Reklama

Reklama

Fish Story

  • Japonsko Fisshu sutōrī (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2012 se směrem k Zemi řítí obrovský meteorit. Zatímco zkáza světa se zdá být neodvratitelná, v jednom obchodu s hudebninami skupinka lidí poslouchá dávno zapomenutou píseň Fish Story. V roce 1975 druhořadá punkrocková kapela nahrává album, které se posléze ukáže být jejím jediným výtvorem; jmenuje se Fish Story. Osudy různých lidí mohou být provázané netušeným řetězcem příčin a následků a i věc, kterou spousta lidí považuje za fiasko, může jednou zachránit svět. Základem úsměvného nezávislého filmu Fish Story je precizní scénář, který divákům postupně představuje roztodivné postavy a bizarní události. Zdánlivě nesouvztažná série anekdotických epizodek se ve velkolepém finále ukáže jako promyšlené vyprávění vystavěné okolo titěrných detailů, které mají dalekosáhlé důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Bláznivý, originální a inteligentní film. V roce 2012 se na zem řítí obrovská kometa. V roce 1975 nahrává neznámá punková kapela svoji první, poslední a neprodejnou píseň: "Fish Story". V roce 2009 usne mladá dívka na trajektu. A v roce 1982 má jeden mladík problémy se svojí sebedůvěrou. Zdánlivě nesouvisející příběhy. O písni, která zachránila svět. Komedie to není, ale zábavný film určitě :). ■ Existuje pojem zvaný intencionalita, obsahující veškerá lidská přání, předpoklady, touhy. Já vím, že ty chceš - to je intencionalita druhého stupně. Já vím, že ty chceš, aby někdo další něco udělal - to je intencionalita třetího stupně. Většina vysokoškolsky vzdělaných lidí zvládne pochopit logický příběh s intencionalitou šestého stupně. Vytvořit logický příběh vyžadující víc, než intencionalitu šestého stupně, je velmi obtížné. Logická zápletka v tomto filmu vyžadovala od tvůrce scénáře intencionalitu sedmého, možná osmého stupně. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Skvělé jak příběhově, tak hudebně a komediální stránka mi občas vrazila slzy do očí. Atmosféra ve Světozoru na Film Asie 09 byla skvělá, to přidalo 1 hvězdu k hodnocení. Do posledních pár minut před koncem jsem nějaké scény nechápal, jak do toho vůbec zapadají, ale konečné vysvětlení tomu dalo druhý dech. Herecké obsazení bylo velmi dobře vybrané, celkově hodnotím za 95%. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Myšlenkově skvělé, byť jsem pointu začal tušit velmi brzy, ale...ta forma chichotavého asijského humoru, vlažně vyprávěného příběhu a nechytlavých osudů hlavních aktérů , nevím..zasmál jsem se pořádně jednou ( Neztrácejte naději ! Konec světa přijde) a dokola se opakující punková píseň mne už ke konci nudila stejně jako celá skládanka příběhů, jen ten návod na to příběhové puzzle na samotném konci se třpytil jako právě vyleštěný drahokam v jinak zašlém náhrdelníku.. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Štyri hviezdy hlavne za multižánrovú prvú hodinu a záver. Dej medzitým sa príliš venuje kapele a zabúda na ostatné zaujímavejšie príbehy, až ku koncu, kde sa všetky pretnú a nasleduje úžasná koláž toho čo a jak sa stalo. Objektívne 65-70 percent, ale chcem to trochu nadhodnotiť. Za originalitu, vysokú úroveň trikových scén a celkovo sympatickú snahu nezávislých tvorcov nacpať do jedného filmu všetko možné (pričom ich snaha nie je pre snímok kontraproduktívna). Vyšlo im to :) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zaujimava zapletka (nadchadzajuci armageddon vs. hudobna skladba, ktorej zakulisie vzniku v sebe skryva potencial na spasu pred znicenim sveta) odvijajuca sa v chronologicky poprehadzovanych sekvenciach rozneho stylu / zanru. Rytmizovanie rozpravania obcas vykazuje trhliny prave v rozdielnosti pouzitych filmovych a "divadelnych" vyrazovych prostriedkov. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama