Golem (divadelní záznam)

Česko, 2008, 234 min

Filip Renč

Karel Svoboda

• LiVentura

Muzikály, novodobá metla českého divadelnictví.!!! :-(((((((10.1.2010)

• veronikav

Muzikály mám hodně ráda -ale tento už nějak není ono .. :-((31.1.2010)

• Terva

Asi jedno z nejhorších představení, co ksem viděl.(8.5.2012)

Příběh je postaven na zášti křesťanů proti židům v dobách kdy v Praze řádil mor. Židovský rabín kterého velice dobře ztvárnil Petr Muk (přes ty fousy nejde moc poznat) z obavy o život svých blízkých nechá kouzlem oživit Golema kterej díky špatně provedenému zaříkávání se vymkne kontrole. Písně se hodí dobře k tomuto příběhu ale nejsou tak chytlavé jako třeba v Johance z Arku. Vidět Pepu Vojtka v punčochách je fakt sranda. Co nechápu a dost mně to rozčiluje je trend posledních pár let dávat na dvd sestřih z různých vystoupení takže je v tom někdy pořádnej bordel, spíše bych zvolil jedno představení a alternace formou bonusů.(15.7.2009)

Další z řady těch průměrných muzikálů. Kvalitní obsazení, ale žádný extra zážitek.(28.10.2010)

• bagetka007

No, jela jsem na Golema jen kvůli tomu, že jsem dostala lístky zadarmo, ale ani to mě nemělo přesvědčit o tom, abych vážila tu dalekou cestu z Plzně. 8)(6.3.2012)

• kajas

První muzikál, který jsem kdy viděla naživo. Bohužel už tehdy mě moc nebavil (ani příběh, ani písně) a po tom, co jsem navštívila jiná představení, hodnotím ho také jako nejhorší muzikál, který jsem kdy viděla.(22.10.2011)

• sornilka

Trochu zklamání :O( ...jen hudba od skvělého Krla Svobody je skvělá!...škoda ho :O(((10.2.2010)

• Verunka84

marjapanno, jen za to, ze Golema heka Skorpik, ktery umi zpivat..ale nevim z toho ani notu a na DVD se utesene prasi(29.10.2011)

• greigor

Pro mě nudná vzpomínka na naprosto debilní hodiny hudebky na gymplu. * za to, že sme přitom mohli hrát mariáš :)(29.11.2010)

• Fenri

Ne, já prostě české muzikály nechápu, a tenhle mě v tom jenom utvrdil. A když mi to někdo ještě cpe pod nos s tím, že to je hodnotné dílo, nemůžu dát jinak než odpad.(10.5.2011)

Já bych tento muzikál tak neodsuzoval. Podle mě je dokonce jeden z nejlepších muzikálů, které vznikly u nás po roce 1992. Grandiózní hudba, vynikající choreografie, zajímavý příběh., nový a neokoukatelný, ač je v něm prvek Romea a Julie. Ale tpo je i ve West Side Story a já nevím kde a taky mimochodem skvělé díla. Jen mám trochu problém s texty. Ale ty se dají vždycky dopilovat. Pokud mám spoudit DVD, tak tsy body jsou právem. Špatné osvěrlení a metla novodobé módy DVD muzikálů. A to slepený sestřih scén. To pak kazí celkový dojem a člověk, co toto dílo nezná, je zmaten.(25.4.2012)