Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Diskuse prokládaná muzikou, nebo naopak, časově v poměru 1:1. Osou je konfrontace, protiklad, jako základ neplkání. Jak v případě pozvaných kapel, tak v případě publicistů. Názory a soudy diváků a dalších přizvaných odborníků pak debatu uvádějí do souvislostí, doplňují ji jejich úhlem pohledu. Hlavními protagonisty jsou ale dva hosté hudební a několik publicistů. Každý pořad má jasně definované, konfrontační téma. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé se k tomuto pořadu vrátit 10 let po jeho ukončení. Unikátní projekt, který měl dobrou snahu, která byla občas kontraproduktivní. Úroveň jednotlivých dílů kolísala s tím, jaké kapely byly zrovna přítomny. Občas se moc nevyvedla tematická složka, kupříkladu v díle o panku byla znouze a iné kafe, ani jedna není vyloženě panková kapela, naproti tomu k zoně a dají priznic, měli to trochu líp promyslet. Ale ináč spokojenost hlavně s psími vojáky, už zmíněnými znc a zonou a, která byla zřejmě nejlepší. Prudili akorát ti kritici, kupříkladu ten nanoru, kerej evidentně preferoval jiný styl hudby ("největší pankáči jsou dnes soundsystémy"), a k samotnýmu panku měl jen trapný připomínky a narážky (basák má špeky a tak není pankáč). Velmi trapná byla také kritička v díle s Vltavou, svými osobními útoky na Nebřenského mě velmi vytáčela, obdivoval sem jeho klid a nadhled, s jakým na ní reagoval, já bych se na jeho místě nejspíš neudržel a poslal bych jí do řiti. Naštěstí moderátorská dvojice to držela vždy velmi na úrovni, zvláště Fiala svými vtipnými a trefnými postřehy a poznámkami. Divím se, že se tu nikdy neobjevili Chinaski, Tři sestry nebo Totální nasazení. ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, opravdu zajímavých kapel se tady objevilo minimum. Co se týká Slováků a všech těch jejich karpatských dupáků, tak tam to byla občas opravdu tragédie (co to třeba měly znamenat ty Answer, to vážně nechápu) :P ... Debaty moderátorů s muzikanty, kritiků s moderátory a muzikantů s kritiky často za hranicí trapnosti. Ale opravdu stál za to ožralý Tom Komárek, zapřísáhlý "antikomerčák" Rytmus (hehe), Krajčo, vesele přiznávající, že na ježdění po klubech pro 30 lidí on sere nebo ego Abdula52 vs Bow Wave resp. Deph..... A jediné opravdové překvapení (takže taky asi jediný skutečný přínos tohohle pořadu)? Dorota Nvotová. ()

Reklama

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad postavit "proti sobě" českou a slovenskou partičku s hudebními publicisty a hudebníky samotnými. Moc nerozumím tomu, proč nemohou být koncerty vcelku a následovat diskuze, takto to postrádá potřebný tah na branku. Jinak je pořad pro mě velkým inspiračním zdrojem. Velmi často chybí hudebníkům patřičný nadhled, někteří publicisté by měli pouze psát, verbální projev bývá někdy zoufalý. Zajímavý je mnohdy kritický postoj Petra Fialy k neoriginalitě kapel, ačkoliv Mňága je symbolem strnulosti, neprogrese a plochosti, na současných koncertech vypadajících jako parodický revival sebe sama. Pořad je takovým jednookým králem mezi slepými. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Známi lídri úspešných kapiel Bez Ladu a Skladu a Mňága a Žďorp, Slovák Michal Kaščák a Moravák Petr Fiala, sa podujali na moderovanie diskusnej relácie o česko-slovenskej scéne. Do každého dielu si pozvali členov dvoch hudobných skupín, niekoľko odborných kritikov, publicistov, s ktorými spoločne rozoberali témy týkajúce sa muziky. Pod taktovkou týchto dvoch sympatických pánov sa vždy rozvírila zaujímavá debata. Popri tom dostala každá z kapiel možnosť naživo zahrať v štúdiu niektoré svoje skladby. *** ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Když vás ten pořad baví, i když jsou tam zrovna exoti typu Znouzecnost nebo Michael's Uncle, tak už to o něčem svědčí. Fili a Kaščák (sami frontmani úspěšných kapel, Mňága a Žďorp, resp. Bez ladu a skladu) byli moderátory na svém místě, ty kecací části jsem měl v každým díle vždycky nejradši. No a Komárek (ať je mu země lehká) byl vždycky neskutečnej pozér. A Nanoru kokot. Deset let bylo akorát, i když mi takovýto pořad (podobně jako Noc s Andělem) dneska chybí. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama