Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výpravný muzikál Golem, velkolepý historický příběh z dějin staré židovské Prahy z doby císaře Rudolfa II., otevřel novou pražskou muzikálovou scénu - Divadlo Hybernia. Hudbu zkomponoval Karel Svoboda, pro kterého byla práce na muzikálu jeho posledním dílem. Dalšími spolutvůrci byli Lou Fanánek Hagen, Zdeněk Zelenka a Filip Renč. Mezi hlavními protagonisty se představují Petr Muk, Petr Kolář, Josef Vojtek, Kamil Střihavka, Lucia Šoralová, Jiří Korn, Martin Pošta, Ilona Csáková, Petra Janů, Vilém Čok, Bohouš Josef, Tomáš Savka a řada dalších. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

gouryella odpad!

všechny recenze uživatele

Ceske muzikay obecne nemusim, ale par kvalitnejsich by se naslo. Ovsem tahleta sracka mezi ne rozhodne nepatri. Vrcholem trapnosti je vykon Pepicka Vojtka, ten by se mel drzet Kabatu a jinam se nesrat..... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

První muzikál, který jsem kdy viděla naživo. Bohužel už tehdy mě moc nebavil (ani příběh, ani písně) a po tom, co jsem navštívila jiná představení, hodnotím ho také jako nejhorší muzikál, který jsem kdy viděla. ()

-ROMERO- 

všechny recenze uživatele

Příběh je postaven na zášti křesťanů proti židům v dobách kdy v Praze řádil mor. Židovský rabín kterého velice dobře ztvárnil Petr Muk (přes ty fousy nejde moc poznat) z obavy o život svých blízkých nechá kouzlem oživit Golema kterej díky špatně provedenému zaříkávání se vymkne kontrole. Písně se hodí dobře k tomuto příběhu ale nejsou tak chytlavé jako třeba v Johance z Arku. Vidět Pepu Vojtka v punčochách je fakt sranda. Co nechápu a dost mně to rozčiluje je trend posledních pár let dávat na dvd sestřih z různých vystoupení takže je v tom někdy pořádnej bordel, spíše bych zvolil jedno představení a alternace formou bonusů. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Od Karla Svobody určitě zklamání, ale při pohledu na současnou českou muzikálovou scénu zajisté lepší průměr. Kladem je zasazení do české historie a snaha nebýt jen pohádkovým zpracováním slavné legendy. Bohužel celé téma Golema přehlušila 1) trapná love story á la Shakespeare a za 2) deprese a všudypřítomná smrt. Muzikálu rozhodně nepřidali ani Lou Fanánek Hagen s tristními texty a Filip Renč s "režií". Ze záznamu to funguje ještě méně než na jevišti. ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

No, jela jsem na Golema jen kvůli tomu, že jsem dostala lístky zadarmo, ale ani to mě nemělo přesvědčit o tom, abych vážila tu dalekou cestu z Plzně. 8) ()

greigor 

všechny recenze uživatele

Pro mě nudná vzpomínka na naprosto debilní hodiny hudebky na gymplu. * za to, že sme přitom mohli hrát mariáš :) ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Já bych tento muzikál tak neodsuzoval. Podle mě je dokonce jeden z nejlepších muzikálů, které vznikly u nás po roce 1992. Grandiózní hudba, vynikající choreografie, zajímavý příběh., nový a neokoukatelný, ač je v něm prvek Romea a Julie. Ale tpo je i ve West Side Story a já nevím kde a taky mimochodem skvělé díla. Jen mám trochu problém s texty. Ale ty se dají vždycky dopilovat. Pokud mám spoudit DVD, tak tsy body jsou právem. Špatné osvěrlení a metla novodobé módy DVD muzikálů. A to slepený sestřih scén. To pak kazí celkový dojem a člověk, co toto dílo nezná, je zmaten. ()

Fenri odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, já prostě české muzikály nechápu, a tenhle mě v tom jenom utvrdil. A když mi to někdo ještě cpe pod nos s tím, že to je hodnotné dílo, nemůžu dát jinak než odpad. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Co aspoň trochu funguje na jevišti, nefunguje v tv záznamu s detailnimi záběry masek. Neživotnost. Příběh nepřekvapivý až chvílemi zbrklý. Melodie tak moc svobodovské, že variují Drakulu. Uvítal bych syté a zajímavější hlasy mužských rolí - zřejmě to měli dabovat operní pěvci. Pěkný sešup a lítost nad zpěváky. Golem je pro mne ten hliněný kolos z Werichova filmu. ()

Reklama

Reklama