Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (734)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nemám čas psát komentář, protože jsem si do podlahy v obýváku nainstaloval repliku věšáku na bundy z filmu a učím se kung-fu. No dobře... Film stojí a padá na rádobyrodinné atmosféře, což s sebou přináší všechny milé i nemilé věcí s tímto jevem spojované. Na jednu stranu je to roztomile "candy" koukatelné, na tu druhou se zkušený divák neubrání dusivému posměchu. Bohužel je dost velký rozdíl mezi pousmáním nad kvalitní vypointovanou pomrkávající vtipnou scénou, a pousmáním nad přehnanou snahou scénáře oslnit podobnými scénami unešené diváky. Občas se prostě ty milé vtipné situace nekontrolovatelně zvrtnou a v ústech z nich pak zůstává jen pachuť hořkého výsměchu. Dalším brutálním nedostatkem je málo akce... Jako příjemný rodinný snímek si Karate Kid stojí nadmíru obstojně, v rámci akční komedie ovšem katastrofálně zaostává. P.S. Jsem rád, že jsem na to do toho kina nakonec nešel. P.P.S. Jaden je fakt dobrej. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je to spíš taková pohádka. Fantasticky vypadající a hrající Jackie Chan se ujme černošského kluka, kterýho si v Číně dobírají a začne ho trénovat. Vytrénuje z něj kung-fu bojovníka, který se následně dostane do turnaje stejně starejch harantů, kteří se tam mydlej hlava nehlava, stylově a chytlavě, jako v málokterym béčkovým akčňáku. Film má ale několik naprosto parádních plusů. Například Jackie Chan. Toho jsem jako malý měl hrozně rád, ale postupem času jsem z něj měl takový zláštní pocit. A tady mi ukázal, co v sobě ještě dokáže skrýt....pak Jaden Smith - kluk, kterému předznamenávají talent po tátovi. Pokud se během natáčení to kung-fu skutečně naučil, tak to beru, jinak ať si mě ani nepřeje. No a na závěr samotné akční scény harantů, co se řežou jak zjednaný, který jsou naprosto parádní. Kamera se nijak závratně neklepe a divák vidí skutečně to, co vidět chce. Konečně to tak někdo pochopil. Proto tu taky hodnotím nového Karate Kida takhle pozitivně. To, že odborníci film sundali mě prakticky ani nepřekvapuje. Asi jim nesedlo to, že malý Karate Kid je skutečně malý a má něco málo přes deset let. No a... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Kung Fu dřímá ve všem. Je i v tom, jak se chováme k lidem. KUNG FU JE VŠUDE!!!.. ..... O tom jak afroameričan vysmahnul partu číňáků v jejich národním sportu a stačil mu k tomu jeden údržbář a umění nasadit si bundu. Pro dospělýho nezáživný a dost nuda! Kung Fu málo, je to spíš exhibice mladýho Smitha (koukejte co všechno umím..) ... (až budu velkej, zaplatím klukovi taky nějakej film). Ale všechny do těch 13ti let by to mohlo TROŠKU pobavit. Je to totiž o sebedůvěře, ovládání chování a cti – prostě o všem, čemu děti můžou věřit! Což znamená: POŠLETE JE NA TO SAMOTNÝ!!!! Jo, abych nezapomněl – mladej byl taky nadšenej, dal by 3*! A u mě nezafungovalo ani oživení vzpomínek na Karate Tiger. Byť v dětském podání. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Hledám pro děti důvod ke stěhování do Číny. 2.) Zajímá mě, jak tráví Číňan v Číně volný čas. 3.) Zjistím, co je pravda na tom, že musejí mít lidi v Číně auta v obýváku. 4.) Zbožňuji dětský Kung Fu. 5.) Jsem zvědavej, jestli za pár let někdo trumfne Willa Smitha. Jeden důvod, proč nemá smysl film vidět: Mám strach, že si začne připadat má rodina (včetně mě!!!) méněcenná! PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Americká 80.ková trilogie je pro mne filmovým "martial-arts strašákem a zvrhlostí" v jedné podobě. Tu trilogii jsem fakt nesnášel a naprosto nenáviděl. Při představě natáčení remaku mi vstávaly vlasy hrůzou na hlavě a naplňovalo moře naprostého nepochopení ... Přesto však, jako každý jiný, jsem při první možné příležitosti na film koukl... A byl jsem velmi mile překvapen! Tohle není žádný Karate Kid a absolutně s původní trilogií nemá nic společného. Vdyť i ten kluk se neučí žádné karate, ale v Číně kung-fu! Je to docela v pohodě oddychovka, dobře se na to dívá. Vadí tomu dlouhá stopáž, úplně zbytečná. Film tak obsahuje scény a výplň , které opravdu nudí ... Navíc je to pro děcka prostě. Ale pro děcka dobrý, mít syna nebo vnuka, tak bych ho na tohle do kina rozhodně vzal ... Jinak ale žádný zázrak, prostě průměr. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Pane Zwarte, pěkné to bylo. S radostí musím říct, že jsem tam našel tolik momentů, které mě osobně hodně oslovily, že i když teď ležím s ucpaným nosem, hlavou jako střep a nateklýma očima, mám úsměv na rtech. Film těží z obrovsky úderné ústřední herecké dvojice, která se, stejně jako síly jin&jang, harmonicky doplňuje. Klobouk dolů před Jadenem, o jehož hereckém nadání nemůže být pochyb, a také díky Jackie, taková role Ti sedí stejně jako Bruce Leemu nunchaky. Jediná větší bojová scéna mě okouzlila svojí choreografií, na které demonstrovala filozofii kung-fu. Závěrečný turnaj pak už opět (předevčírem Tekken) prasí rychlý střih a afektovaná kamera. Tréninkové metody vzdávají hold originálu, hlavně co se vštípení základních pohybů týče. Využití atraktivních lokací pak dodává filmu působivost a atmosféru. Absolutně mi nevadila více než dvouhodinová stopáž, nenašel jsem jediné nudné místo, naopak mě neustále bičovaly emoce, vtípky a hudební tóny. Jen bych teď potřeboval Jackieho baňky a umění Jioafa. 40 miliónů dolarů(rozpočet)/300 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/110 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • Rozhodnutí přesunout celé natáčení do Číny nebylo snadné. Protože byla celá řada z požadovaných lokací nepřístupná nebo problematicky dostupná, obrátili se producenti s žádostí o pomoc se zajišťováním natáčecích lokací na společnost China Film Group, nejstarší a nejvlivnější státní firmu v Číně, která se natáčením filmů zabývá. „Jeden záběr nás stál měsíce plánování,“ objasnil režisér Zwart. „Například jsme byli prvním filmem, kterému se podařilo získat svolení k natáčení za bránou Tiananmen a v Zakázaném městě od chvíle, kdy tu před více než dvaceti lety natáčel Bertolucci snímek Poslední císař (1987).“ (darek kartac)
  • Justin Bieber nahral k filmu pieseň "Never Say Never". (ČSFD)
  • Na začiatku filmu má Dre na stene nápisy, jeden z nich je 7/8/07 - 9th birthday. V skutočnosti mal presne vtedy deväť rokov herec Jaden Smith. (megajalec)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama