Rybáři (studentský film)

Krátkometrážní / Komedie

Česko, 2009, 5 min

Karel Ondrka

• Djkoma

Se vší úctou k autorovi, ty stovky filmů, kterým jsem dal vyšší hodnocení, by mi neprominuly více jak odpad!:). Každý režisér někde začínal, ale kdyby se tenhle studentský film aspoň na vteřinu snažil vypadat jinak než zaostale... Hodně štěstí při dalším tvoření, ale tohle sem nepatří.(18.5.2009)

• AngelAngie

Nehledě na to, že jsem pomáhala při natáčení, tak film je opravdu svojí kvalitou zcela mimo mísu. Při natáčení bylo legrace víc než dost, ale bohužel tam i zůstala.(5.5.2009)

• Bluntman

Krajnák revisited. Oceňuji, že má Karel Ondrka vlastní rukopis, který se vyznačuje zálibou v osmdesátkách a vším, co je s nimi spojené (kulisy, hudba, odkazy, "humor"), a zároveň je mi sympatické, že nejde o počin s vážnější tématikou, jenže - když je všechno špatně a jedná se o pětiminutové ZLO, i hodnocení odpad! je pochvalou. Když pominu elementární nedostatky (neschopnost vyprávět, profilovat postavy, stvořit soudržný fikční svět, pointovat situace, nasnímat dialog, rytmizovat film...), pořád je mi to odporné svou snahou o "humor", kdy cvičení má být anekdotou, ale o něčem (o liberálovi škodícím kapitalistům, o mezilidské komunikaci). Je mi jasné, že ani jedno ze dvou cvičení nechtělo tak vyznít, ale AUTOMECHANIK je komunistický a RYBÁŘI xenofóbní. A z toho je mi na blití. P.S. Nechci se great.escapera dotknout, ale buď by se měl konečně naučit přijímat kritiku a něco si z ní vzít, nebo by mohl mít alespoň soudnost a nežádat o vyvěšení svých cvičeni na Česko-slovenské FILMOVÉ databázi. 0/10(30.6.2009)

• Flipper

Preboha takúto afektovanú zlátaninu som už dlho nevidel. O čo tu vlastne išlo? Jeden rybár veselý ako na drogách, druhý napajednený má väčšie šťastie na ryby. Nevidím nič, čo by som mal pochváliť, alebo čo by stálo za zmienku. 5 minút veľkej nudy. Bluntman vymenoval aj všetky nedostatky, takže asi niet čo viac dodať.(21.10.2009)

• Viktooorka

Vypůjčím si přímo z "filmu": To už bylo ono? To jsem nepochopil(a)!(20.1.2010)

• Ingrid

No přispěji též odpadíkem, snad 0% jednou donutí studenty filmových škol, ale i amatéry, odstranit odtud svá mistrovská díla, kterých zde přibývá jako hub po dešti. Když už, tak povedené jsou většinou loutkové a animované věci, hrané z 99% katastrofa. Tvůrcům rozhodně nechybí sebevědomí, s talentem už je to horší...(19.1.2010)

• Psema

F_ck it!!!(12.9.2009)

• gr8 escape

Film je k vidění ZDE(5.5.2009)

• hippyman

vím, že natočit film dá asi dost práce, ale něco podobného bych, troufám si tvrdit, snad natočil taky... takovéto podobné scénky jsme dělali na gymplu za malou jedničku na němčině, tedy aby to bylo tematické, nezbývá než zvolat das ist ábr švajnhund flaše šajze, herr ondrka! odpad!(19.11.2009)

• Lavran

Nechci být škodná, ale tohle je děs, běs, tragédie.(1.7.2009)

• Ruut

Hele, Skejpre, co tohle sakra bylo? Jedna hvězdička za prvotní nápad s jazykovou barierou. Ale to rozvedení bylo příšerné. Navíc mám fakt dost nepříjemný pocit, že něco velmi podobného jsem už někde jinde viděl ... skejpre, skejpre, dělej věci pořádně.(8.5.2009)

• Fingon

Těžký úlet, ve kterém se spojuje estetika Divadla Sklep (mám teď na mysli jejich pro TV natočené pořady jako Wartburg Movie Show nebo Pumelice lesní moudrosti - vzpomeňte na nesmrtelnou scénu o krysičce) a kulisy z TV pohádek osmdesátých let. Na rozdíl od těchto útvarů ale Rybářům chybí něco podstatného - humor.(6.5.2009)

• Chlupis

O mnoho horší než Automechanik. Přesto stravitelné a ne vyloženě špatné. Námět je dobrý, provedení je ovšem zdlouhavé a v druhé polovině absolutně kopírující sebe sama. Což je škoda. Mohlo to mít dvě minuty a nějakou pořádnou pointu, takhle se totiž z Rybářů stává prakticky amatérská věc, jejíž jednotlivé fragmenty si už zítra nebudu pamatovat. Sorry, Karle. Tvoje třetí cvičení bude lepší, určitě :)(7.7.2009)

• LION-MR.T

Až vy studenti filmové školy začnete točit nějaké pořádné filmy,tak si je pak nahazujte nebo až jich budete mít více. Jinak tu za chvíli může bejt každej. Kurva,neserte mě.(27.1.2010)

• HAL

Zoufale neoriginální téma v zoufale špatném zpracování. Nebylo by to vtipné ani na papíře a už tuplem to není vtipné zasazením do kulis ala "ČT papundeklová pohádka". A hudbu u závěrečných titulků beru jako cílený útok na své zdraví.(16.6.2010)

• Z0oMb3E

Snaha sa cení. Hviezda za peknú domácu úlohu a za to, že sa chalani na nič nehrali.(7.11.2010)

• GodComplex

Oldschoolova haluz ve stylu studia kamarad. Misto mluvicich plysovych medvedu je tady absolutne bezucelne obsazeny sexy vodnik plivajici bublinky a v hlavnich rolich duel totalne zhuleneho CZ saska proti brucivemu Sadamovi. To je hodne kvalitni herecka sestava, tahnouci kousek, ktery je jinak naprosto o nicem a nezachrani to ani skutecne majestatne vyresena kulisa rybniku bez vody. Hodnoceni je samozrejme nutne brat s velkou rezervou a bez ohledu na beznou filmovou produkci. 2/10(8.5.2009)

• gjjm

No, jediné, co se mi na tom líbilo, byl font titulků. Nějakou myšlenku to má, ale ta je i na studentské cvičení zpracovaná hrozně.(6.5.2009)

• F.man

Tak sakra, studuju film, předpokládám, že mě to baví, tak se snad budu kreativně snažit přijít s něčím zajímavým. A to určitě pro nesplňuje jeden klasicky ohraný rozhovor dvou jazyků, jež říkají opak ( Láska nebeská a tuny dalších...), někde u nafukovacího bazénku, se sem tam prostřihlou lážo plážo kámerou. Sakra studenti TVOŘTE, dejte průchod svým fantaziím! Koukněte na kraťasy Lynchů, Trierů, Nolanů... Určitě nikdo nechce na ploše 5 minut nějaké veledíla, ale o to více to musí mít svůj genius loci, atmosféru, myšlenku, něco!(3.11.2009)

• Morloth

No tfuj, teda.(5.9.2010)