Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (734)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pôvodný film "Karate Kid" z roku 1984 som niekoľko krát už videl. Nikdy ma však nedokázal nejak vyraznejšie zaujať. Keď som sa dopočul, že sa pripravuje jeho remake, tak ma to celkom potešilo. Hovorím si, že by to nemuselo byť zlé. Bol som zvedavý najmä na to ako zvládne úlohu majstra kung fu Jackie Chan. Uznávam, že bol dobrý. Avšak strašne ma znechucoval ten malý dredatý blbeček. Kde len mohli nabrať takého mrzkého, netalentovaného sopliaka? Kto ho tam pretlačil? Preklikal som si zopár filmových stránok a potom mi to došlo. Veď je to synek preplateného hollywoodskeho zmrda Willa Smitha. Tatíček zaťahal za nitky a máme tu malého čierneho karatistu. Máme tu protekčného záprdka, ktorý zničil celý film. A keď už tu teda máme černošský "Karate Kid", tak by sa mohol čoskoro natočiť aj hebrejský "Karate Žid". * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fajnová pohoda zo starej školy točená, čo už nie je zvykom, najmä pre deti a bez toho, aby sa strápňovala. Proste ako za starých čias, kedy filmári nemali deti za dementov. A Jackie Chan po dlhej dobe nerobí zo seba šaša! Minutáž je síce trošku prepálená, no aj tak si viem predstaviť, že mať teraz 6, tak to na mňa zapôsobí ako vo svojej dobe originál Karate Kid. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je to spíš taková pohádka. Fantasticky vypadající a hrající Jackie Chan se ujme černošského kluka, kterýho si v Číně dobírají a začne ho trénovat. Vytrénuje z něj kung-fu bojovníka, který se následně dostane do turnaje stejně starejch harantů, kteří se tam mydlej hlava nehlava, stylově a chytlavě, jako v málokterym béčkovým akčňáku. Film má ale několik naprosto parádních plusů. Například Jackie Chan. Toho jsem jako malý měl hrozně rád, ale postupem času jsem z něj měl takový zláštní pocit. A tady mi ukázal, co v sobě ještě dokáže skrýt....pak Jaden Smith - kluk, kterému předznamenávají talent po tátovi. Pokud se během natáčení to kung-fu skutečně naučil, tak to beru, jinak ať si mě ani nepřeje. No a na závěr samotné akční scény harantů, co se řežou jak zjednaný, který jsou naprosto parádní. Kamera se nijak závratně neklepe a divák vidí skutečně to, co vidět chce. Konečně to tak někdo pochopil. Proto tu taky hodnotím nového Karate Kida takhle pozitivně. To, že odborníci film sundali mě prakticky ani nepřekvapuje. Asi jim nesedlo to, že malý Karate Kid je skutečně malý a má něco málo přes deset let. No a... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné překvapení. Od Zwarta jsem toho moc nečekal, takže jsem od remaku této video klasiky očekával jen to nejhorší. Zwart ale nakonec překvapil dobrou atmosférou, kamerou a vlastně i solidní režií, která udržuje ve filmu všechny propriety správného rodinného filmu. Příběh je jednoduchý, což je v tomto případě plus, tempo je slušný a závěrečný turnaj nemá chybu. Jaden Smith ušel a Jackie Chan je ten správnej mentor, který navíc mlátí děti a má auto zaparkované v obýváku. Myslím, že podobnými rolemi by se mohl v Americe v budoucnu uživit. Jenom je to až moc dlouhý a i přes slušné tempo to časem přece jenom začne nudit. Některé scény, hlavně s Jadenem a čínskou holkou, by se klidně daly vystřihnout, protože stejně moc nefungovaly. Jinak ale celkem spokojenost na film, který se jmenuje Karate kid i když tam není karate.70% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Říkám si: "Jé, ti budou mít průser, že nechali zmlátit dospělákem bandu malejch děcek..." a pak mi došlo, že se jich ten páprda (mně fakt za celou dobu nedošlo, že ho hraje Jackie Chan, to je snad první film, kde mi byl i sympatický) ani nedotkl :-) Podařená akce s jedním až zběsilým číslem (ta bitka jeden na šest mě fakt dostala) a několika chudšími místy, kdy jsem prostě mrkla po hodinkách. Ale jináč, na to, že je hlavním hrdinou dvanáctiletej kluk, paráda. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • S myšlienkou zdvíhania bundy zo zeme (ako základom na výcvik kung-fu) prišiel samotný Jackie Chan (Han). (megajalec)
  • V Číně byl film uváděn pod názvem "Kung-fu sen", v Japonsku jako "Nejlepší kluk". (Coldrex)
  • Justin Bieber nahral k filmu pieseň "Never Say Never". (ČSFD)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama