Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Recenze (734)

POMO 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť tým, pre ktorých je film určený, musí pripadať príliš rozťahaný, so zbytočnými dramatickými odbočkami (rozpitvávanie Chanovej minulosti). A Jaden Smith by bol fajn v roli mladého nadšeného skateboardistu, ale tu je jedným veľkým omylom. Bitky sú dobré a finálny turnaj emocionálny, ale to sa dá povedať i väčšine dielov série Rocky, ktoré vás nezdržujú zbytočnou vatou. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jedno obvyklé odpoledne na nákupech sebou takhle malý Smith flákl o bulvár v Santa Monice, začal dělat chcípajícího švába a ječet na celé okolí, že až mu bude dvanáct, tak mu papá slíbil hlavní roli, ve které bude vypadat zatraceně kůl a všechny prepubescentní kikiny po něm budou házet svá nevyvinutá rodidla. A že už toho má, kurva, dost, protože dvanáct mu bylo minulý týden, a to ferrari a předčasné povolení řídit si prý jeho negerští rodiče můžou strčit akorát tak do prdele, když už týden měl být filmová hvězda! A jestli prý okamžitě nebude, brnkne na Linku bezpečí a napráší jim, že když hrál toho štěka ve Štěstí na dosah, tak ho jeho zfetovaný fotr ojel v karavanu! A jeho kukuč v kombinaci s předraženými hereckými kurzy na sociálku stopro zaberou! Will se jen zoufale podíval po zastavujících se kolemjdoucích a paparazziích chvatně šroubujících na své Pentaxy teleobjektivy delší než jeho úd, v duchu zalitoval, že si tehdy nevzal kondom a začal horečnatě přemýšlet: Free Willy? (Skoro autobiografické!) Hm, to né. Od té doby, co je strýček Jackson v pedofilním nebi, už by nikdo tak citlivě nezmákl hlavní song k dětskému filmu. Navíc Barack slíbil, že se USA nebude srát japonským velrybářům do kvót, aby mu Toyota nezrušila nájemní smlouvu v Bílém domě. Tak co třeba Home Alone? (Taky krásný sen) Hm, to už vůbec ne! To by mladej mohl přejít z chlastu na drogy a začít roztáčet ve velkém svůj svěřenecký fond, na který musel Will těžce frešprincovat. Áááááá, teď jsem na to kápl! Ve sladkých osmdesátých běžela taková tupá sračka o kung-fu a devítileté děcka z toho šílely... Jak se to jenom jmenovalo???? Mělo to něco společného se zasklíváním oken... JES!!!!! Karate kit, nebo tak nějak. To je ono! Chce to jen trochu úprav. Obtloustlý americký zlý hoch z rozvrácené rodiny by nebyl pro našeho ťutína důstojný soupeř. Co takhle cvaknou výlet do Číny, nakopat prdel pár šikmookým a ukázat jim to pravé americké kung-fu? Grejt aj Dýje!! Nebudeme samozřejmě troškařit! Jako komparz mu pořídíme to nejslavnější čínské gumové Dildo, pana Chena. Už je zteřelý a vezme cokoliv. Tak, a teď už stačí vykrást všechny možné filmy o karate od roku 1980, okořenit to obvyklými klišé, jako např. nějakým tím příběhem o Jeřábovi a Volavce (pozn. autora: Neplést s policejní provokatérkou na staveništi!!) s tklivým životním moudrem v závěru, naflákat do toho pár vrtulníkových záběrů čínské zdi při zapadajícím slunci a všichni ti pojídači Hamburčanů a Horkých čoklů na imdb z toho budou šílet. Junior bude určitě nadšenej a já nebudu muset za Polaňskym do Paříže. *** Ach jo, furt ho má Šááádvel delšího... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Fanoušek původního Karate Kida nejsem. Myslím, že jsem ho nikdy celého neviděl, ani po tom moc natoužím. Na remake jsem se rozhodl podívat pouze ze zvědavosti - film mě vůbec nezajímal, pozitivní recenze (RT 70 %) mě tak zaskočily, že jsem ty dvě hodinky prostě obětoval. Co k tomu teď říct, než že je to řemeslně velmi slušně zvládnutá blbost, která by se mi ve vesmíru, v němž mám rád americké patetická klišovité filmy s dětmi v hlavní roli, velice líbila, a možná by mě i nadchla. Zásadním problém tedy je především fakt, že pokud má osoba něčím není, tak cílovým divákem remaku Karate Kida. PS: Být dialogy pronášeny ještě o stupeň vážnějším tónem, jednalo by se už o parodii. Takhle je to lidem s postojem podobným mému pouze nechtěně směšné. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vtipy nabok - nebyť ultraotravnej matky, vpálim plnú pálku. MiniSmith je nečakane sympatický a zábavný (decká ho budú zbožňovať), Jackie si takú fajn postavu nezahral už roky a celkovo je to nečakane atmosférické, emotívne, solídne natočené a vynikajúco ohudbené. Možno je to nulovými očakávaniami, ale vynikajúco som sa bavil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je to spíš taková pohádka. Fantasticky vypadající a hrající Jackie Chan se ujme černošského kluka, kterýho si v Číně dobírají a začne ho trénovat. Vytrénuje z něj kung-fu bojovníka, který se následně dostane do turnaje stejně starejch harantů, kteří se tam mydlej hlava nehlava, stylově a chytlavě, jako v málokterym béčkovým akčňáku. Film má ale několik naprosto parádních plusů. Například Jackie Chan. Toho jsem jako malý měl hrozně rád, ale postupem času jsem z něj měl takový zláštní pocit. A tady mi ukázal, co v sobě ještě dokáže skrýt....pak Jaden Smith - kluk, kterému předznamenávají talent po tátovi. Pokud se během natáčení to kung-fu skutečně naučil, tak to beru, jinak ať si mě ani nepřeje. No a na závěr samotné akční scény harantů, co se řežou jak zjednaný, který jsou naprosto parádní. Kamera se nijak závratně neklepe a divák vidí skutečně to, co vidět chce. Konečně to tak někdo pochopil. Proto tu taky hodnotím nového Karate Kida takhle pozitivně. To, že odborníci film sundali mě prakticky ani nepřekvapuje. Asi jim nesedlo to, že malý Karate Kid je skutečně malý a má něco málo přes deset let. No a... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $176,591,618Tržby Celosvetovo $359,125,613Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,672,123 //počet predaných kusov 499,381Tržby za predaj DVD v USA $56,248,823 //počet predaných kusov 2,958,315║ Dosť som sa obával tej do očí bijúcej slušnej minutáži a taktiež réžie v podaní Haralda Zwarta, no a našťastie z toho vzišiel dosť dobre zvládnutý projekt, ktorý ma ani na chvíľu nenudil, aj keď ponúka už niekoľko krát prevarený príbeh, spojenie Jackie Chan a Jaden Smith celkom dobre fungovalo, akcia prehľadná, spomaľovačky účinné, Horner s Avatarskými motívmi ušiam ulahodil, CZ dabing ušiel. (plus poteší návrat Jackie Chana za rok 2010 na výslnie, po niekoľkých predošlých rokoch, keď to už tak dobre úderne nekopalo) /videl v kine: 80%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Jen na úvod řeknu, že dvě hvězdičky by to dostalo i s jiným, logičtějším názvem. Průšvih toho filmu totiž je, že už původní Karate Kid za moc nestál. Milujeme ho kvůli soundtracku, bonsajím a Miyagimu, ale ne kvůli akčním scénám nebo Ralphu Macchiovi (obojí je mizérie). Remake tuhle mapu předností a slabostí celkem důsledně kopíruje, tedy s výjimkou bonsají a soundtracku. Zůstává tak jen sympatický a přesně obsazený Jackie Chan - mlátí děti, vypadá zanedbaně a v mládí musel dělat vězeňského dozorce. Jeho trénink funguje i proto, že Jaden Smith je jen a jen dítětem svého otce, nikoliv hercem v jakémkoliv ohledu. Tenhle projekt dostal k narozeninám a je to poznat z každého políčka - nejvíc během akčních scén, které v jeho podání nepřipomínají ani kung-fu, ani karate, ale spíš breakdancový freestyle. Je tu snaha o nějakou tu východozápadní globalizaci, ale jako přebarvičkované asijské bistro, ve kterém vyhrává hip hop si jí teda nepředstavuju. Originál je v tomhle směru prostě přiznaný burger, který asimiloval karate v době, kdy bylo "in"... proto jeřábí kop dodnes parodují opilí lidé na večírcích a existuje spousta natěračů a leštičů. Nová verze je náhražkou... sundavání bundy z vás bojovou mašinu neudělá a ten vrut ve vzduchu z finálního souboje ožralí taky neuděláte. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

V zasade viac pozitivnych prekvapeni ako tych negativ (Jayden, stopaz a ta povinna kozmopolitna neurcitost). Velmi sa mi paci, ze su tu vsetky povodne scenaristicke ingrediencie originalu, ovsem prenesene do noveho havu s novymi "tahmi" (referencnym prikladom nech je namiesto stareho malovania "hore a dole" tentokrat obliekanie a vyzliekanie bundy). A Jackie, ktory myslim nasiel dostojnu ulohu k jeho veku. 6-7/10 ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je zajímavý to, že ačkoli je poněkud klišovitý a předvídatelný, přesto funguje, zejména co se týče vyvolávání různých emocí. Karate Kid je tudíž dobrým důkazem toho, proč u filmů nevadí opakování známých příběhů nebo schémat, protože klíčové jsou emoce. A je jedno, jak a čím je filmy navozují. Účel světí prostředky, jak se říká. Proto když se někdy tvrdí, že jde nějaký filmy proti konvencím, neznamená to ve skutečnosti, že jde proti očekávaným příběhovým schématům, ale že jde proti očekávaným emocím. Někteří lidé se dokonce dívají opakovaně na filmy proto, aby ovlivnili své vlastní emoce a posílili nebo změnili náladu, ve které se nacházejí. Faktem je, že Karate Kid nám tímhle důrazem na staré známé emoce na úkor nového příběhu říká možná něco o budoucnosti kinematografie, která do nás bude ládovat emoce přímo přes nějaké matrixovské kabely a příběh k tomu nebude vlastně vůbec zapotřebí. Film tuto myšlenku ukazuje na scéně s ženou a hadem. Zatímco Jaden Smith je toho názoru, že žena kopíruje pohyby hada, Jackie Chan mu vysvětlí, že je tomu obráceně, neboť had kopíruje pohyby ženy. Jaden Smith tudíž spadá ještě do dnešního světa, kde se musí filmaři podobně jako žena přizpůsobovat divákům, kdežto Jackie Chan nastoluje už budoucnost kinematografie, v níž žena diváky přímo ovládá a kontroluje. Jackie Chan mimo to dodá, že být klidný a nedělat nic jsou dvě velice odlišné věci, čímž naznačuje, že nevyprávět příběh ještě neznamená, že film nic nedělá a neprodukuje žádné emoce. Produkuje, akorát k tomu nepotřebuje příběh. Tato naprostá rezignace na příběh tu ale kdysi už byla, a není tudíž ničím, co by mělo kohokoliv překvapovat, neboť kinematografii přinejmenším ve svých počátcích charakterizuje spíše a hlavně dokument (zachycení skutečnosti), experimentování (Jan Evangelista Purkyně), věda (Muybridge, Marey), okouzlení a pouťové atrakce (na úkor narace), populárně naučné aktualitky (hraný zábavný film nemá budoucnost, říkával tehdá Lumière) či animace (ta dle některých není podmnožinou filmu, ale jeho samotným rámcem, dnes ve věku digitální techniky a možnosti modifikovat hranou akci zvláště).Kinematografie nikdy nebyla zamýšlena pro vyprávění příběhů. S příběhy se začalo až později. Tudíž i jejich opuštění by nás pouze navrátilo k počátkům. Nenarativ jsi a v nenarativ se obrátíš, jak by to asi okomentoval Mojžíš. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Kung Fu dřímá ve všem. Je i v tom, jak se chováme k lidem. KUNG FU JE VŠUDE!!!.. ..... O tom jak afroameričan vysmahnul partu číňáků v jejich národním sportu a stačil mu k tomu jeden údržbář a umění nasadit si bundu. Pro dospělýho nezáživný a dost nuda! Kung Fu málo, je to spíš exhibice mladýho Smitha (koukejte co všechno umím..) ... (až budu velkej, zaplatím klukovi taky nějakej film). Ale všechny do těch 13ti let by to mohlo TROŠKU pobavit. Je to totiž o sebedůvěře, ovládání chování a cti – prostě o všem, čemu děti můžou věřit! Což znamená: POŠLETE JE NA TO SAMOTNÝ!!!! Jo, abych nezapomněl – mladej byl taky nadšenej, dal by 3*! A u mě nezafungovalo ani oživení vzpomínek na Karate Tiger. Byť v dětském podání. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Hledám pro děti důvod ke stěhování do Číny. 2.) Zajímá mě, jak tráví Číňan v Číně volný čas. 3.) Zjistím, co je pravda na tom, že musejí mít lidi v Číně auta v obýváku. 4.) Zbožňuji dětský Kung Fu. 5.) Jsem zvědavej, jestli za pár let někdo trumfne Willa Smitha. Jeden důvod, proč nemá smysl film vidět: Mám strach, že si začne připadat má rodina (včetně mě!!!) méněcenná! PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem vážně rozpačitý! Nechápu, jak to mohlo tolik vydělat, taková bomba to není, a malý Smith mi lezl na nervy - ten kluk neumí hrát! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Leaving Detroit ,2. Looking for Mr.Han ,3. Kung Fu Heaven ,4. I Want To Go Home/The Forbidden City ,5. The Lunchroom ,6. Backstreet Beating ,7. Han's Kung Fu ,8. Ancient Chinese Medicine ,9. Beijing Valentine ,10. Mei Ying's Kiss ,11. Jacket On, Jacket Off ,12. Journey to the Spiritual Mountain ,13. Hard Training ,14. All Work and No Play ,15. From Master to Student to Master ,16. Dre's Gift and Apology ,17. Tournament Time ,18. Final Contest , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nová klasika všech dětí už se z podobného námětu dnes stát nemůže, ale i tak klobouk dolů za to, že se takhle jednoduchý příběh, navíc při doslova vražedné délce, nerozsypal tvůrcům pod rukama. Na rovinu ale říkám, že po úvodní klasice "přestěhování-zklamání-šikana" snad ani nešlo o zklamání, jako spíš o regulérní nudu. Až překvapivě fajn a naprosto přirozený Jaden, solidní tréninky, klasické montáže a božský Jackie Chan mě nakonec vytáhli tak vysoko, až se mi tomu při závěrečných titulcích nechtělo věřit. 70% a nakonec opravdu i čtvrtá hvězda. Remakovat klasiku tak, aby výsledný film dokázal dýchat sám za sebe, není legrace. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Byť pokojný a nič nerobiť nie je to isté.“ Pat Morita a jeho bonsaje spolu s množstvom ďalších filmov formovali moju lásku k filmom obecne. Chodil som na to do kina, videl som to doma v televízii. Chcel som mať bonsaj, kurva. Remake nepokladám za rúhanie. V mnohých je dokonca fajn, sympatický a má príjemnú, poetickú atmosféru Číny. Faktom ale je, že nejde o žiadnu senzáciu, je to prekvapivo dlhé, scenár je hrozné klišé, Jaden Smith nebol zrovna najideálnejšou kastingovou voľbou a Jackie s fúzmi je divný. Ako fanúšika ma potešili odkazy ako chytanie múch, obliekanie bundy (namiesto natierania plota) či náznak finálneho bocianieho postoja. Pri rozumnom rozpočte 40 miliónov celosvetová tržba 359, wow. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Musi se uznat, ze to Zwartovi slape, coz je hodne prekvapivy, kdyz ma film silenejch 130 minut a trenovat se zacne az po hodine zbytecnyho deje. Navic krome toho treninku a finale tady zadny poradny souboje nejsou. Druhej problem je v Jackiem, jasne, zestarnul, takze kdyz predvede nejaky udery, je videt, ze ho to lehce unavuje, na druhou stranu, neni starej tak, aby delal dedecka kungfacka, takle spis vypada jak vandrak, kterej oblejza okolo skoly a sleduje maly kluky. No a nejvetsi problem je samozrejme Smith, jeho postava je totiz rozmazlenej americkej fakan, kterej si mysli, jak je desne cool a nad veci a Smith to bud tak dobre hraje, nebo takovej proste je, ze mi celou dobu lez silene na nervy. Navic kolikrat ty jeho komba nejsou moc uveritelny a hrat taky moc neumi, spokoji se s nakejma trema vyrazama. Ale tak zase je mu 12, tak ho nemuzu hodnotit jako dospelyho herce. Takze celkove sice docela svizne odsejpajici a prakticky nenudici, na druhou stranu nevhodny obsazeni, minimum bitek a zbytecna delka, takze ty 3* jsou tak akorat. