Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Diskuse prokládaná muzikou, nebo naopak, časově v poměru 1:1. Osou je konfrontace, protiklad, jako základ neplkání. Jak v případě pozvaných kapel, tak v případě publicistů. Názory a soudy diváků a dalších přizvaných odborníků pak debatu uvádějí do souvislostí, doplňují ji jejich úhlem pohledu. Hlavními protagonisty jsou ale dva hosté hudební a několik publicistů. Každý pořad má jasně definované, konfrontační téma. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Hisnuklusi 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší pořad o hudbě v čr a asi i na Slovensku. Miško a Petr byli jako moderátoři evidentně sázkou na jistotu. Vůbec nemluvě o tom, kolik kvalitních kapel jsem pouze a jen díky tomutu pořadu poznal. Uvidíš sestřih fajn koncertů, názory kritiků a nakonec samotných interpretů v podobě slušné diskuze, kde tohle dneska je ? Dokonce i reprízovat tenhle pořad mi vůbec nevadí. Je to zkrátka skvost, je to pořad, kterému už na první pohled jde opravdu o to, dívákovi (posluchačovi) něco říct. Respekt všem lidem a kapelám, co se na tomhle podílely. Jen co je fakt strašně velká škoda, že se asi nedočkáme žádného pokračování a přitom právě tohle je pořad, který by měl být poviností, která by klidně mohla trvat i 30 let. Trochu podobné jako pořad Celnice, kde šlo ale o sociální problematiku atd, zde jde o hudbu, ale koncipováno mi to případá hodně podobně, takových pořadů je zde jako šafránu, neměly by se rušit, naopak, mělo by se tučně přidávat. Snad se jednou dočkáme. Nakonec asi nejvýživnější díl byl s Buty, to byla opravdu velká šlamastika. Ale viděl jsem všechny díly a všehny díly mám moc rád. Nehledě na to, že to není vyhraněný pořad, lze vidět rapy až po alternativy nejhrubšího zrna, a to mě baví. ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, opravdu zajímavých kapel se tady objevilo minimum. Co se týká Slováků a všech těch jejich karpatských dupáků, tak tam to byla občas opravdu tragédie (co to třeba měly znamenat ty Answer, to vážně nechápu) :P ... Debaty moderátorů s muzikanty, kritiků s moderátory a muzikantů s kritiky často za hranicí trapnosti. Ale opravdu stál za to ožralý Tom Komárek, zapřísáhlý "antikomerčák" Rytmus (hehe), Krajčo, vesele přiznávající, že na ježdění po klubech pro 30 lidí on sere nebo ego Abdula52 vs Bow Wave resp. Deph..... A jediné opravdové překvapení (takže taky asi jediný skutečný přínos tohohle pořadu)? Dorota Nvotová. ()

Reklama

kobejn 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé se k tomuto pořadu vrátit 10 let po jeho ukončení. Unikátní projekt, který měl dobrou snahu, která byla občas kontraproduktivní. Úroveň jednotlivých dílů kolísala s tím, jaké kapely byly zrovna přítomny. Občas se moc nevyvedla tematická složka, kupříkladu v díle o panku byla znouze a iné kafe, ani jedna není vyloženě panková kapela, naproti tomu k zoně a dají priznic, měli to trochu líp promyslet. Ale ináč spokojenost hlavně s psími vojáky, už zmíněnými znc a zonou a, která byla zřejmě nejlepší. Prudili akorát ti kritici, kupříkladu ten nanoru, kerej evidentně preferoval jiný styl hudby ("největší pankáči jsou dnes soundsystémy"), a k samotnýmu panku měl jen trapný připomínky a narážky (basák má špeky a tak není pankáč). Velmi trapná byla také kritička v díle s Vltavou, svými osobními útoky na Nebřenského mě velmi vytáčela, obdivoval sem jeho klid a nadhled, s jakým na ní reagoval, já bych se na jeho místě nejspíš neudržel a poslal bych jí do řiti. Naštěstí moderátorská dvojice to držela vždy velmi na úrovni, zvláště Fiala svými vtipnými a trefnými postřehy a poznámkami. Divím se, že se tu nikdy neobjevili Chinaski, Tři sestry nebo Totální nasazení. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Konečně další kvalitní pořad o hudbě (je jich totiž málo). Je dobré slyšet názory od profíků, hudebních kritiků a recenzentů, protože jedině tak se člověk může posunout dál a utvořit si hudební kvality, které by nejspíš sám od sebe nezískal. Mě, jakožto hudebníka, tenhle styl pořadu baví a probíraná témata zajímají. Člověka, který se o hudbu nijak zvlášť nestará, to asi nenadchne, ale řekl bych, že pro takové lidi to ani není. Jedinou výtkou je, že to začíná v neděli v 5:00 ráno, to je velká škoda! ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Já tlachám o muzice rád a třeba nekonečné hodiny. Ovšem před možností kafrat ve společnosti dvou nesympatických "moderátorů" a dalších, pozérů, kteří si říkají kritici, ale evidentně jim chybí vůbec nějaký přehled a schopnost rozpoznat a popsat to, co se v hudbě odehrává (o to víc si cením kritiků, kteří muzice opravdu rozumí - není jich málo, ale na ČT2 asi opravdu mluvit nebudou), si raději pokecám v hospodě nad pivem po nějakém povedeném koncertě. Zajímavou kapelu aby člověk v pořadu hledal lupou. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama