13. komnata Marty Kubišové (TV film)

Dokumentární / Krátkometrážní

Česko, 2009, 26 min

• NinadeL

"Ahoj Milane, tak mě tady máš, tak se ptej. Stejně víš, co ti odpovím. Výsledek je zaručený. Jsem přece ikona a snažit se už dávno nemusím."(3.9.2009)

TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +dobře zpracováno, poutavě výprávěno -škoda, že kvůli režimu dlouhých 20 let nemohla zpívat/// Na Martě Kubišové jsem samozřejmě nevyrůstal, ale z úst rodičů jsem o ní slyšel. Dnes při poslechu jejích písniček(klipů), které zde zazněly jsem si jednak uvědomil, že už jsem ji sylšel, ale především se mohu přiznat, že se mi její zpěv a hudba líbí. Následně její aktivitu vůči čtyřnohým miláčkům chválím. Takže pro hodně lidí (nejen pro mě) je Marta Kubišová osobnost./// Celkem 86%///(15.5.2009)

Podobně jako Petr Malásek bych se chtěl v příštím životě narodit jako pes Marty Kubišové:-) Ale vážně: bezkonkurenční zpěvačka, skvělá osobnost, výborná vypravěčka. Pěkný medailon, který ovšem nepřekvapí odhalením 13. komnaty.(15.5.2009)

"Sem pojďte blíž lidé dny i týdny jdou a mraky se toulají a vlny se dmou a spustí se déšť na 40 dní, prší a záchrany není, musíš plavat jak težký kamení, každý ví, časy se mění".(5.6.2009)