Reklama

Reklama

Hamlet

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

HAMLET - slavný český muzikál v americké adaptaci a v původní české verzi! Muzikál Hamlet českého hitmakera Janka Ledeckého se v Praze dočkal strhujícího úspěchu, za který vděčí v první řadě Ledeckého působivým, ale přitom chytrým melodiím, které příběh lásky a zrady v království dánském doprovázejí. Nemalou zásluhu nesou i písňové texty, nepostrádající humor a vtip hodný Shakespearova odkazu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

překvapivě solidní muzikál...slušná hudba...... hezky to příběhově a motivicky vyčistil a upravil...škoda že si víc nepohrál se zapojováním postav do děje a víc to vztahově nezahustil...jinak výborně řešená scéna, kdy pomocí stěny natlačil jeviště na diváky...hezky pracuje s točnou - v některých scénách dosahuje epického efektu tím, že figury prochází napříč celým prostředím ( viz skvělý finále se soubojem)...výborný atmosférický svícení...solidní herci...překvapivě dobrá Laurinová, slušnej Zedníček...Ledecký neni žádnej ultra zpěvák nebo podiovej špílmajtr, ale hodí se tam a tim svym sympatickym civilismem to utáhne...a z hlediska režie je to asi nejlepší Troškova práce za poslední roky, neřku-li dekády :)))...prostě takovej docela moderně a vzdušně urobenej kýč s působivym závěrem...jediný, co mě výrazněji iritovalo byla klasická kalichovská práce s komparzními herci - zpěváky...v těch malých počtech a v tomhle provedení to působí infantilně a samoúčelně... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí nové verze s Noidem, Bučkovou a dalšími (mimochodem, dost hrůza) jsem se začala zajímat o původní muzikál. Je o několik tříd lepší, kromě Ledeckého mě potěšila Laurinová a Bohouš Josef, písničky jsou pěkné a zapamatovatelné. Možná bych mohla vytknout podivný věkový rozdíl mezi Hamletem a jeho strýcem, ale pokud máte možnost, vykašlete se na současné provedení a sáhněte raději po tomto, neprohloupíte. ()

Reklama

marien1039 

všechny recenze uživatele

Děs! Čtyřicetipěti letý Hamlet! Jeho strýc je mladší než on sám. Zedníček je možná herec, ale není zpěvák. Když jsem na toto byla v divadle, na tu novou "rockovou verzi", která zní skoro stejně, říkala jsem si že tam je strašná choreografie. Žádní tanečníci, jen něco ve stylu "budeme chodit do kolečka" a nebo "tleskejme do rytmu". Měla jsem z toho smíšené pocity. Sice pěvecky to bylo na úrovni, ale to je tak všechno. Naštěstí tam zrovna nehrál Ledecký, který neumí ani hrát ani zpívat, ale jeho alternace Vojtek. Ale i tak jsem jela domů a celkem zklamaná. Každopádně jsem si doma stáhla tuto verzi pro srovnání. Tady není už vůbec žádná choreografie, pěvecky je to děs, herecky taky. Jednu hvězdu dávám za kupodivu překvapivou Laurinovou. Kdyby to vypadalo takto, tak ani nemrknu a má to 5 hvězdiček: http://www.youtube.com/watch?v=5Iu-dQGE2HY&feature=BFa&list=PLD1B5DFE0FEFC7A9F ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Český muzikál je krutý byznys, který s uměním nemá vůbec nic společného. Tohle je pop-kulturní výcuc z Hamleta, asi jako když si v rámci angličtiny přečtete Hamleta se zjednodušeným slovníkem, anebo ještě lépe, jako když si přečtete zápletku Hamleta na Wikipedii. Plytvání časem, nepamatuji si jedinou píseň, jen spoře oděnou Laurinovou. ()

Eruwen 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem byla na muzikálu jako malá, ještě ten rok, co s tím Ledecký přišel. Od té doby je to moje srdcovka. Měla jsem obsazení trochu jiné, než je na DVD - Ledecký/Hamlet, Dasha/Ofélie (ale i Laurinová je dobrá), Petr Kolář/Laertes, bratři Tesaříci/hrobníci, Michal Prokop/strýc-král, Sisa Sklowska/královna, Josef Laufer/Polonius.. Celkově paráda, hodně povedené a písničky Ledeckého jsou skvělé jak hudebně, tak i libretem. Jen je škoda, že to pak Ledecký prodal Američanům, kteří to předělali do podoby, v jaké se to hraje dnes s Noidem, Bučkovou etc., protože ta nová americká verze té původní nesahá ani po kotníky! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama