Reklama

Reklama

Proměna

  • Francie Ne te retourne pas (více)
Trailer

VOD (1)

Jeanne (Sophie Marceau), pohlcená do psaní svého prvního románu, začíná pozorovat kolem sebe znepokojivé změny. Její tělo se začíná měnit, ale nikdo v jejím okolí to nepozoruje. Její rodina pokládá tyto obavy za výsledek stresu při dokončování románu, ale Jeanne si uvědomuje, že se děje něco mnohem hlubšího a mnohem více znepokojujícího. V domě své matky objeví fotografii, která ji přivede na stopu jedné ženy v Itálii. Tady, přeměněná v jinou ženu (Monica Belluci), odhalí zvláštní tajemství své identity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Budu se na to muset podívat ještě jednou s pořádnými titulky. Tato lehce psychedelická hříčka na pomezí dramatu a thrilleru se zabývá hledáním minulosti, identity. Byla snaha rozdělit čas pro Sophii a Monicu fifty fifty, ale přijde mi že Sophie se nadřela více a smetanu slízla Monica. Velmi působivý a zajimavý nápad je postupná proměna hlavní hrdinky ze Sophie na Monicu, ještě že máme ty machry na počítačovou grafiku a animaci. Je to na Vás jak si tuto dějovou skládačku plnou flashbacků vyložíte. Ještě musím zmínit, že atmosféra je dosti silná a někdy nedá dýchat, zejména v první půli. Pak mi to přišlo až moc rozdrobené, uvidíme, co přinese další podívání, nejsem si totiž jistý, zda jsem si konec vyložil správně. ()

erased 

všechny recenze uživatele

"V základu je žena svědkem zločinu. Ve své blízkosti zaslechne výbuch. Všichni kolem ní se snaží trauma bagatelizovat. Ale ona krátce na to ohluchne. Dává to do spojitosti s výbuchem. Ale její manžel si na nic nevzpomíná, i když tam byl. Jako kdyby to měl vymazáno. Takže začne podezřívat jeho, lidi kolem sebe, protože se k ní chovají divně. Špehuje ostatní, prohledává... Máte strach, že by ji mohli zabít." Potom přišla pointa a mě nenapadlo nic jiného než: "Slez ze mě, ty hajzle!". Naštěstí se i ta pointa nakonec pěkně vybarvila. Za ty nádherné HRAJÍCÍ ženy, hloubkový ponor do duše "blázna" a skvěle vyvedený proces samotné proměny si Proměna určitě zaslouží vyšší hodnocení. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nebudu si hrát na chytráka, ale já to prostě nepochopil.... Nebylo to nudné, ale ani zábavné. Něco se dělo s ženou a vypadalo to, jako by se její mrtvá sestřička imaginárně vtělila do ní, ona žila její život až do chvíle, kdy se začala zase stávat sama sebou. Takto jsem to pochopil. To je hodně divné, že? 2* za dvě nádherné protagonistky, kterým věk snad jen prospívá!! :) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Divný film. Dlouho jsem se nudil a jediná dobrá scéna byla, když se Sophie Marceau mění v Monicu Bellucci. Obě bezpochyby ještě krásné ženy, ale proměna probíhá postupně a půl Sophie a půl Monicy to vážně nebylo nic pěkného. Jistě bylo to jen obrazně. Naštěstí závěr filmu vše vyřešil a konečně se něco začalo dít. Téma filmu bylo zajímavé, ale jak říkám, chtělo to trochu vzruchu i na začátku. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Víc než dobré evropské psychodrama s nejlepším castingem posledních let s brilantní Monicou Bellucci a zvláště Sophií Marceau. Film si mne skutečně získal, tedy překvapil narozdíl od jiných zde komentujících mi byla pointa dávkována tak akorát, abych se do konce nenudil (ačkoliv poslední dvě minuty jsou teda zbytečně nataženy a pointa neudeří na diváka tolik jakoby mu rovnou pustili titulky). Díky charismatu obou hereček hlavních rolí/role mne vzrůstající bizardnost přeměn a celého závěru skutečně bavila a nepříjemný pocit jsem měl prakticky po celou dobu filmu. Ačkoliv v mnoha momentech někde ve třech čtvrtinách filmu je scénář příliš popisný (trochu jako kniha hrdinky) a přešlapuje na místě zatímco chceme pátrat do minulosti dál. V každém případě nutnost pro fandy obou hereček a milovníky podivných filmů. Vynikající jsou i skvěle využité efekty, které film absolutně neshazují. Odvaha tvůrcům nechyběla a to se cení. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu v Cannes 2009. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Lucembursku, Itálii a Francii. (Terva)

Reklama

Reklama