Reklama

Reklama

Crazy Heart vypráví o zahořklém country zpěvákovi Badu Bleakovi (Jeff Bridges) s podlomeným zdravím a těžkým životním stylem, který se příliš často ženil, příliš mnoho pil a příliš moc let trávil na cestách. A přesto se Bad snaží dosáhnout záchrany, ke které mu pomáhá krásná Jean (Maggie Gyllenhaal), novinářka, která objeví skutečného muže skrývajícího se za muzikantem. (Timak)

(více)

Recenze (414)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Částečně životopisný příběh ve vyjetých kolejích, který nemůže překvapit - kdysi výborný a úspěšný zpěvák teď živoří za pár šupů v kdejakým pajzlu a k tomu chlastá do němoty a kouří jako fabrika, potká lásku svého života, prozření atd. atd. Ano, potěší hezké záběry z jižních částí USA podbarvené příjemnou country hudbou, která k nim prostě patří a vůbec dobrá kamera. A samozřejmě herecká one-man-show Jeffa Bridgese, který je výborný (jako vždy) a jeho postava mi vlastně jako jediná "věc" na celém filmu přišla plná emocí. Zbytek opravdu už nic moc nenabízí, ani originálního, ale ani zajímavého, překvapivého, takového, co by vám zůstalo v hlavě déle než 5 minut po shlédnutí, prostě prázdno. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Prázdnej a nezajímavej film. Před zhlédnutím jsem věděl, že je Crazy Heart o chlastajícím country zpěvákovi Bridgesovi, který se kvůli jakési ženě pokusí zlepšit svůj zchátralý stav, po zhlédnutí nevím o nic víc, protože se v tom filmu nic jinýho nestane, ničím nepřekvapí a ani se o to nepokusí (představte si ten nejobyčejnější děj, jaký tohle téma nabízí, a budete velmi blízko realitě). Jinak mě to nijak zvlášť neštvalo, nevadilo, spíš bych řekl, že je to takové univerzálně líbivé a nehodné silnějších emocí, jak kladných, tak záporných. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě chvíli bude Jeff Bridges ve filmech takhle blbnout a půjde do mé topky. To už je asi třetí biják po sobě, který díky Jeffovu hereckýmu projevu má v sobě lidskou duši. Samotný příběh je jednoduchost a předvídatelnost sama, ale copak na tom záleží, když se člověk pořádně zaposlouchá do Blakových songů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s ostatními životními příběhy jednotlivých hudebních géniů, tenhle film by byl ze všech nejslabší. Není vysloveně špatnej. Dalo se na to koukat a muzika byla kupodivu slušná, i když bych jí samotně poslouchat nemohl. Průser je ale v tom, že příběh country zpěváka Bad Blakea není natolik zajímavý, aby mě dokázal chytnout. Neobsahuje nijak závratné scény, které by dokázaly zapůsobit. Dokonce ani ta muzika, ačkoliv je pěkná, nedokáže nadchnout. Jediný zajímavý na tom je Jeff Bridges, ale ten se stejně 80 procent filmu válí vožralej a zpocenej před plátnem, takže i když je to výkon od srdíčka(spíš si chtěl ale odnýst nějakou sošku), nijak hotovej z něj taky nejsem. Špatný to není, ale jméno ten zpěvak v mém srdci také nikdy mít nebude, a už vůbec ne po tomto filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $39,471,742Tržby Celosvetovo $47,417,251Tržby za predaj DVD v USA $15,731,290 //počet predaných kusov 896,406║ Režisérsky pútavo natočené, piesne v pohode, herci to veľmi dobre uhrajú, spokojnosť. /65%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeff Bridges a jeho oscarové one-man-show je jediný důvod pro sledování této ploché epizody ze života country zpěváka Bada Blakea. Víc tu nenajdete. Předvídatelný příběh a z existenciálního hlediska naprosto bez emocí a jakési "pocitu naléhavosti". Ano, viděl jsem to, ale nechalo mě to chladným od první minuty do poslední. Chtěl jsem vidět očima hlavní postavy. Aby mi předvedl vlastní vizi světa a své hodnoty, abych ho cítil (viz. Wrestler), ale Bad Blake prostě chlastal a kouřil... Jeffovi Oscara jednoznačně přeji, zaslouží si ho za celou svou kariéru, ale film jako celek působí příliš prázdně a chladně a pro mnohé jistě jako čistá hra na jistotu (chci sošku, kluci a holky z akademie). PS: country je na poslech pěkná hudba, ale oscarová píseň mě minula... takže si jdu dát Leaving..., abych opět cítil emoce... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Takto zhruba pred rokom ma rovnakym sposobom dostal Wrestler. A dalo by sa povedat, ze moj vtedajsi komentar by sa dal preniest aj na pribeh Bad Blakea. Vynikajuci film, fantasticky Jeff Bridges, ktory ma podla mojho skromneho nazoru o Oscara postarane. A ja mu to aj doprajem. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Je to (neprekvapivo) jedno velke klise (nevadi), Jeff a Maggie su vyborni a ta 4* je hlavne za country, ktore aj s inymi hudobnymi stylmi velmi mozem. So yes, this time, it´s personal ;) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pomalé, vychlastané a hodně příjemné. Pardálové Jeff Bridges (který nesleze z plátna) a Robert Duvall prostě nezklamou. Vždycky mě baví ve filmech moudra a rozhovory ostřílenejch důchodců. Písničky jsou fajn a hodně k nim ladí perfektně vybraný lokace a počasí (v tom filmu není nikdy hnusně). Taky se mi tam herecky líbila Maggie Gylllenhaal. Asi nejvíc v její prozatímní kariéře. Prostě pohodovej film, kde se nic nečekaného nestane, ale díky perfektnímu "Dudeovi" to je fajnej zážitek. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Stephen Bruton: 1. Hold On You - Jeff Bridges [2:53] ,2. Hello Trouble - Buck Owens [1:52] ,3. My Baby's Gone - The Louvin Brothers [2:46] ,4. Somebody Else - Jeff Bridges [4:38] ,5. I Don't Know - Ryan Bingham [2:23] ,6. Fallin' & Flyin' - Jeff Bridges [3:02] ,7. I Don't Know - Jeff Bridges [2:15] ,8. Once A Gambler - Lightnin' Hopkins [4:55] ,9. Are You Sure Hank Done It This Way - Waylon Jennings [2:54] ,10. Fallin' & Flyin' - Colin Farrell & Jeff Bridges [2:42] ,11. Gone, Gone, Gone - Colin Farrell [2:39] ,12. If I Need You - Townes Van Zandt [3:26] ,13. Reflecting Light - Sam Phillips [3:21] ,14. Live Forever - Robert Duvall [0:50] ,15. Brand New Angel - Jeff Bridges [3:48] ,16. The Weary Kind (Theme From Crazy Heart) - Ryan Bingham [4:18], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to správny chlap.“ – „Takého si predsa zaslúžiš.“ Tento film som nervózne obchádzal asi mesiac. Tušil som, že to nebude moja šálka kávy. A, nuž, mal som pravdu. Nemôžem objektívne povedať, že by to bolo zlé. Ani omylom. Jeff Bridges a Maggie „Babeta“ Gyllenhaal tomu veľa dávajú, Gyllenhaal je neodolateľne šarmantná a mohla by osloviť nielen mužského diváka, ale i ženského. Bridges je bez komentáram, hoci už sa trochu opakuje (no ja by som si vedel na jeho mieste predstaviť skôr/radšej Krisa Kristoffersena). Jeho Bad Blake je síce alkoholik, ale nie je agresívny, ani protivný, dosť vecí ho vlastne mrzí a uznáva, že pokazil nielen svoj život, ale i život svojich blízkych. To je dosť osviežujúce, konečne žiadna troska. Bohužiaľ, keď CRAZY HEART porovnám s mojím asi najobľúbenejším životopisným filmom o spevákovi, nie som spokojný - WALK THE LINE bolo kvalitou vyššie, malo zaujímavejšie postavy a výborne im odsýpali i spevácke vystúpenia. Tie v CRAZY HEART (ktorý si Bridges s Robertom Duvallom rovno aj produkovali a do menšej úlohy prehovorili Colina Farrella) ma bohužiaľ vôbec nebavili. A to mám country rád. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja si nemuzu pomoct, ale je to tak trochu o nicem. Proc sledovat dve hodiny chlapka, kterej akorat zpiva a chlasta. Nereknu, kdyby to byla nejaka biografie, tak se muzem vymlouvat na fakt, ze se to drzi skutecnosti, ale tady meli tvurci vicemene volnou ruku a mohli sem nahazet hromadu dramatickejch momentu. Ale to ne, takle se to veze furt na stejny vlne, Bridges obcas zpiva, castejc chlasta, neustale zni nejaky prijemny pisnicky a i pres pomaly tempo film slusne odsejpa. Takze nemuzu rict, ze bych se nudil, ale proste tak trochu zbytecnej film. Sice diky nemu ma Bridges oscara, kteryho si uz dlouho zaslouzil, ale neprislo mi, ze by hral o tolik lip nez jindy, on proste hraje dobre furt a asi na nej zrovna prisla rada. Slabsi 4*. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Bylo mi až líto dát jen 4*, ale ono to nijak výrazně nevybočovalo z řady "životopisných" filmů. Jeff Bridges byl ovšem famózní a klobouk dolů před jeho zpěvem. Colina Farella naprosto zastínil, až pak působilo poněkud neuvěřitelně, že ta velká hvězda není on, ale Farellova postava. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem rád, že můžu bejt s vámi, ale v mým věku je fajn bejt kdekoliv." Country rozhodně nepatří mezi mý nejoblíbenější hudební žánry, ale v tomto případě se mi to neposlouchalo zase tak špatně. Byla to zkrátka hodně příjemná alkoholicko - countryová love story, kterou znuděně hláškující sympaťák Otis Blake vyzpíval o pár tónů výš, než jsem čekal. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po Wrestlerovi tu je další zkrachovalá existene, tentokrát bývalá legenda Country, která je v podání skvělýho Jeffa Bridgese neustále vožralá, poblívající se a chrápající na zemi, ale i přesto nepůsobí jako naprostá troska a nula, jeho pití alkoholu tu neni navíc prezentovaný jako nějak nezřízený, akorát má furt skleničku v ruce, což je možná škoda, jelikož film se v podstatě veze pořád na stejný síle příběhu a člověk se nedočká moc silných momentů, který by s nim trochu zamávaly a dodaly příběhu nějakej silnější emocionální impuls, jako to bylo ve Wrestlerovi ()

Související novinky

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Western nezemřel

Western nezemřel

19.12.2010

To už víme díky kritiky ozpěvované coenovské Opravdové kuráži. Ridley a Tony prostřednictvím své produkční společnosti Scott Free chtějí žánru vdechnout sílu hned ve dvou projektech, které pro ně… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama