Slunce, seno, vesnice (TV film)

Dokumentární

Česko, 2006, 27 min

Zdeněk Troška

• salahadin

"Strakonický cucák" Zdechnál Trošek, který ve svých "filmech" záměrně zdiskreditoval jižní Čechy, si v tomto povídání u hranatého stolu honí triko a vyzubeně nám předkládá veselé historky z natáčení. Já Slunce, seno,... můžu, ale Trošku nechci vidět ani obrázku, natož aby se hýbal a mluvil. To ani náhodou.(17.4.2012)

• WANDRWALL

Proč si nezavzpomínat na to, jak to tenkrát bylo. Řada herců, co v trilogii hrála už nežije. Osobně mě zajímalo co je s těmi co ještě žijí, a jak žijí. Už je to čtvrt století.(14.8.2010)

Hezké vzpomínání. Škoda, že někteří herci zemřeli v letech 1997-1998 a tím pádem se nenatočilo čtvrté pokračování, které mělo mít název Slunce, seno a ufoni.(26.8.2011)

• Marthos

Bylo opravdu nutné natáčet tento sebepochvalný dokument? Aneb ať žije fenomén umělého kultu.(19.2.2010)

• kingik

Mně tohle povídání nijak neuchvátilo. Viděl jsem herce po letech, kteří hráli v populární trilogii a to je všechno. Kuriozní je, že to má lepší hodnocení než samotná trilogie.(23.2.2011)

Takovýchto snímků vydávajících se po stopách klasik by mělo být více! Jednoznačně palec nahoru!(12.12.2011)

Ať je kvalita série "Slunce, seno,..." jakákoliv, přeci jen je to už dneska klasika. Tento dokument je poměrně zajímavý a z historek ze zákulisí vzniku trilogie je vidět, že Troška trošku toho filmařského umu opravdu má. Celý dokument je k vidění na youtube.(24.10.2009)

Co dodat, jen snad krásné vzpomínání jak to tenkrát bylo. A řada různých zajímavostí co jak bylo či mělo být. Kdo má rád tuhle rilogii ten má rád i tenhle dokument.(27.6.2009)

V podstatě shrnutí celé trilogie, která byla dle mého názoru díl od dílu trochu upadající. Snad proto dobře, že se 4 díl netočil. Je to dnes klasika a první díl byl asi nej.(10.9.2010)

Dobrý doplněk do mozaiky Slunce, seno... . 71%.(9.10.2011)

Túto trilógiu milujem, ako všetko okolo nej.Tak aj dodatočných pikošiek o nakrúcaní bolo u mňa prehĺbením lásky k týmto filmom.(1.7.2011)

Že se mělo točit ještě Slunce, seno, Ufoni? Tak to by asi už byla opravdu špatenka.(17.8.2009)

Opět se dá konstatovat - dokument je lepší než celá trilogie...(2.9.2009)

Osobně moc nechápu tyhle negativní ohlasy na celou trilogii. V reálu jsem se ještě nikdy nepotkala s někým, kdo by Slunce seno neměl rád. Já mám tyhle filmy ráda, vždyť kdo někdy byl na vesnici, tak ví, že takhle to tam prostě chodí :)(20.7.2010)

Nevím, kdo napsal, že režíroval Troška, ale to je jedno. Každopádně mám rád tyhle návštěvy minulosti a součastnosti. I herci vypadají dost zachovale.(28.3.2011)

Krásný dokument o krásný trilogii.(31.8.2010)

Pro toho, kdo má Slunce, seno rád, je to milý dokument. I já jsem byl v Hošticích na čumendu, dokonce dvakrát!(2.5.2012)