Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film pojednává o konfliktu dvou mužů, kteří se jednoho dne při výcviku palubních střelců pro bombardéry utkají o stejnou ženu... Když jsou sestřeleni a obklopeni japonskými vojáky, tak musejí na svoje konflikty zapomenout a vzájemně si pomáhat. (duklak2)

Recenze (9)

Pajčus 

všechny recenze uživatele

Na to, že byl tento film natočen už v roce 1943, mě překvapil počtem akčních záběrů a dobrou kvalitou kamery ve vzduchu. Stále jsem se nemohl ale zbavit pachuti válečné propagandy, ač chápu, že v té době se od válečného filmu nedalo nic jiného čekat. Další, co snižuje mé hodnocení, jsou díry ve scénáři, díky kterým jsem nabyl dojmu, že pilotovat bombardér, pravděpodobně Lockheed Ventura, zvládne téměř každý rekrut. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jednoduché vojnové béčko so zápletkou a jemnou provojenskou agitkou, ktoré počas vojny vtedy fičali. No name herci neurazia, ale ani nič extra nepredvádzajú, na nich vlastne vidno nižší rozpočet a zaiste aj rýchle filmovacie tempo. V drobnej roličke sa objaví aj mladučký Robert Mitchum. Samotné tempo filmu aj vďaka krašej stopáži je obstojné, postavy ujdú, aj keď ich charaktery sú podané iba stroho. Nižší rozpočet sa odrazil aj vo vojnových scénach - vlastne sa vyskytne iba jediná, v závere - a cvičebných scénach, v ktorých triky, zrýchľovanie a zadné projekcie vyčaria úsmev na tvári. Prekvapila romantická linka, v ktorej sa išlo rýchlo na vec a po pár rande a bez nejakých zaľúbených slov už nápadníci vyťahovali snubné prstene, ako aj to, že randenie naraz s dvoma partnermi bolo brané ako normálka. ()

Reklama

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Hmmm, film vznikol pocas 2. svetovej vojny. Ved co by nie, ved Amerika bola nedotknuta od zasahov nepriatelov. Nepatrny boj sa len odohral az na konci filmu, ked branil jeden chlap bombarder pred Japoncami, ktori chceli zabranit vzlietnutiu lietadla. Par vystrelov do nich zo samopalu bolo vsetko co sa nepriatelov tyka. Cely dej sa toci okolo kasarni v ktorych zelenaci nacvicuju strelbu z gulometov a do toho sa aj zapletie troska romantiky, ktoru ja moc nemusim vo vojnovych filmoch. Dalo sa na to kuknut a zas to taka blbost nebola. Skor to bol obycajny film, to je vsetko. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle mě na rozdíl od Lovce min ze stejného roku moc nechytlo. Sice lze v tomhle filmu vidět i nějaké ty letecké bojové scény a dokonce je tu i přestřelka mezi posádkou Amerického letadla a Japonci a není to na svou dobu až tak špatně natočeno, ale tady mi byli úplně ukradený postavy i řešení jejich vztahů. Navíc ta kýžená akce je až na konci. Jako celek mě holt ten film tak nějak nevtáhnul.45% ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Hlavní osa příběhu se točí kolem klasickém syžetu o dvou nesnášejících se mužích a jedné ženě. Z celého filmu je nejzajímavější část výcviku palubních střelců (natáčelo se přímo v HAGS - Harlingen Army Gunnery School v Texasu), během které se dočkáme i jednoho staromilského souboje na pěsti a akční scény s Jeepem. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama