Reklama

Reklama

Ósakadžó monogatari

  • Japonsko 大坂城物語 (více)

Recenze (5)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NENÍ VHODNÝ ČAS NA VÁŠNĚ. JE TO VÁŽNÁ KRIZE, KTERÁ MŮŽE VÉST KE ZNIČENÍ VAŠEHO RODU!.…“ /// Příběh hradu Ósaka je taková samurajská klasika. Samej Hidejori, Hidetadu, Iejasua… vo tý historii, kdo s kým a za kolik vím fakt hovno, ale všechno to chce čas, páč ten to vytříbí. Taky je dobrý se držet Toširó Mifuneho a doufat, že ten ví, která strana je ta pravá. I když tady není žádnej heroickej geroj, ale vobyčejnej vagabund, co nemá mozek a jen se přizpůsobuje situaci. Fandy oné doby jistě potěší i závěrečná bitva. Víc bych se v tom nehrabal. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě, jak tenkrát šikmooký frajeři vedli války. 2.) Thx za titule ,,Kangaxx“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Svižný, nenáročný film s hodně nadstandardním obsazením. Zasazeno do doby po bitvě u Sekigahary, ale před začátkem šógunátu Tokugawa, čili cca 1602. Ósacká strana poražena, ale stále schopna znovu se vrhnout do zničující války. A tomu se snaží část jejích věrných zabránit, přestože to znamená spolknout trochu hrdosti. Mifune táhne děj jako obvykle, hraje vzteklouna, ale hrdinu. Inu, obecenstvo si to žádá, a já si nestěžuji :-) Závěrečná bitva velice působivá. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Zdařilý, výpravný, dobrodružný snímek v typické režii Hiroshiho Inagakiho. Mifune v roli vznětlivého venkovana Moheie, který přijde do Osaky, kde otočí kormidlem dějin kupředu (zpátky ni krok:D) a najde ženu svého srdce. Film je obsahově nepříliš náročný, hodnotově pevně zasazený a spíš než o nějaký kinematografický skvost, se jedná o pěknou podívanou a příjemné odreagování. Mifune celý snímek výtečně táhne a s talentem sobě vlastním jej o úroveň pozdvihává. Malou, ale pěknou roli má Takashi Shimura, fajnšmekři na chvíli zaznamenají také Tetsura Tambu. Finální bitva není příliš dlouhá, zjevně je však dost vysokorozpočtová a vizuálně značně působivá. Kdo má rád náročnou kinematografii, ať si ještě jednu hvězdu ubere; kdo raději sleduje filmy hlavně pro zábavu, ať si jednu přidá:). ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Dějově nenáročný film o obraně hradu Osaka v období po roce 1600 a nástupu šógunátu Tokugawa. Na rozdíl od jiných slavných samurajských filmů zde prakticky neexistují nečekané dějové zvraty, jenž se dostaví až v těsném závěru filmu. Spíše než na samotnou bitvu, jež tvoří kulisy příběhu, se film soustředí na osudy chudého Moheie, jenž by rád nalezl práci ve službách na osackém hradu. Do cesty se mu však připlete komplikace v podobě lásky k mladé služebné, pro níž je ochoten obětovat nejen svůj život, ale zachránit i zbytky císařství. Film je ukázkou poctivé japonské historické fresky o lásce a cti v těžkých časech. V roli Moheie svým neodolatelným způsobem exceluje Toširo Mifune... ()

Reklama

Reklama