Hranice

Akční / Krimi / Drama / Thriller

Mexiko / USA, 2009, 95 min

James Cotten

• Smok

No zbohom, na tých američanov sa pre tento krát spojili afgánci a mexičania a chcú im do roztomilej krajinky pašovať kadejaké svinstvá. Ešte že existujú tajné služby a nekompromisný profi killer. Ďalší do rady thrillerov, ktoré pôjdu rovno na lacné dvd, mňa aspoň potešil Danny Trejo v pre neho nezvykle veľkej roli.(13.10.2009)

Neznámý snímek La Linea přichází už s trochu okoukaným příběhem. Máme to město Tijuana, kde sledujeme souboj místních mafiánských bossů, přichází lovci odměn i nájemní vrazi, afgánští pěstitelé máku a ještě to kontroluje DEA. Hodně lidí umírá a vše se komplikuje až k překvapivému vyústění... Líbilo se mi zobrazení atmosféry mexické metropole a mafiánského kartelu. Některé postavy byly skvěle napsané, jiné však působili v příběhu divně. Kdyby se trochu přepsal scénář a zvolila citlivější režie, mohla z toho být docela překvapivá hitovka. Takhle vzniknul jen průměrný film, který nejspíš upadne v zapomnění.(19.8.2009)

• vorenus

Takové mrhání výborným hereckým ansáblem.Po půlce filmu mě pomalu přestalo bavit sledovat děj a jak to vůbec dopadne.A o co vlastně šlo?!(26.11.2009)

• DarkDemon

Běčková ničím výjimečná záležitost která dík mnohokrát „omletému“ tématu rozhodně nemá čím překvapit. Z větší části nuda, ale dá se na to dívat bez nějaké „újmy“. Nedotažený scénář, herci také nic moc nepředvedli ... tedy snad až na Raye Liottu kterému role celkem sedla, štěk pro oteklého Andy Garciu byl téměř dehonestující, Valerie Cruz vypadá stále skvěle a D. Trejo je boreček.(11.11.2009)

• ecceHOMMO

Kvalitné obsadenie v nekvalitnom, až bezvýznamnom filme. * / **(9.6.2011)

• DavidS.

Neutěšená mexická Tijuana v okoukaném a nudném příběhu z drogového podsvětí, kde jsou kurvy se srdcem na pravém místě, žoldáci s traumaty a nadržení pěstileté máku z Afgánistánu... Nevím, kdo by tohle mohl brát vážně, i přes jistou syrovost v samotném podání, která nejspíše ale maskuje jen nedostatek peněz...Treja bych tam ještě čekal, ale jak tam zabloudili Garcia a Liotta?(2.10.2009)

• artas

Napriek tomu že to má byť akčný a thriller, nuda hrozná nuda. Aspoň hudba keby bola dynamickejšia, niečo by som prepáčil.(2.5.2010)

• JohnSmith

Námět ohraný.Scénárista špatný a režisér ještě horší. A to se tu sešlo tolik zvučných jmen. Přitom ani jeden nemá co by hrál a film je pomalej až hrůza. No a ty tři akční sekvence nebyly taky žádná sláva.(3.11.2009)

Nemůžu si pomoct, ale příběhem se mi zdá La Linea hodně podobná snímku Bangkok Dangerous. Opět se zde setkáváme s nájemným zabijákem, který ukáže svou lidskou tvář. Nicméně emoce a jeho práce nejdou dohromady, z toho pak plynou chyby. Na sklonku svého života udělá přesto gesto (ne)očekávané. Velké plus vidím v zasazení příběhu do mého oblíbeného pouličního prostředí a gangů ( v tomto případě drogových).(18.8.2009)

Ray Liotta v roli, která mu výborně sedla. Film podle mého gusta. Propletenec drogového doupátka, boj o moc a drsné prostředí a praktiky mafie Mexika. Co víc si přát? Uvažuji nad pátou hvězdou...(10.8.2009)

• Steef

To je ale pitchovina. A hlavne nuda.(22.9.2009)

• bourec

Hodně podobný Toxinu.Je až nad míru jasné,že Garcia i Liotta propadli do druhý ligy.V tomhle filmu se hodně mluví,akce je málo a je statická.Prostě nic,co by mohlo bavit.40%(17.10.2009)

• Dante141

Trapas velkeho kalibru(27.12.2009)

50% miestami ťahavé, nudné...(25.11.2009)

• POETA.KNO

Od začátku docela zmatený příběh, ptž většinu lidí neznáte jménem, tudíž když se někdo o někom baví, tak nevíte ani pořádně o koho jde. V půli filmu jsem chtěl vypnout přehrávač, ale neudělal jsem to. Na konci jsem ani nevěděl jestli to bylo správné či nesprávné rozhodnutí...(21.12.2009)

• kenny79

Akční film s hvězdným Béčkovým obsazením:D I takto bych nazval tento snímek, kde jsem se spíše nudil než bavil. Začátek byl takový zmatečný a když jsem se v tom začal orientovat byl konec.(25.12.2009)

• GizmoD

Aj ked otrepany ale nie zly scenar - boj v drogovom karteli v Tijuane, do ktoreho s miesa aj CIA - zopar vysluzilych americkych hercov, aj akcne sceny sa celkom dali, ale dej je strasne rozvlacny a taha sa.(7.1.2010)

• route60

Odporný hnus který ani neměl vzniknout, je až s podivem jek si tvúrci libují v kvavých scénách ale ty mnohokrát do fimu vúbec nezapadají, režisér James Cotten je magor, 0% a aji to je moc, hrají tady sice dobří herci ale to neznamená že bude film vúbec koukatelný(3.10.2010)