Reklama

Reklama

Mačibuse

  • Japonsko 待ち伏せ (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hostinec v odlehlém horském průsmyku provozuje stařík se svou vnučkou. Přilehlou silnici využívá málokdo a hostů je tak poskrovnu, jen v boudě za hostincem už nějakou dobu přebývá bývalý lékař, nyní spíše opilec Gentetsu (Šintaró Kacu). Jednoho zimního dne však do podniku postupně dorazí potulný gambler, žena prchající před násilnickým manželem, horlivý inspektor Ibuki (Kinnosuke Nakamura) se zadrženým zločincem a především bezejmenný rónin (Toširó Mifune), který byl do hostince vyslán s neurčitým úkolem. Jisté je, že se zde chystá něco velkého a někteří členové nesourodé společnosti nejsou tím, čím se zdají být. (Ertai)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Taverna na konci světa. Divil bych se, kdyby Mačibuse nebyl jeden z hlavních utajených inspiračních zdrojů Tarantinových Osmi hrozných. Inagakiho fixace na vývoj postav (typická vlastnost většiny jeho filmů), fantaskní zasněnost a koncentrovaný děj, který se na sebe vrství jako překládaná ocel japonského meče, se tu potkávají někde v horách mimo čas, realitu a bohužel též pozornost většiny filmových diváků. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Inagaki si tentoraz zvolil komornejší príbeh. A pasuje mu to viac. Machibuse je film, ktorý sa dá nazvať aj štúdium charakterov. Jednota miesta pôsobí až divadelne ale zároveň dáva skvelý priestor na spoznávanie postáv. Sledujeme rôzne interakcie a zároveň sa dozvedáme čo, to o historických súvislostiach danej doby. Aj napriek tomu, že sa tam prevažne rozpráva je film dynamický. Neustále sa tam niečo deje. Na ženské hrdinky je krásny pohľad a Mifune s Kacuom sú zase skvelé protipóly. Incident at Blood Pass má všetky atribúty žánru, ktorý mám tak rád. Snaží sa byť nápaditý, odkazovať k dielam, ktoré ho inšpirovali a zároveň si ide svojou cestou. Neprináša nič nové, ale je to poctivý film s dobre napísanými postavami. Veľká spokojnosť. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle tedy nemusím. Neúnosně protahovaná nuda odehrávající se v jedné staré chatrči/hospodě/hotelu. Divák téměř do konce filmu ani neví o co jde, co je hlavní náplní filmu. Vykreslení postav není nijak zvlášť valné. Pořád se jen řeší a kecá. Katsu chce asi 3 x znásilnit dívku, kterou si přivede Mifune, ale nikdy k tomu nedojde. Téměř žádná akce až na těch 5 minut na konci. Hrozná nuda, ale spíše psychologická hra několika hlavních postav. Tohle já prostě nemusím, asi v tom nenalézám to, co bych měl, nebo co v tom nalézají druzí. Prostě buď se to řeže hlava nehlava nebo ne a tady ne a ani samotný děj a myšlenka filmu za moc nestojí. Nebudu film hodnotit jen kvůli tomu, že v něm hraje tehdejší herecká elita ... Jinak musím pochválit úchvatné výtvarné ztvárnění prostředí, to je opravdu jak "v pohádce", nádhera ... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Toshiro Mifune se již potřetí vrací ve své nejslavnější roli Yojimba, ronina beze jména ("Tolik jsem se toho nachodil, že jsem své jméno cestou někde zapomněl" :-)). Tentokrát už ho nerežíruje Kurosawa, ale Inagaki. Machibuse je krásný barevný akční snímek plný skvělých soubojů a také nechybí zábavné momenty. Rozhodně vidět, jak se tváří drsný Yojimbo, když mu ženská naznačuje, že ho miluje, to stojí fakt za to :-) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Klasická samurajčina s dvoma charizmatickými hereckými esami - Mifunem a Kacuom, odohravajúca sa v parádnom prostredí zasnežených hôr. Mifune po rokoch opäť v roli Ochrancu, ktorému to s katanou stále sekne. Atmosféru to síce väčšinou postrádza, miesto nej je tu skôr volnejší príbeh so štipkou humoru. Chýbalo mi tu aj viac hudobného podmasu. Ale vypointovaný dej spolu so skvelým vizuálom to vynahrádza. ()

Reklama

Reklama