Reklama

Reklama

Do Měsíce narazil ničivý asteroid a způsobil obrovskou explozi skal a sutin. O několik dní později se začaly na Zemi objevovat neobvyklé přírodní jevy. Zprvu překrásná podívaná na největší roj meteoritů za posledních 10 000 let je totiž předzvěstí nadcházející katastrofální srážky Měsíce a Země. Nejlepší světoví vědci Alex Kittner (David James Elliott - TV seriál JAG) a Maddie Rhodes (Natasha Henstridge - Mutant) mají přesně 39 dní na to, aby odklonili dráhu Měsíce nebo Země, jinak celé lidstvo vyhyne. Ve vedlejší roli filmu se představuje James Cromwell (W., Zelená míle). Souboj s časem začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Jak jinak než hrdinský Hormon Rabb junior a překvapivě poněkud usedle vypadající Natasha Henstridge v hlavních rolích !kanadsko-americko-německého! koprodukčního zoufale zjevně televizního katastrofáku, proti kterému je Armageddon logicky vystavěným dramatem a hereckým koncertem matadorů shakespearovského divadla. Tříhodinový maraton naprosté zbytečnosti, která snad nemůže mít svého diváka. Není tu snad nic, co už by nebylo viděno jinde, a to v podstatně vyšší kvalitě. Na dialog: "Bojím se. - Neboj se. - Bojím se." vedený mezi dvěma DOSPĚLÝMI lidmi, navíc jedněmi z nejlepších ve své zemi, obávám se dlouho nezapomenu. Musím dát 20%, protože to nenese jakoukoliv stopu atributu "tak špatné, že to stojí za to vidět", je to prostě "jen" zoufale beznadějně špatné. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu špatný televizní vtip podobný Armagedonu i Drtivému dopadu, na druhou stranu kdyby se netočily již ohraná témata, netočilo by vůbec nic. Na druhou půlku se budu samozřejmě dívat jen ze zvědavosti, protože jak vyřeší srážku s Měsícem mě nějakým masochistickým způsobem zajímá a bojím se, že budu trpět víc já než obě vesmírná tělesa dohromady... Pokud však přijdou s něčím maximálně ulítlím, budu rád, ty trapné záchranné mise jsou už nudné (upoutávky naznačují, že nuda pokračuje...). Ale ta "snížená" gravitace byla ale fakt moc pěkná... Tak záchranná mise se konala, trapná a nudná. Škoda, že tyhle německo-americké snímky do televize s několika rádoby hvězdami nemají ani odvahu na zajímavější konec než další verze Armagedonu... ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Bože, jak srdcervoucí scénky.... táta embrya se nevrátí domů..... táta dvou dětí je v ohrožení......děti ztratili děděčka......z brutálního chlapa se stal tatínek.........pracovali spolu, ale nestihli si říct, že se milují......Rusáci a Američané spojili své síly a jako bratři se hrdě postavili problému......Bože "to byl SHIT" - v poslední době z těch katastrofický filmů, dělají VKV........ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle: Nebudu hodnotit. Obsazení je sympatické, zvláště pak James Cromwell a David "sebrali mi stíhačku, teď jsem v NASA" James Elliott. Triky jsou na TV pěkné, nenudí to a zatím mi nic výrazně nevadilo, tak si pěkně počkám na druhý díl a uvidíme… Po druhém díle: No ty vole. V porovnání s tímhle, by si první díl zasloužil Oscara, protože tolik nelogických věcí pohromadě, jen tak nenajdete. Např. (nebudu psát, že to je spoiler, ale je to spoiler! :-)) měsíc se rozpadne na dva kusy, jenže ani jeden z nich nikam nepadá a normálně jsou oba na obloze a vše je prý v pořádku a v normě?! Ty jo… Fakt jsem čekal, kdy se tam ještě objeví Chuck Norris, to by alespoň mělo nějaký smysl, na rozdíl od tohohle! A pokud první díl měl alespoň nějaké slušné triky, tak tady asi objevili novou verzi Adobe Photoshopu, jinak si neumím vysvětlit tu sekvenci s lodí (to mě přímo uhodilo do očí!) Dvě velmi nejisté hvězdy… ()

kinej odpad!

všechny recenze uživatele

USA, Německo a Kanada spojili své produkční a herecké síly, a vyblily tuhletu debilitu. Jako by se jednotlivé země předháněli v tom, kdo dá filmu to nejhorší. A skutečně je těžké najít vítěze. Celý film je naprosto hloupý, je to mrhání penězi, mrhání vysílacího času a hlavně mrhání mého času. I to, že píšu tento komentář je mrhání času, protože tento film si ani nezaslouží být hodnocen. Ale bohužel jsem ho shlédl skoro celý a a všechna ta nashromážděná negativní energie musí nějak ven. Ale věřte nebo ne, tohle je ještě horší film, než Armagedon. Těžko uvěřitelné, ale je tomu tak. Kdydy bylo ve filmu více speciálních efektů, alespoň by se tomu mohl člověk vysmát, jenomže místo toho se nás "tvůrci" rozhodli ukamenovat nudnými rádoby dojemnými dialogy, kterých je zde mraky. Doporučuji spíše film Uranus Experiment. Je stejně špatný, ale alespoň se v něm něco děje. ()

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Asi takhle:Zajímám se o vesmír...Hodně se o něj zajímám. Takže ted napíšu svůj názor na základě shlédnutí poloviny 1.filmu ( v té druhé jsme se raději věnovali sexu...ovšem vyvstává otázka, jak mohl mít chuť po takovém shitu...jednoduše..musela jsem si obléct prádélko - tenhle film totiž vezme chuť snad úplně do všeho). Pokud vím, řeší tam jedna z hlavních postav, že to do Měsíce napral černý trpaslík...Já se ptám, jak je to možné? To se jako vyhaslá hvězda srazila s naší oběžnicí? S oběžnicí, která má průměr 3476 km...cituji z encyklopedie Vesmír (Euromedia Group k.s.- Knižní klub 2005) str. 486: Černý trpaslík "je bílý trpaslík, který se ochladil na takovou teplotu, že nevyzařuje detekovatelné světlo. OD POČÁTKU VESMÍRU ZATÍM NEBYLO DOSTATEK ČASU K TOMU, ABY SE NĚJAKÁ HVĚZDA STALA ČERNÝM TRPASLÍKEM.Viz též hnědý trpaslík, bílý trpaslík"...Bílým trpaslíkem se stává hvězda, jejíž hmotnost je menší než hmotnost našeho Slunce. Po vyčerpání veškerého paliva dojde ke gravitačnímu smršťování. Hvězda odhodí asi 90% své hmotnosti. Pokud je hmotnost výsledného zbytku menší než 1,4 hmotnosti Slunce (tzv. Chandrasekharova mez) z hvězdy se stane bílý trpaslík. Tohle jsem psala proto, že průměr našeho Slunce přes rovník je 1,4 milionu kilometrů. I po odhození 90% hmotnosti zbývá na největšího trpaslíka 140 000km v průměru. A kolik má Měsíc? Připomínám, že jsem neviděla celý film. Ale i tak si v žádném případě nedovedu představit, jak mohlo něco rozervat černého trp. na kusy (snad kromě něčeho, co má mnohonásobně větší rozměry či gravitační sílu), aby to ty kusy pak mohly napálit do Měsíce. Nezapomeňme, že ČD je hvězda, která prošla gravitačním hroucením a její zbytek má obrovskou hustotu. Navíc se svým rozměrem by Měsíc spíš rovnou sestřelil z oběžné dráhy Země, než aby do něj udělal kráter.(Asi jako když to moucha napálí do čelního skla a Měsíc je ta moucha). Tohle vše je možné samozřejmě pokud jsme zapomněli nebo nečetli výše uvedený citát z encyklopedie napsaný caps lockem: že černí trpaslíci prostě ještě nejsou). Ten film je prostě totální nesmysl, navíc se spoustou hereckých klišé. (Žena chce oznámit že je těhotná, demonstrativně odmítá alkohol, muži do toho furt něco leze, v inkriminovanou chvíli samozřejmě zazvoní telefon...a dál a dál. Ještě ke všemu film doprovází příšerné počítačové(?) triky...kdyby bylo ještě něco horšího než Odpad! dala bych to ted... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Uvažoval jsem nad třemi hvězdičkami, jenže pak jsem si uvědomil, čemu dávám tři hvězdičky. Ok, mám rád sci-fi, je mi sympatický David James Elliott, docela dobrý nápad s tou ztrátou gravitace (teď neřeším, nakolik to je možné, představa je to zajímavá a originální). Kromě toho dost podprůměrná režie, kamera, scénář, triky. Místy naivní. Na druhé straně, vydržel jsem až do konce (svět byl zachráněn, což je informace jednoznačně pozitivní), koukat se na to dalo :). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za triky. Ale tak nelogické bláboly a spoustu klišé na jednom místě jsem už dlouho neviděl, a že na televizní katastrofický filmy koukám docela často. Zlatej Casper Van Dien. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/vesmirna-hrozba.html ----- Další z řady televizních katastrofických filmů, který ničím nevybočuje, soustředí se hlavně na vztahy a na triky vyhrazuje úvody a konce jednotlivých dílů. Dvoudílný TV film pracuje s jednoduchým tématem - do Měsíce (taková ta věc, co svítí v noci nahoře na obloze) narazí hnědý trpaslík, vychýlí jej z oběžné dráhy, zvedne přitažlivost i magnetismus tělesa a hrozí, že padne na Zemi (taková ta věc, po které denodenně šlapete nebo jezdíte, pokud máte auto). Aby to vydalo na tři hodiny, máme tu chlápka - vynikajícího vědce a odborníka - který chodí s tou německou holkou, co v seriálu Defying Gravity hraje tu transsexuálku, a holka je těhotná, pak tu máme dalšího chlápka (ten hrál tuším v NCIS nebo něčem takovém) - vynikajícího vědce a odborníka - který má dvě děti, podivínského dědečka na krku a trauma ze ztráty manželky, která se ani nestihla rozloučit, pak je zde blonďatá sexbomba za zenitem - vynikající vědkyně a odbornice - bez závazků, se snahou klofnout toho předchozího tátu od dětí, pár dalších vědců a odborníků, americký prezident, jeden donchuán, jeden jin-jangový Korejec - vynikající vědec a odborník, prezidentova poradkyně a sekretářka, která mi ze všeho nejvíc připomínala roli Kathy Bates z filmu Misery... Jo, a ještě nerudný majitel benzínky co si nechá před očima umřít chlapa, na ránu holí od staříka omdlí na půl dne a děti by nechal vyhladovět. Snad jsem už nikoho nezapomněl. Což, jak uznáte, je docela hodně postav, aby se dalo tři hodiny diskutovat, objímat, srdceryvně brečet, vyznávat láska a tak. Jo, málem bych zapomněl, je tu ještě ta drobnost s Měsícem. Hele, viděli jste Jádro a Armageddon? Jo? Tak víte, jak to skončí a nemusím nic říkat. No ano, je to nelogické až na půdu (několikanásobně vyšší přitažlivost Měsíce a s moduly tam přistávají a odlétají jako za starých gravitačních dob, na Zemi občas gravitace vypadne a lidi a auta a vlaky lítají vzduchem, přičemž popelnice odvedle ne, a když je to z vejšky hodí na zem, lidi přežijí jen s drobnými oděrkami. Do toho zní neustálý hudební podkres, abyste věděli, kdy jako je to napětí, a kdy je nutno plakat... Na televizní film je disk docela vybaven, taková výbava není ani u slavnějších filmových titulů (třeba Pravdivých lží). Najdeme zde film o filmu (24:53). dokument, jak se točil stav beztíže (11:42), tři vystřižené scény (3:46) - jen s GB titulky, a dva trailery na jiné filmy bez jakékoliv podpory. Dabing je převzat z TV Nova a velká škoda, že titulky nejsou dělány podle dabingu, kde je překlad slušný. "Nízký počet objetí" po pádu úlomků Měsíce na Zem - myslel autor titulků, že se lidi málo objímali? Protože pokud myslel ztráty na životech, píše se to v češtině "obětí". Také mohl cizí slova jako orbita apod. přeložit do češtiny. A mohl by se prosím autor titulků naučit třeba shodu přísudku s podmětem? Díky předem. (Kdyby někdo neuměl česky - "vlasy se postavily".) Publikováno: 12.02.2010 () (méně) (více)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Možná je na čase modlit se za zázrak !!" Předpokládám, že kdyby tvůrci s tímto sdělením přišli už na začátku snímku, i ti nejotrlejší masochisté z řad diváků by si dost dlouho rozmýšleli, zda by přeci jen nenašli příjemnější způsob k promarnění takřka tří hodin života, než se celou dobu modlit, aby se stal zázrak a z téhle zrůdné německé koprodukční kukly se vyklubal aspoň mol, a nejen další (noční) můra na poli katastrofických scifíček.. A přiznejme si, že jeden by se na Davida Jamese Elliota raději koukal jako na poručíka Rabba, ona totiž průměrná epizoda seriálu Jag zabere asi jen necelou hodinu a pak taky jeho scénáristé ví, jak ji zakončit, aby celý předchozí děj nevyšuměl do ztracena, což se však o upoceném Michaelu Vickermanovi říct nedá ani náhodou !! Poněkud mě zklamal i Michael Richard Plowman se svým soundtrackem, protože ten se ve své lenosti poslední léta docela fatálně vykrádá, nicméně hudební složka ještě i tak platí za to nejlepší a nejzajímavější, pomineme-li šanci sledovat Jamese Cromwella, jak hluboko klesl, co tahle televizka Kanaďana Mika Rohla nabízí, a to mě osobně tedy rozhodně ta všemožná klišé, byť je sem tvůrci cpali horem spodem jako do červí díry, rozhodně neiritovala tolik jako ostatní, spíš bych Rohlovi doporučil znovu prostudovat učebnice či alespoň nahlédnout do encyklopedie, co si asi tak normální myslící člověk představuje pod pojmem akční film !! ;) Ačkoliv potíž lze spatřit i v producenty zadaném úkolu vytvořit minisérii, ostřejší nůžky střihače by totiž Vesmírné - Nebo spíš NESMÍRNÉ, co do nudy a sterility ?? - explozi rozhodně prospěly !! ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

CITÁT : Meteority nejdřív zaklepou na dveře, než spadnou na dům. Po PRVNÍ hodině filmu jsem zjistil, že se tam vlastně nic neděje. Dva záběry na " rozpadající se " měsíc, jinak velká nuda. Po DRUHÉ hodině sledování už se to trochu zlepšilo. Pět záběrů na " rozpadající se " měsíc a částečná ztráta gravitace. ( Loď a vlak ). Bohužel havárie vlaku nabylo moc vidět, je totiž zahalena, jak jinak, ve tmě. A v tomto podprůměrném snímku se to dalo čekat. A varování, toto je jeden z těch snímků, co se nám snaží vetřít myšlenku, že nás můžou zachránit jaderné zbraně : http://cs.wikipedia.org/wiki/Jadern%C3%A1_zbra%C5%88 A při jedné scéně jsem už brečel smíchem - vysvětlím : CITÁT : Oba dva hlavní hrdinové filmu povídají ....ale bohužel kosmonauti se z Měsíce nestačí vrátit a zemřou tam. A president odpověděl : Proto tam poletíte vy. To už bylo moc, nehledě na to, že na Měsíci před tím vybuchlo asi sto jaderných náloží. Dle mého zemřou už při přistávání...ale to jsem se spletl, režisér a scénárista mají jiný názor. TŘETÍ hodina filmu : Ten přístroj, který na Měsíci sestavují je vetší než modul ve kterém přistanou ( jak se to tam vešlo ? ). Nehledě na radioaktivní částice, které by měli být přítomné, je gravitace tak obrovská, že by to ten modul mělo rozdrtit na malé kousky. Spousta nesmyslů, které jsou ve filmu předhazovány divákům jsou otřesné a i obyčejný laik, jako třeba já, pozná o jak velké BLBOSTI se jedná. Víte, když jsem viděl film Armageddon http://www.csfd.cz/film/542-armageddon/ , který mám moc rád, tak jsem jim některé nesrovnalosti odpustil, ale tady to nejde. Pamatujete na scénu, kdy se Steve Buscemi v Armageddonu zmocnil na asteroidu samo naváděcího samopalu a se slovy " Ustupte, já ho rozstřílím " začal střílet. Neptal jsem se, kde se tam ta zbraň vzala, a prostě jsem se od srdce zasmál, jako dobrému vtipu. V tomto snímku ( už píšu o filmu Vesmírná exploze ), jsem se moc nesmál, ty blbosti jsou k pláči. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle můžu s klidným srdcem dát skvělé dvě hvězdy. Já tyhle katastrofické TV béčka/céčka prostě miluju a vždycky se nasměju nad dementními dialogy a rádoby srdcervoucími scénami. Triky na TV více než pěkné, a obrácená gravitace byla taky skvělá.A závěr prvního dílu nezklamal! "Těším" se na druhý díl muhehe :-D UPDATE: tak jo, nuda a debilita ještě větší než v první díle. Myslím, že 40%stačí za ty vizuální efekty a docela neotřelý nápad s černým trpaslíkem, jinak děs běs... ()

Pragrik 

všechny recenze uživatele

To téma je strašně ohrané...Armagedon,Drtivý dopad.....a každý ví, jak to dopadne....pro změnu někdo zemře kvůli zachránění lidstva... ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Dávám zatím jednu..a to jen za obrázky hezky nabouraného měsíce..jinak je tento film nebetyčná krawina, plná nesmyslně blábolících hrdinů, příšerně znázorněných vztahů (rodinných i milostných) a neskutečné scény, kdy se (myslím že to byla Paříž) vznesli všichni lidé na ulici do vzduchu..tohle jsem nevydýchal a vybouchl takovým záchvatem smíchu jako dlouho ne :o)) ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Proč ne odpad? Protože mě děsně baví převyprávět film na začátku a na konci pak koukat na úsměvy rodiny, když zjistěj, že jsem se prakticky vůbec nesekla...Amerikánům začínaj docházet katastrofický náměty, tak začínaj odhalovat neskutečný spatlaniny. Zapomínaj ale měnit základní schéma scénáře...Dokonce jsem i nebezpečně přesně trefila, kdo tam umře... ()

Reklama

Reklama