Reklama

Reklama

Predátoři

  • USA Predators (více)
Trailer 2

V novém pokračování série Predátor se Adrien Brody představuje v roli Royce, žoldáka, jenž se neochotně ujímá vedení skupiny elitních bojovníků, kteří se nedobrovolně ocitají na planetě pokryté džunglí. Když se ale tihle chladnokrevní “predátoři” s lidskou tváří ocitnou ve válce s novým druhem skutečných vesmírných Predátorů, začíná rozhodující utkání mezi lovci a jejich kořistí. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 543)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejslabší predátoři v dějinách filmu si pohrávali s nejhoršími vojáky pod sluncem. Adrien Brody kvůli tomuhle filmu nabral asi 15 kilo svalové hmoty a stejně vypadá jak tyčka. Goggins pro změnu ve filmech všeobecně hraje buziky a tady má předvádět absolutní výkon hodný SAS. Nedokázal to ani jeden. Vypadá to trapně a ještě horší je ten Číňan, co se tam s mečem pere s jedním predátorem. Nevím, jestli tady ti predátoři byli unavení amatérismem těch magorů nebo to byli nejslabší z nejslabších. Oboje ale způsobilo, že i jinak dobré nápady ve filmu byly navždy pohřbeny vším ostatním. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Príjemná pocta klasike a ak rátam aj Alien vs Predator, po dlhšej dobe prírastok do série, za ktorý si všetci zúčastnení zaslúžia aspoň akú-takú pochvalu. Slabšie miesta sú prítomné a mrzia aj výpadky tempa, hlavne v polovici filmu ale aspoň je celý čas cítiť, že tvorcovia obdivujú originál. Či už ide o uvedomelé pohrávanie sa s motívmi prvého dielu s dôrazom na typologickú rôznorodosť postáv, nenápadné odkazy vrátane hudobného podfarbenia a záverečného songu, a poteší aj nenásilné a prirodzené rozšírenie predátorskej mytológie. Nimrod Antal sa každopádne neukázal ako zlá voľba a Brodymu som netypickú rolu bez problémov veril. Snáď táto séria nepovedala posledné slovo, potenciál ktorý skrýva môže neskôr vyústiť ešte v niečo zaujímvejšie. 70% ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný sci-fi film, ktorý je pokračovaním tejto vydarenej série. Má dosť dobrý príbeh o skupine rozličných ozbrojencov z rôznych častí sveta spájajúcich násilný spôsob života, ktorí sa ocitnú v neznámom prostredí a postupne zisťujú, že sa stali terčom členov inteligentnej mimozemskej rasy, ktorá ich uniesla na cudziu planétu, aby ich mohli loviť a tak musia urobiť všetko preto, aby sa z tejto situácie dostali. Spracovanie je celkom slušné, oceňujem hlavne mimoriadne rýchly úvod, ktorý hneď vtiahne do toho najdôležitejšieho a hlavne na prvú polovicu, ktorá predstaví zaujímavé postavy, ich spoluprácu, názory na celkovú situáciu a podobne sa pozerá dosť dobre. Potom to už síce začne byť dynamickejšie a stále sa niečo deje, ale zábavnejšia mi prišla aj tak tá zoznamovania prvá polovica. Určite ma mrzí, že je to prakticky len kópia prvého dielu s množstvom spoločných znakov a takmer rovnakých scén, len v omnoho béčkovejšom prevedení a tých pár nápadov navyše mi prišlo skôr zbytočných, ale pre mňa je dôležité, že som sa aj tak bavil a tak u mňa rozhodne prevládajú dobré pocity. Akcie je tu pomerne dosť a nie je zlá, ale ani ničím výnimočná. Celkovo sa na akciu pozerá dobre, ponúkne aj pár drsnejších momentov, lenže mi tu chýba akýkoľvek nápad a navyše sa celá druhá polovica odohráva v tme a tak väčšina akcie je na tom horšie aj s viditeľnosťou. Herecké obsadenie je na tom dobre, jedine Adrien Brody sa do hlavnej úlohy vôbec nehodí, určite mi nevadí, ale nie je to ten typ, ktorý by vyvolával prirodzený rešpekt a autoritu. Ale celkovo som rozhodne spokojný, sympatická Alice Braga, Danny Trejo, Laurence Fishburne, Oleg Taktarov, ale vlastne aj všetci ostatní mi už prišli bez problémov. Sklamaním sú skôr samotní Predátori, stále ma bavili, keďže je to moja obľúbená sci-fi postava, ale na rozdiel od predchádzajúcich dielov už nevyvolávajú taký rešpekt a navyše ich ani nie je až taký problém zabiť. A čo sa týka réžie a technickej stránky, po vizuálnej stránke je to celkom slušne zvládnuté, jedine tá tma v druhej polovici ma mrzí, ale úplne tu chýba atmosféra a ani o napätí sa tu vôbec hovoriť nedá. Takže prvé dva diely mám určite radšej, toto pokračovanie predsa len pôsobí trochu zbytočným dojmom, ale aj tak som sa bavil celkom dobre a preto aj dobre hodnotím. 71% ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Rodriguezův vysněný projekt nezklamal a po dlouhých 20 letech (!) má nejblíže k originálnímu predátořímu feelingu od časů Hopkinsovy dvojky. Antal se opět musel hrdě popasovat se slabším scénářem a jeho jednou za čas probleskující zkratkovitostí a slaboduchostí (zběsilé seznámení úvodního osmera, neustálé osvětlování situace za asistence hlášek typu "Jak to víš?" - "Také jsem to dělal", "To samé bych udělal já" atd. atd.) a spolu s Johnem Debneym tvoří výjimečný tandem, zdatně navazující na zapuštěné kořeny původním filmem. Tajuplnost, zorientování se v situaci, všudypřítomný neklid, kráčení nekonečnou džunglí – zkrátka kus pořádné atmosféry, daný poctivou expozicí a sladěním s povědomě zneklidňujícími tóny. Díky tomu neshází zlomovým momentům vysoký faktor děsu (scény prvních dvou úmrtí) a filmu styl, než to celé s nástupem Fishburnea zamíří i s laškovným variováním motivů z původního filmu o třídu níž směrem k tuctovosti a nadutosti obou filmových crossoverů. Z nezanedbatelného, přesto stále málo šťavnatého týmu (z postav Gogginse a Taktarova šlo jistě vytěžit víc, co do individuality se ve srovnání s původním týmem bohužel nikdo nevyrovná ani Ponchovi či Hawkinsovi) vyčnívá skvostně amorální Adrien Brody a rázná Alice Braga, samotní predátoři jsou pak jediným faktorem, který se Antalovi a spol. nepodařil úspěšně oživit. I tentokrát shází aura neporazitelného, krvelačně zákeřného monstra, jež budí hrozivý respekt, s vypnutím chameleoního módu, stržením masky a vůbec vystoupením z anonymity přestává být v druhé půlce trio predátorů atraktivní a platí spíše za zaměnitelný likvidační prostředek než za soběstačnou ikonu. Snad příště, v které budu za stávajícího týmu milerád doufat. 7/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Rodriguez je z toho cítit na hony daleko, občas je skutečně mimořádně zábavné, jakým způsobem provokuje i v rámci akčního Béčka. Antal se pro změnu projevil jako velmi schopný režisér, scénář je bohužel zásadním kamenem úrazu a od začátku způsobuje, že film chtě nechtě jede na půl plynu. Prakticky ze všeho by se dalo vytěžit dvakrát tolik, některé věci pak vychází vyloženě na prázdno a i na první pohled zajímavé nečekané zvraty a mopmenty zůstanou zpravidla jen u nezaujatého "hmm", občas pak dokonce zavání těžkým WTF. Triky ovšem solidní, hudba parádní, Adrien Brody redefinuje pojem "badass motherfucker" a kdyby se vypoustila haluzní pasáž s Fishburnem (díky ní jsou Predátoři přesně o těch 20 minut delší, než by bylo potřeba) a film by skončil v JISTÝ moment, bylo by to za plný počet. Takhle mírné zklamání, ale přesto solidních 7/10 za film, který sice nestrhne, ale v podstatě ani nedokáže vyloženě nudit. Poslední hláška má šanci zkultovět... ()

Galerie (128)

Zajímavosti (48)

  • Natáčení probíhalo od 28. září do 18. prosince 2009 (3 týdny na Havaji a zbytek v Texasu). (Struhy)
  • Royce (Adrien Brody) při debatě s Isabellou (Alice Braga) cituje amerického spisovatele Ernesta Hemingwaye, který řekl nejúspěšnějšímu ostřelovači ve vietnamském konfliktu C.N. Hatchcockovi: "Není lovu, jako je lov na lidi. A ti, kteří dlouho loví ozbrojené muže s nadšením, už nikdy po něčem jiném nezatouží". Voják mu dal za pravdu. (Eratashi)
  • Podle režiséra Nimróda Antala a producenta Roberta Rodrigueze byla ve scénáři popsána postava Cuchilla (Danny Trejo) jako „chlapík, který vypadá jako Danny Trejo“. Když se to dozvěděl skutečný Danny Trejo, zavolal Rodriguezovi a řekl mu: „Slyšel sem, že ve filmu má být někdo, kdo vypadá jako Danny Trejo. Řekl bych, že já docela vypadám jako Danny Trejo.“ (NiWi)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama