Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Indonésie Merantau (více)
Trailer

V Minagkabau v západní Sumatře se Yuda, zkušený žák Silat Harimau, připravuje na Merantau - prastarý rituál přerodu mladíka v muže. Kvůli tomu musí opustit svou rodnou vesnici a vydá se do rušné Jakarty, aby nasbíral zkušenosti. Život v Jakartě je těžký a po sérii neúspěchů si Yuda není jistý svou budoucností. Náhodou se setká s dívkou Astri, která je obětí gangu obchodníků s lidmi. Yuda se jí pokusí zachránit před jejím psychotickým šéfem Ratgerem a jeho pravou rukou Larsem. Yudovi se podaří osvobodit Astri i jejího mladšího bratra Adita, ale gang je jim v patách - chce zpět své "zboží" i krvavou odplatu. Yuda nemá jinou možnost, než čelit útočníkům a postavit se jim v dechberoucím finále. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

mortak 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy berte s rezervou. Stylem je to prostě ta "nejpokleslejší" telenovela, a já neumím brečet a dojímat se u tak přepálených citů a patosu doprovázených přerodem beránka na nemilosrdnou mlátičku. Západní civilizace už k tomuto typu příběhu potřebuje nadsázku a humor, povětšinou černý. Poprvé mi chyběl nějaký sidekick, který mě sice u Jackieho Chana většinou otravuje, ale tady by mohl tu explicitní přepálenost trochu zlehčit. Soubojů je sice dost, ale zapamatovatelné jsou dle mého jen dva (výtah a závěr). Na tři to u mne nestačí, ale chápu, že tohle není film určený pro západního diváka. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný bojový film z indonézskej produkcie. Má pomerne dobrý príbeh o mladíkovi, výbornom bojovníkovi, ktorý prvýkrát vo svojom živote odchádza zo svojej rodnej dediny do mesta, aby sa stal skutočným mužom a dokázal sa o seba postarať sám. Tu sa zastane mladej ženy, s ktorou sa spriatelí a rovnako aj s jej mladším bratom, lenže kvôli tomu sa dostane do problémov s vplyvnou zločineckou organizáciou, ktorá obchoduje so ženami. A tak musí využiť svoje schopnosti na obranu seba, ale aj svojich nových priateľov. So spracovaním som dosť spokojný, tu sa samozrejme nedá očakávať nič výraznejšie prepracované, dej je po celý čas dosť priamočiary, ale to mi vôbec neprekáža. V tomto dynamickom prevedení sa prakticky stále niečo deje, navyše to po celý čas postupne graduje, film výrazne ťahajú aj postavy a tak sa je stále na čo pozerať, pričom úplný záver aj dokonca celkom prekvapí. Akcie je tu plno a páči sa mi. Tvoria ju výhradne súboje, ktoré majú slušnú choreografiu, sú veľmi dobre a prehľadne natočené, pričom nechýbajú ani dlhšie sekvencie bez strihu a chválim aj skvelý výber rozmanitých prostredí, len mohli byť nápaditejšie a nepôsobia ani až tak efektívne a drsne, ako je zvykom hlavne z thajskej produkcie. No našťastie aj toto sa časom vylepší, lebo aj kvalita súbojov sa po celý čas zvyšuje a tak tie pokojnejšie postupne vystriedajú živelnejšie a nadmieru dynamické, kedy už cítiť každý úder. Najviac sa mi páči finále na nákladných kontajneroch alebo súboj vo výťahu, no hlavne celá posledná tretina, kedy už jeden súboj strieda druhý je nadmieru vydarená. Herecké obsadenie je na tom dobre, Iko Uwais je v akcii výborný, ale bavil ma aj mimo nej, keďže je to ten správny sympaťák, ktorý keď sa dá, tak pomôže, príjemné duo jeho nových priateľov a veľmi dobrí záporáci, obzvlášť dvojica západných šéfov. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, akcia je zvládnutá kvalitne, vizuálna stránka je v poriadku a celkovo mi to v rámci svojej kategórie prišlo slušne nadpriemerné, takže nemám väčší problém. Merantau warrio síce nepatrí medzi špičku bojových filmov, napríklad Tony Jaa a jeho tvorba je predsa len o úroveň vyššie, no to nič nemení na tom, že aj toto je vydarená žánrovka, ktorá fanúšika určite poteší. 76% ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Příběh jednoduchý jako facka, ale i tak se nemůžu pomoci a musím dát plný počet hvězd. Merantau je jedna z nejlepších bojovek jaké jsem kdy viděl. Dlouho jsem se u bojovky takhle nebavil a netěšil se na další a další souboj. Navíc konec nebyl Holywoodský tak jsem musel dát další hvězdu nahoru. Navíc hlavní protagonista vypadal jako strašný sympaťák a věřím, že tahle role mu otevře dveře třeba až do Holywoodu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Úspěch thajské akční pecky "Ong-Bak" ještě úplně neodezněl a z Indonésie přichází vizuálně dost podobný snímek s podobně "sofistikovaným" příběhem. I zde jde hlavně o akci "tělo na tělo" a ačkoliv nejsou bitky tolik propracované a Uwais není Jaa, má to něco do sebe a na všechny ty kopance se docela dobře dívá. P.S. režisérův další počin "The Raid" vypadá o hodně zajímavěji. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

No né... prvotina tohoto Indonéského dravce jménem Iko. Stojí za shlédnutí, přestože se jedná o klasický klišovitý děj. U filmů tohoto typu o to stejně moc nejde... hehe... každopádně pomalý start, při kterém jsem asi 5x zívl, nahradil bitevní koncert takřka gradující po úrovních obtížnosti, což mě velmi potěšilo a každou chvíli jsem se posouval na židli výš a výš. 85% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Akční choreografii na filmu dělal Gareth Evans, v závěrečných titulcích uvedený jako G. H. Evans. (Rominator)
  • Poprvé v historii filmu je použito bojové umění Silat, které se vyznačuje pomalými pohyby. Až po jejich úplném zvládnutí se přechází do rychlých pohybů, které by se dali nazvat až tanečními. Toto bojové umění je převážně používáno ve Filipínách, Indonésii a v Malajsii. Používajího jej i policejní a bezpečnostní složky. (ČSFD)

Reklama

Reklama