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Americká 80.ková trilogie je pro mne filmovým "martial-arts strašákem a zvrhlostí" v jedné podobě. Tu trilogii jsem fakt nesnášel a naprosto nenáviděl. Při představě natáčení remaku mi vstávaly vlasy hrůzou na hlavě a naplňovalo moře naprostého nepochopení ... Přesto však, jako každý jiný, jsem při první možné příležitosti na film koukl... A byl jsem velmi mile překvapen! Tohle není žádný Karate Kid a absolutně s původní trilogií nemá nic společného. Vdyť i ten kluk se neučí žádné karate, ale v Číně kung-fu! Je to docela v pohodě oddychovka, dobře se na to dívá. Vadí tomu dlouhá stopáž, úplně zbytečná. Film tak obsahuje scény a výplň , které opravdu nudí ... Navíc je to pro děcka prostě. Ale pro děcka dobrý, mít syna nebo vnuka, tak bych ho na tohle do kina rozhodně vzal ... Jinak ale žádný zázrak, prostě průměr. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Pane Zwarte, pěkné to bylo. S radostí musím říct, že jsem tam našel tolik momentů, které mě osobně hodně oslovily, že i když teď ležím s ucpaným nosem, hlavou jako střep a nateklýma očima, mám úsměv na rtech. Film těží z obrovsky úderné ústřední herecké dvojice, která se, stejně jako síly jin&jang, harmonicky doplňuje. Klobouk dolů před Jadenem, o jehož hereckém nadání nemůže být pochyb, a také díky Jackie, taková role Ti sedí stejně jako Bruce Leemu nunchaky. Jediná větší bojová scéna mě okouzlila svojí choreografií, na které demonstrovala filozofii kung-fu. Závěrečný turnaj pak už opět (předevčírem Tekken) prasí rychlý střih a afektovaná kamera. Tréninkové metody vzdávají hold originálu, hlavně co se vštípení základních pohybů týče. Využití atraktivních lokací pak dodává filmu působivost a atmosféru. Absolutně mi nevadila více než dvouhodinová stopáž, nenašel jsem jediné nudné místo, naopak mě neustále bičovaly emoce, vtípky a hudební tóny. Jen bych teď potřeboval Jackieho baňky a umění Jioafa. 40 miliónů dolarů(rozpočet)/300 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/110 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nečekaně zdařilé. Sice se nekoná vyloženě zázrak, ale celkově zůstává kladný pocit z filmu, který v první řadě mohl skončit mnohem hůř. 60% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nikdy nepodceňujte dávání bundy na věšák, oblékání jí a zvedání jí ze země. Škoda, že kluk není tak o tři čtyři roky starší, hned by to vypadalo s tím jeho vztahem líp. Zbytečné scény; zbytečně dlouhé. Kdyby Jackie měl o šedivý vlas více a o bolestnou minulost méně, bylo by to mnohem lepší. Jinak standardní film o fér play, přátelství a uznání mezi "muži", zromantičtění Číny. Některé scény jsou moc cítit Amerikou - a to vadí, když je to v Číně... :-D Slabší 3*. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Moc společných prvků s tim původním filmem to teda nemá, snad jen nějakou koncepci příběhu a celá ta změna je spíš k horšímu, ať už se jedná o celej příběh zasazenej do Číny anebo o věk hlavního hrdiny, kterej je na můj vkus až zbytečně moc mladej, aby tam zápasil a převed něco, čemu by se dalo uvěřit, že by to fakt uměl, navíc Jackie Chan prostě Miyagi neni ani omylem a k tomu všemu se na konci shromáždilo klišé snad ze všech bojových filmů dohromady, že se tomu už ani nedalo smát, nicméně ve výsledku to pobavit dokáže ()

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama