Reklama

Reklama

Intimní past

Trailer

Každý rok se přibližně tři milióny nezadaných žen v Americe přestěhují do neznámého bytu. Nevědí, kdo v něm před nimi žil, neznají jeho majitele a ani si nedělají starosti s výměnou zámku na dveřích. Film Intimní past je právě o takové ženě. Mladá a pěkná doktorka Juliet Dermer (Hilary Swank) se po rozchodu s manželem přestěhuje do Brooklynu. Chce začít nový život v překrásném a prostorném apartmánu, který se zdá být až příliš dokonalý. Záhadné události ji vedou k podezření, že v bytě není sama a brzy se její obavy stanou skutečností. S hrůzou zjistí, že její zdánlivě okouzlující majitel Max (Jeffrey Dean Morgan) je jí nebezpečně posedlý. Když se Juliet pokusí osvobodit od jeho hrozivých úmyslů, následuje děsivá hra na kočku a myš. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (187)

verbal 

všechny recenze uživatele

Klasická, stokrát omletá, klišovitá honírna. Snoubenci Hilary honí nějaká jiná a tak se s traumatem honí za nějakým novým kvartýrem. Když jej celá uhoněná dohoní, skrývá kvartýr úchyla. Ten si nejprve honí sám, a když jej to omrzí, začne honit Hilary. No a když Hilary dohoní a dá ji babu, ta už se honit nechce, a tak mu vyjádří své pohrdání. Pneumatickým kladivem. Tečka. Jediné, co filmu nelze upřít, jsou dokonalé digitální triky! Pan Jackson snad musel půjčit tvůrcům ten svůj vychytaný software na tvorbu Gluma, protože se jim naprosto realisticky podařilo udělat z paní Swankové docela píchatelného babochlapa! Jen v rámci zachování mých zdravých sexuálních fantazií doufám, že se později někde nedočtu, že se v ní skrýval Andy Serkis! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od The Resident si nikdo příliš nesliboval, nicméně já věřil, že se z něj vyklube minimálně mírně nadprůměrná žánrová jednohubka. Bohužel jsem se mýlil. Příběh tuctovější ani být nemůže, což by mi zas až tolik nevadilo, kdyby snímek nabídl něco jiného. Třeba slušnou dávku napětí, hororovou atmosféru, nebo nějaké zajímavé sick kousky, které by záporák s omámenou Hilary dělal. Nic takového jsem ale nedostal. Pokud se chce znovuzrozené studio Hammer dostat zpět na hororové výsluní pomocí zbytečností typu The Resident a Let Me In, tak good luck with that ... ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Taková reklama, takový humbuk kolem tohoto filmu a výsledkem je nudná megasračka! Pokud se budete chtít podívat na tento film, upozorńuji vás, obrňte se trpělivostí. 60 minut se totiž nic neděje. Hilary Swank si jde zaběhat, pak se okoupe, letí do práce, opět si zaběhá, pak se zase okoupe, občas se napije červeného vína a poznává sousedy. Totální NUDA! To už je Křemílek a Vochomůrka větší drasťák. Ke konci filmu je malá honička a film končí. A já jsem opět vytočený. Opět jsem si zkurvil večer a ještě ke všemu mne z té sračky rozbolela hlava! Dávám 10% za reklamní tah. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Celkom slušné. Jeden psychopatický voyer a mladá doktorka v dome. Je to celkom napínavé s nejakou tou naháňačkou na konci, takže sa nemôžem sťažovať. Ak sa vám páčil P2, bude sa vám páčiť aj toto. Je to však čistý thriller, nie horor. Ale dal by som mu maximálne 70%, pretože nás nečaká ani jedno prekvapenie alebo zvrat. Odvíjalo a skončilo sa to presne tak, ako som čakal. Súhlasím s tým, že v rámci žánru to už neprináša nič nové, ale nenudil som sa a Hilary Swank mám celkom rád, zahrala čo mohla. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ha, co k tomuhle říci ?:) Intimní past je velmi zábavnou a svěží žánrovkou, nastolí slušné tempo, napětí perfektně graduje, Hillary Swank je kus a při třicetiminutovém finále jsem téměř nedýchal, ovšem ta šílená předvídatelnost, tuctovost a klišé mi nedovolí jít výše než přes 70%, takže velmi slušné 3*. Záporák svou nesmrtelností připomíná Jasona, což mě zde velmi pobavilo :) ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Od nově resuscitovaného studia Hammer jsem nečekal prakticky nic. Od Hilary Swank, která je mi silně nesympatická, ještě mnohem méně. A o to víc jsem vlastně spokojený s tímhle malým nenápadným filmem, ve kterém je originalita pokládána za nadávku, ale který je slušně natočený a správně odsýpá. A co víc, jindy odporné Swank to celkem sluší a v nejedné scéně dokazuje, že má více než zajímavé tělo. Pokud by pokusy nového Hammeru pokračovaly ve stejnému duchu (jen už ne žádné další Let Me In, prosím), byl bych asi spokojený. A Christopher Lee? Potěší, ale kdyby tam nebyl, houby se stane. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Hlavním důvodem ke zhlédnutí pro mě byla moje oblíbenkyně Hilary Swank. Navíc mám ráda thrillery. Musím uznat, že tady jsem se ale docela přehmátla. Děj je šílené a nesmyslné psycho, hudba neskutečně deprimující a herecké výkony žádná sláva. Ta atmosféra je od začátku tak dramatická, až se mi chtělo brečet. Konec absolutně bez nápadu a originality. Příště si pustím raději nějaký "nepovedený" kanadský thriller s Shannen Doherty..ten mi alespoň nepokazí celý můj den. I ta jedna * je moc. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu proč se zrovna Hilary Swank propůjčila do naprosto tuctovýho thrilleru o psychopatickým sousedovi, kterej nejenže má vývoj nalinkovanej přesně podle pravidel, včetně zakončení, ale zároveň to nedokáže vyvolat nějakou alespoň trochu nervydrásající atmosféru, která by člověka vtáhla do filmu, když už nemá cenu přemýšlet nad příběhem. Navíc Morgan je takovej moc velkej super sympaťák s kukučem, až s tim spíš otravuje a tu psychopatickou polohu jsem mu teda moc nevěřil. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

| Scenár: Antti Jokinen, Robert Orr, Erin Cressida Wilson | Hudba: John Ottman | Produkcia: Simon Oakes, Cary Brokaw, Guy East, Nigel Sinclair | Distribúcia: Exclusive Film Distribution | Štúdio: Hammer Film Productions | Rozpočet: 20 miliónov $ | ()

Botič odpad!

všechny recenze uživatele

I have to go pee due to boredom! Vítejte ve vile vyvolených, avšak této soutěže se účastní pouze jeden jediný účastník - Hilary Swank. Proč za tímhle snímkem stojí studio HAMMER a proč v něm hrají tak solidní herci? Nemastné, neslané, bez atmosféry, špetky momentu překvapení a hlavně hloupé do ztrouchnivělých základů samotného bytu, v kterém se příběh odehrává. Stalking je strašný, ale dívat se na tenhle film je snad ještě horší. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Ajajaj... Horor ? To sotva. Thrillerová jednohubka s nesčetněkrát omletou zápletkou ? Ó ano. To bohužel nezachránila ani PANÍ herečka, jako je Hilary. Moc jsem se na ní těšil a nezbývá mi než doufat, že ve snad (pro mě) nejočekávanějším filmu loňského roku dostala prostor ke skutečnému hraní a ukáže tak, co v ní je. V tomto případě jsme viděli maximálně, co je NA ní (vskutku stále krásná ženská). Naprostý průměr ve všech směrech, ale kvůli Hilary přihmouřím obě oči ;-) 50%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Už je to deset let, kdy Hilary Swank vyboxovala velký triumf pro sebe i Clinta Eastwooda a od té doby až na jeden dva záblesky hraje role, které k dvojnásobné držitelce Oscara prostě nesedí. Tohle je ta bohužel nejtuctovější thrillerová podívaná, kterou si ten nejméně originální milovník thrillerů dokáže vysnít. Levný byt, fešácký domácí, to nevěstí nic dobrého. Možná díky snaživému režisérovi tu máme poměrně slušnou atmosféru i lekačky natočené tak, že fungují na chvalitebnou, jenže pak se až moc doslovně pracuje s tím, co by mohlo být pro diváka zajímavé, vyloží se karty na stůl a zbývá už jen tradičně dobrá Swank (sakra, příště lepší látku, prosím) nebo scény, které potěší úchyly i obézní čtyřicátnice aneb jak Jeffrey Dean Morgan olizuje spící hrdince prsty na rukou. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Ve slibném úvodu jsem čekal napínavou podívanou, ale žel zajímavě tvářící se snímek se pomalu a jistě posouval čím dál tím více do sféry slaboučkého děje a v závěrečném účtování jede ve vyježděných kolejích. Film není ničím jiným, než sledem provařených stereotypů z podobných filmů ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

H. Swank je vždy prísľub kvalitného hereckého výkonu, tentoraz však ostaneme len pri ňom. Režisér neukázal nič, čo by sme už nevideli 100 x niekde inde a lepšie. Fínske meno režiséra znelo sľubne...Ostal iba rutinne natočený thriller s tradične predvídateľným a krvavým finále. Výsledok nikoho neprekvapí. Neviem prečo režisér nemal gule predviesť niečo, čo aspoň trochu otrasie základmi žánru. Veď život je tak plný neuveriteľných osudov a on nás chce prekvapiť týmto? Slabý priemer- 50%. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Hilary Swank mám za lepší herečku, ale i mistr tesař se někdy utne. Její výkon je nakonec v té volovině to nejlepší. Jinak jde o klasické znázornění pouček Co je v domě není pro mě a Kdo se cucá s negrem je pěkný prase:-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka The Resident má strašiť, avšak až na jeden desivý moment na konci filmu sa naozaj len necháme viesť Jokinenom a jeho riedkym scenárom. Jokinen je totižto fínsky režisér toho thrilleru, známy skôr tvorbou videoklipov, čo nieje veľkým lákadlom. Z času na čas dochádza ku chvíľam stupňovaného napätia, no ničoho intenzívneho sa nedočkáme. Ak, tak iba zhluku rachotu pri striedaní záberových sekvencií a znekľudňujúceho hudobného sprievodu Johna Ottmana, ktorý by sa hodil skôr do napínavého hororu, nie do psycho-mysterióznej zlátaniny. Čo sa týka hercov - Hilary Swank je dobrou voľbou, pretože napríklad pri pohľade na natieranie nožičiek tejto sexy kočičky jej proste musíte fandiť a naopak netúžite aby ju úchylný sused dostal. No a tu sa dostávame k Jeffrey Dean Morganovi, ktorí sa mi sem cez svoje herecké kvality nehodí. On je skôr na hranie zvodcov a nie úchylákov. Priemerná thriller nuda. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No jet kvůli tomuhle tramvají, metrem a eskalátorama do kina, asi bych taky úplně neřval uspokojením. Takhle z gauče to bylo na pohodu, i když teda uznávám, že daleko větší horor je sledovat českou fotbalovou ligu a mnohem víc mystický než tahle Past je i zamlžený zrcadlo v koupelně. Jo a konec budu dělat že jsem neviděl vůbec; takový zmrtvýchvstání by totiž nezvlád ani Ježíš. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět a pár slušných scén se najde, ale moc jich není. Nebýt dobrého závěru šel bych s hodnocením nejspíš ještě níž. Jeffrey Dean Morkan jako psychopatický úchyl byl skvělý a určitě jeden z největších kladů. Hilary Swank je dobrá herečka, ale v the Resident se moc nepředvedla, poněvadž to není její styl a žánr. Dá se hovořit jako o průměrném thrilleru... 5/10 = 50% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná změna v době, kdy jinak do českých kin jdou jen samé digitalní hovadiny, vydávající se za horory. The Resident má jen tu smůlu, že jde poměrně brzy po spřízněné Black Swan a je produktem těžce na jistotu sázejícího znovuzrozeného Hammeru. ()

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

17.09.2013

Nějak se mu ten comeback nedaří. Jeho režijní debut Man of Tai Chi moc slávy ani peněz nepobral a obludně předražená samurajská fantasy 47 Ronin (rozpočet údajně přesáhl 200 milionů dolarů) vypadá na… (více)

Reklama

Reklama