Reklama

Reklama

Kouzelná chůva a Velký třesk

  • Velká Británie Nanny McPhee and the Big Bang (více)
Trailer 2

Když je krize nejvyšší, zjeví se za dveřmi známá silueta chůvy s obdivuhodnými schopnostmi. Tentokrát Nanny McPhee zaklepe na dveře rodinné farmy, kde žije Isabel Greenová se svými dvěma dětmi. Zatímco Isabelin manžel bojuje ve válce, ona se musí starat nejen o farmu, ale také o rozmazlené děti, které jí z Londýna posílá sestra. A aby toho nebylo málo, tak bratr jejího muže po ní chce, aby souhlasila s prodejem farmy. Chůva Nanny bude muset řešit spory mezi divokými vesnickými dětmi a jejich rozmazlenými londýnskými příbuznými. S použitím létajícího motocyklu, prasátka lezoucího po stromech a dalších kouzel chůva vyčaruje to pravé zaříkadlo, pomocí kterého svým svěřencům udělí pět nových lekcí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (164)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Zápletka byla samozřejmě podobná, ale "jednička" byla prostě lepší. O dost lepší. Zde bych vyzdvihl hudbu, která byla jak z Harryho Pottera a krásný, jímavý závěr. Jinak to bylo neustálé vřeštění nesympatických dětí. Hlavně tedy v úvodu těch dvou rozmazlených městských fracků. Ale pro děti je to dobré a dívatelné. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Po včerejí Válce světů jsem tohle asi potřebovala Je to kravina, ale aspon přiznaná. Docela osvěžující, protože takovýchle ujetých filmů, kterýma asi krměj malý děcka, zrovna moc nevidím. Tohle jsem skoukla kvůli malýmu Asovi. Je sladkej jako vždycky. Film je fakt strašně divnej, nejsem na takovýhle věci zvyklá, ale ...celkem mě to pobavilo ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Neskutocne obsadenie v pokracovani vynikajuej Nanny McPhee, ktore vsak svojmu predchodcovi robi len a len hanbu. Krasna rozpravkova atmosfera, ktora robila prvy diel takym vynimocnym, v druhom totalne absentuje a je nahradena stupidnymi vtipmi, valanim sa v bahne a brutalne prehravajucimi hercami. K tomu vsetkemu je film podla mna zbytocne dlhy a teda pre male deti, ktore by napriek vsetkym vyhradam mali byt jeho cielovym publikom, tiez problematicky. Pre mna jedno obrovske sklamanie...1,5/5* ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Nanny McPhee se dá shrnout ve třech bodech: válení se v hnědých sračkách, baletní prasata, uřvaní smradi, dokonci i ostatní jsou protivní až hrůza. Po vcelku solidním prvním díle celkem solidní propad, až jsem litoval mých oblíbených herců – kterých je v tomto filmu právě hodně –, že se k téhle šílenosti upsali. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Film je bohužiaľ o poznanie slabší. V prvom rade už len z dôvodu, že vieme ako to bude pokračovať a čo všetko sa bude diať, nakoľko sme už videli prvý film. Plus ani herecky to už nie je také zaujímavé ako predtým. A kým decká v prvom filme boli podľa mňa schopné, tieto podľa mňa až také herecké kvality tomu nedávajú. Čo sa humoru týka, tak je to mix. Občas sa vtip podarí, no z inej časti zase nie. A tak ako som pri prvom filme hovoril, že mi to pripomínalo trošku Mary Poppins, tak tu si to berie podľa mňa momentky z ďalšej Disney klasiky Bedknobs and Broomsticks. A neklamme si, je to tak. Nanny McPhee tu jazdí na motorke so sajdkou, podobne ako aj Angela Lansbury v spomínanom filme, alebo aj dej sa odohráva počas druhej svetovej vojny. A to je veľmi rušivý element. Jediné čo tu podľa mňa vyniká je opäť Emma Thompson v hlavnej role. Je to proste dáma, na ktorú sa dobre pozerá a svoju postavu vie aj tentokrát dobre podať. A ešte môžem pochváliť Maggie Gyllenhaal. Ale inak je to podľa mňa maximálne zbytočný sequel, ktorý vôbec nefunguje tak, ako prvý film. Tým, že si cez tie isté situácie prejdeme druhýkrát sa jeho čaro stráca. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (5)

  • Upevněné létající prase na komínu londýnské elektrárny Battersea, kterou hrdinové filmu míjejí na cestě do Londýna, je odkazem na album „Animals“ od kapely Pink Floyd, která má tento motiv přímo na obalu desky. (frashmaker)

Reklama

Reklama