Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kathleen Kelly, majitelka malého knihkupectví Na růžku, sice žije s novinářem Frankem, ale tajně si dopisuje s neznámým přítelem na internetu. Je jím Joe Fox, spolumajitel velké sítě knižních supermarketů, který sice žije s nervní nakladatelkou Patricií, ale stejně tajně a nadšeně si píše s Kathleen. Přestože si dokonale rozumí, ani jeden z nich netuší, že se ve skutečnosti stali úhlavními nepřáteli. Joe totiž otevírá další knižní supermarket v těsném sousedství jejího obchůdku a tím ohrožuje jeho existenci. Nenabízí dokonalé znalosti dětských knih, ani dokonalou péči o zákazníka, ale je levnější. Citově založená Kathleen praktického byznysmena nesnáší. Netuší ale, že je to právě on, kdo jí radí, jak bojovat proti konkurenci. Praktický Joe zase pohrdá starosvětskými názory Kathleen, ale netuší, že jí přes internet radí, jak má proti němu bojovat. Vybavena radami svého internetového přítele a s pomocí článku partnera Franka se Kathleen pustí do boje za záchranu svého obchůdku. Ohlas je sice veliký, nicméně tržby neustále klesají. Zoufalá žena souhlasí, že se se svým internetovým přítelem sejde. Joe, který poslal na výzvědy kamaráda, tak zjistí, že jeho internetovou přítelkyní je Kathleen. Využije toho k dalšímu jízlivému setkání, ale stále jasněji si uvědomuje, že je do ní zamilovaný. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

novoten 

všechny recenze uživatele

Unavený Samotář v Seattlu je zapomenut a Tom Hanks má konečně prostor dokázat, že v komediálních rolích umí zářit stejně jako v těch vážnějších. Nora Ephron i Meg Ryan už tuhle knihkupeckou laťku nikdy nepřekonaly a to, jak výsledná úsměvná korespondence stále zraje, je tím nejvýmluvnějším výsledkem. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Určitě nejsem příznivcem romantických filmů, jelikož většinou jsou to přeslazené dojákyy, které jsou šíleně moc naivní. Naštěstí existuje jen pár romantických komedií, které za to stojí a stojí i za to, že se na ně člověk podívá kdykoliv rád znovu. Láska přes intenet mezi ně patří! Režisérka Nora Ephron má na takové filmy snad čuch, protože Samotář v Seattlu patří mezi mé TOP romantické filmy . Tento film není žádná "popelkovská" romantická pohádka, ale jedná se o moderní film, jenž je i originální. Kdo by v dnešní době neznal chatování a nebo různé internetové seznamky? A převést to na plátno byl výborný nápad. Inteligentní humor tato komedie rozhodně nepostrádá. Občas se dočkáme i nějaké té hlášky. V Samotáři v Seattlu hráli spolu Tom Hanks a Meg Ryan. O pár let si spolu zahráli znovu v tomto snímku a nutno podotknout, že jim to spolu velmi sluší. Toma Hankse moc nemusím, ale je pravdou, že film s ním jsou vždy zárukou dobré kvality a to samé platí i o jeho hereckém výkonu! Meg Ryan je taktéž výborná, ale narozdíl od Hankse je strašně moc krásná a neuvěřitelně roztomilá (hlavně v jejím pyžamu). Prostě jedna z nejlepších romantických komedií, co jsem kdy viděl!!! ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

".......Tolik věcí mi připomíná něco, co jsem už četla, ale nemělo by to být opačně? Já vlastně odpověď slyšet nechci. Chci jen tuhle kosmickou otázku vyslat do prostoru. Takže, dobrou noc, milý Prostore". Po každé mě to pohladí, ty jejich poetické postřehy o moučném prachu, o motýlu, který si zaletěl do Bloomingdale´s koupit klobouk, o přátelských kopretinách, o Pýše a předsudku (a záběr na Hankse, jak u té knihy trpí) a po každé si řikám, jak pěkně se tu všechno, co je třeba ke zrodu dobrého filmu, sešlo. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Rozjede se to hezky a oceňuji fakt, že film nezklouzl k očekávanému klišé, kdy by se souboj dvou knihkupectví stal ústředním motivem celého filmu. Nemohl jsem si ale pomoci - připadalo mi poněkud nefér, že John tak od půlky stopáže věděl, že si píše Kathleen, a tak ji mohl úspěšně manipulovat a vodit za nos. Ano, vím, že hledám logiku tam, kde nemám... 70% ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Oznaceni komedie je sice trosku zavadejici, protoze si nepamatuju, ze bych se v prubehu byt jen jednou vice zasmal, ale je to tak sladoucke, ze se u toho permanentne priblble usmivate a jste spokojeni. Tohle je jeden z tech vyjimecne pozitivnich kousku se schopnosti zvednout naladu o nekolik urovni, je to sice romanticky film, ale ve spravne inteligentnim stylu, ze to ve finale nevyzni tak krecovite klisovite jako v jinych pocinech daneho zanru. Zaklad podstaty romance je seznameni pres internet a prubezne psani emailu mezi hlavnimi charaktery se zamernym zachovanim mysticke anonymity. Jelikoz byl film natocen v roce 1998, kdy jeste internet nebyl tak IN, pusobi to cele neskutecne roztomile. Nefalsovana radost z kazdeho prichoziho emailu nove nabyte virtualni love, ktera je zde vytunena titulni hlaskou "You've Got Mail !!!", pripomina to dobu, kdy mailovani a podobne i-net interaktivity byly jeste unikatni a napumpovane solidni davkou vzruseni a enthusiasmu. V dnesni dobe, kdy je virtualni interaktivita popularnejsi, nez ta klasicka a denne vsichni posilaji xxx mailu, situace vypada absolutne jinak. Kdyz nekomu poslete sebevic genialni mail, tak to prijemce tak maximalne povazuje za spam a jste radi, ze vas neposle nekam. A to je jeste ve filmu situace z dane doby v USA, CR byla klasicky 100 let za opicema, takze kdyz jste v roce '98 po nejake girl chteli email, nebo nedejboze ICQ number, tak se divila co to po ni pozadujete za sci-fi udaje a nasledne si o vas myslela, ze budete zrejme nejaky pocitacovy magor. Nj, to by se divily silly girls, kdyby videli realitu o 10 let pozdeji. Jinak super vektorove intro, vyborny Tom Hanks, Meg Ryan sice z meho pohledu neni vylozene ukazkova sympatacka, ale snazila se. Excelentni scena byla hned na zacatku, kdy uz si 2 hrdlicky vymenovaly emaily, ale nevedely jak ten druhy vypada, takze se v super sekvenci mijely v efektni ceste do prace podzimnim NY a hrali jim do toho The Cranberries. Ja chci vic filmu, kde se seznamuji pres internet a pisou si maily !!! 7/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (25)

  • Tom Hanks (Joe Fox) v době vzniku filmu komentoval, že "New York snese hodně. Například v Upper West Side se ještě pořád nevzpamatovali z natáčení Dvou tváří lásky. Jakmile uvidí náklaďák, tak se děsí, že Barbra Streisand přijela natáčet další film. Když jsme tam pracovali, tak se poblíž natáčel Stav obležení. Oni měli 92 náklaďáků, my jsme měli tři. Ale newyorčané jsou už na to všechno zvyklí." (NIRO)
  • Schuyler Fox (John Randolph) se zmíní, že měl kdysi dávno krátký romantický vztah s babičkou Kathleen (Meg Ryan) a posílali si dopisy. Jde o odkaz na dřívější adaptaci téže látky (maďarské divadelní hry "Parfumerie"), Obchod za rohem (1940), v němž komunikace mezi znesvářenou dvojicí v podání Jamese Stewarta (Alfred Kralik) a Margaret Sullavan (Klara Novak) probíhala přes poštovní schránky. (don corleone)
  • Obchůdek Kathleen Kelly byl inspirován a postaven podle obchodu Manhattan's Books of Wonder, který se nacházel v newyorské Chelsea. Meg Ryan tam jeden den pracovala za pokladnou, aby si práci vyzkoušela. Po několika změnách lokací obchůdek patrně definitivně ukončil provoz v roce 2021. (don corleone)

Reklama

Reklama