Reklama

Reklama

Kouzelná chůva a Velký třesk

  • Velká Británie Nanny McPhee and the Big Bang (více)
Trailer 1

Když je krize nejvyšší, zjeví se za dveřmi známá silueta chůvy s obdivuhodnými schopnostmi. Tentokrát Nanny McPhee zaklepe na dveře rodinné farmy, kde žije Isabel Greenová se svými dvěma dětmi. Zatímco Isabelin manžel bojuje ve válce, ona se musí starat nejen o farmu, ale také o rozmazlené děti, které jí z Londýna posílá sestra. A aby toho nebylo málo, tak bratr jejího muže po ní chce, aby souhlasila s prodejem farmy. Chůva Nanny bude muset řešit spory mezi divokými vesnickými dětmi a jejich rozmazlenými londýnskými příbuznými. S použitím létajícího motocyklu, prasátka lezoucího po stromech a dalších kouzel chůva vyčaruje to pravé zaříkadlo, pomocí kterého svým svěřencům udělí pět nových lekcí. (TV Nova)

(více)

Recenze (164)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Kouzlo prvního filmu se úplně vytratilo. Nic nepomohou ani známí herci, kteří jsou nuceni přehrávat, až to u některých z nich děsí. Proč si tvůrci myslí, že uřvané postavy ve filmu budou někomu připadat vtipné, ačkoli opak je pravdou? Veškeré vizuální i slovní gagy v tomhle filmu vyšumí do prázdna a v divákovi zůstane jen pocit trapnosti... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kouzelnou chůvu McPhee jsem už jednou viděl a tak jsem si prvně myslel, že tenhle film je ten původní, co jsem už jednou viděl a líbil se mi. Po chvíli jsem ale pochopil, že tohle přecijenom bude trošku něco jinýho a částečně po shlédnutí tohodle filmu chápu i konečné hodnocení. První film byl totiž nejen pro děti, ale i pro dospělý. Příběh totiž nebyl vůbec blbej. Tenhle druhej díl je ale hlavně pro děti, protože je tam celá kupa scén, u kterých jsem fakt čuměl, co autoři dokázali vymyslet. Scénka s prasátky je třeba jeden z celé řady příkladů. Každopádně nemůžu říct, že by se mně to nelíbilo. Bylo to naopak moc fajn, takové příjemné, pohodové...a ještě k tomu s celou řadou herců, kteří ani moc nehráli, jako spíš blbli. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $29,197,642Tržby Celosvetovo $93,430,000Tržby za predaj DVD v USA $10,707,902 //počet predaných kusov 619,165║ Nemá to už kvalít prvého filmu ale aj tak to má svoje čaro a niekoľko roztomilých a hravých scén. Príjemná oddychovka. /60%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kouzelná chůva Nanny McPhee znovu zasahuje, tentokráte snad až za samou hranicí infantilnosti, neboť toho krkání a sedání do kravinců bylo opravdu přespříliš... Jestli byl první díl tohoto dětského filmu originál, tak ten druhý je naprosto kýčovitým prvoplánovým dětským filmem. Vhodné pouze tak pro děti do dvou let. :-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Když ji potřebujete, ale nechcete, tak musí zůstat. A když ji chcete, ale….(no já vím, to už tady bylo…)... Začátek je kapku složitější, než bych u filmu pro děti očekával a také ,,vtipná“ scénka, kdy se všichni válejí v blátě (nebo v hovnech) mi připadá absurdní (ať už si pod tím pojmem představíte cokoli). Pak přijde na scénu ,,ona“ a vše začíná být dětinsky nesmyslné. Protože TO SE JÍ TO VYCHOVÁ, KDYŽ MŮŽE ČAROVAT!!! (na druhou stranu mají ti spratci štěstí, protože jinak by je musela asi zabít!). Nezůstane jen u výchovy a mě to připadá, jako by si ze mě dělala (nejen) chůva prdel. Děti však mají rádi střídání dobra a zla a bláznivé nápady, kterých tu je požehnaně. Ale že by pobavili – nevím koho, protože syn by dal 3*, já 1*, takže průměr jsou 2*. Dávám tedy1*! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám doma 3 parchanty a další 2 jsou na cestě (na návštěvu). 2.) Nechápu, proč mi kolem oken lítají prasata. 3.) Chci vidět prasečí akvabely. 4.) Nevím, proč je nebezpečnej pilot s chřipkou. PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Coping Very Well [1:27] ,2. The Person You Need [2:07] ,3. Topsey And Turvey [1:00] ,4. The British Museum Of Poo [0:50] ,5. It's Only Jam [1:51] ,6. Small C, Big P [3:37] ,7. The Way I Work [2:02] ,8. Stop Fighting Immediately [4:43] ,9. Animals On The Stairs [2:12] ,10. Sharing Nicely [2:05] ,11. Pursuit Of The Piglets [2:16] ,12. Synchronized Snouts [0:53] ,13. Where's Mummy? [3:32] ,14. Triumphant Trappers [4:03] ,15. Phil's Contract [1:29] ,16. Nanny McPhee We Need You [1:04] ,17. The Telegram [1:57] ,18. Speeding Through London [1:57] ,19. The Blue Wire [4:46] ,20. An Explosion/Free Day [2:29] ,21. The Burp Heard 'Round The World [1:51] ,22. The Harvest [2:05] ,23. Leaps of Faith [5:47] ,24. Animated Titles [2:58], ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ty jo, sešlo se tu tolik výborných herců, tolik známých tváří... tak jak to, že z toho vzniklo takové nezábavné nic? ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Uřvaná infantilní šílenost, v níž někdo neustále čvahtavě šlape do bláta nebo hnoje, podivná koso - kafka tmeložravá v jednom kuse krká a herecká legenda Maggie Smith si sedá do kravského lejna. Mimoto i filmařsky vlastně strašně nezvládnuté (spousta záběrů, v nichž není nic vidět, skriptovky kam se podíváš a dokonce jeden naprosto do očí bijící a na hulváta střižený záběr na motorce, zrcadlově obrácený oproti ostatním). Zdaleka nejlepší jsou tak digitální prasečí akvabely. A Ralph Finnes, pochopitelně... Velký třesk se mimochodem nekoná, pokud to ovšem neměl být ten ohromný závěrečný ptačí krkanec, v tom případě by to bylo jen za jednu hvězdu... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že první film, kde si Emma zahrála kouzelnou chůvu, byl lepší. Tady se mi to zdálo příliš jakoby přeplácané všelijakými říhacími, prdícími a jinými spešl efekty. Film z roku 2005 o Kouzelné chůvě Nanny McPhee mě bavil mnohem víc. Málokdy se povede pokračování něčeho úspěšného a tohle je jen další zmetek v řadě. Přesto se na něj dalo dívat a proto mu dávám své tři hvězdy ... když už jsou Ty Vánoce. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Neznalost předchozího filmu s Nanny McPhee kupodivu není nijak zvláštním retardérem ani redundancí v divácké spolupráci na vytváření aktivních hypotéz ohledně pravé podstaty. A Maggie Gyllenhaal! A ta pseudoválečná stylizace! Viktorka od splavu nebo krkanec? Řekne-li krkavec, je to krk! ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kdyby všichni hned na začátku umřeli třeba na mor a zbytek stopáže byl reportáží z anglických venkovských hřbitovů, byl by to docela příjemný rodinný film. Snad příště. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Emma Thompson, Maggie Gyllenhaal, Rhys Ifans, Maggie Smith .. a navíc Ewan McGregor a Ralph Fiennes. No vida, příběhy chůvy McPhee mají v Británii zjevně moc dobré jméno. Přehled zvučných jmen je z kladů filmu ale asi vše. Humor se vytratil, příběh oproti jedničce není nijak objevný a délka filmu enormně dlouhá. Hodně slabé tři hvězdičky. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tento druhý díl je možná méně kvalitnější než ten první, ale je mnohem zábavnější. A ten konec filmu, no prostě nádhera. Chtěl jsem dát 4 hvězdičky jako u prvního, ale musel jsem tomu přilepšit, protože za ten konec si to prostě zaslouží:-) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ďalší diel kúzelnej opatrovateľky vznikol celkom logicky a chápem to. Prvý film bol úspešný a mal čosi do seba. Bol vtipný i poučný, čo dnešní fagani potrebujú viac ako inokedy. Dedo by nepochopil... Pokračovanie kúzelnej opatrovateľky sa nesie v podobnom duchu. Problém vidím v zbytočne "kúzelných" trikoch, ktorých je niekedy viac než je nutné. Menej je niekedy viac a bez plávajúcich a lietajúcich prasiatok, aj keď roztomilých, by to bolo lepšie. Dávam o hviezdu menej ako minule. 60%. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Stejně střelené jako jednička, s rozdílem že ta měla hlavu a patu a byla vtipná,což je dost velká výtka o proti dvojce.Herci zde přehrávají jak jen můžou... u Maggie Gyllenhaal je to téměř žalostné,štěk Ralpha Fiennese a Ewana McGregora potěší, ale nezachrání pokračování Chůvy McPhee která se bude tak leda líbit jen dětem od 5 do 13 let. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Nanny McPhee se dá shrnout ve třech bodech: válení se v hnědých sračkách, baletní prasata, uřvaní smradi, dokonci i ostatní jsou protivní až hrůza. Po vcelku solidním prvním díle celkem solidní propad, až jsem litoval mých oblíbených herců – kterých je v tomto filmu právě hodně –, že se k téhle šílenosti upsali. ()

Reklama

Reklama