Druhá séria absolútne vysvetluje to, čo bolo možné vidieť v prvej. Opäť sa stretneme so všetkými postavami a zistíme aj to, prečo bolo v prvej sezóne možné vidieť príbehy s rôznymi koncami. Zlo, ktoré vyčína v Hinamizawe a spôsobuje úmrtia, má svoj pôvod. Jediná možnosť, ako ho zastaviť, je to, aby sa všetci spojili a bojovali proti nemu. (Hees)
Úžasné rozuzlení všeho, na co jste se v první sezóně ptali. Dle mého by mělo být Higurashi no Naku Koro Ni a Higurashi no Naku Koro Ni Kai jen jedna série. Člověk může ztratit zájem po shlédnutí první sérky a přemýšlet, zda se vůbec pustit do druhé. Ale jak vidíte i z hodnocení - ti, kteří to udělali, dostali luxusní zakončení. Za úžasný příběh, morbiditu a postavu s rohy a červenýma očima: 85%(22.2.2011)
Tak a za mnou je posledný diel a skladačka je poskladaná alebo žeby nie? Tento krát nám kresla úmrtnosť a natiahla sa dĺžka príbehu čo však vôbec nevadí lebo atmosféra zostala viacmenej zachovaná, teda až na posledný príbeh, ale tam zas príjemná zmena prišla vhod. Nebudem sa viac rozpisovať, bo by som sa vracal asi ku komentu prvej série. U mňa za *****.(18.11.2011)