Reklama

Reklama

Proměna

  • Francie Ne te retourne pas (více)
Trailer

VOD (1)

Jeanne (Sophie Marceau), pohlcená do psaní svého prvního románu, začíná pozorovat kolem sebe znepokojivé změny. Její tělo se začíná měnit, ale nikdo v jejím okolí to nepozoruje. Její rodina pokládá tyto obavy za výsledek stresu při dokončování románu, ale Jeanne si uvědomuje, že se děje něco mnohem hlubšího a mnohem více znepokojujícího. V domě své matky objeví fotografii, která ji přivede na stopu jedné ženy v Itálii. Tady, přeměněná v jinou ženu (Monica Belluci), odhalí zvláštní tajemství své identity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Další promarněný slibný námět, který ztroskotal na nerozhodnosti točit pro sebe anebo zaujmout diváka. Kafkovská proměna dvou žen s využitím počítačových technologií je zajímavým, nicméně naprosto nudným a nepochopitelným kusem. Chtělo to aspoň víc erotiky, aby bylo na co koukat. Taky bych chtěl být takový cestovatelský machr, že podle fotky trefím v cizím městě kamkoliv a najdu kohokoliv. ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Ani v mých 30 letech mě nepřestane udivovat, co někdo dokáže natočit. Proměna je ten druh filmu, ve kterém vůbec nic nefunguje. Když tedy nepočítám moje salvy smíchu u scén, kdy se Sophie Marceau mění v Monicu Bellucci. Nápad to ale není špatný, zpracování je ovšem úděsné. Odpad nedávám jen kvůli odhaleným vnadám obou hereček. Ale od thrilleru s tajemstvím bych čekal něco mnohem, mnohem víc. ()

Reklama

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti nejsem jedinec s výrazným nadbytkem testosteronu ani prchlý pacient dentenčního ústavu, na ženách obdivuji spoustu věcí. Proto, prosím, následující komentář berte jako malou hyperbolu. Pokud chcete porovnávat prsa Sophie a Monicy, máte jedinečnou příležitost. Navíc nebyl čas, přespříliš komplikovaný děj jsem neměl náladu řešit. Jediným přínosem Proměny je získání nové vědomosti, která spočívá v tom, že Monica je má větší a o dost. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jejich prcinky mají to nejlepší za sebou, stejně mě jejich obsazení v jednom filmu zlákalo. A bylo to dobře. Atmosférou je nasáklá kompletní stopáž, herečky jsou v jejich rolích přesvědčivé a jednotlivé proměny jsou výborně načasovány. Škoda, že když už to nemá žádnou pointu, tak že si Monča se Sofčou nestřihly aspoň krátký nůžky. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Divný film, který dává, ale i nedává smysl. I když jsem měl od začátku do konce očekávání, jak tohle dopadne a co se ukáže být pravdou, nebavilo mě neustálé hrdinčino civění do ničeho a celkově utahaný děj, který nepůsobil jako skoro 2, nýbrž při nejmenším 4 hodiny. Na druhou stranu to zase takový průšvih není, člověka to chytí a nepustí. Ale není to ten film, který vyloženě baví, ale spíš člověku dává zabrat na mozkové závity a občas trochu děsí. Kdy ta někdy až děsivá atmosféra je velmi kladným prvkem. 50% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu v Cannes 2009. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Lucembursku, Itálii a Francii. (Terva)

Reklama

Reklama