Instruktážní video o jednom lidském životě natočené na fiktivní objednávku pro mimozemské bytosti z planety Perelandra. (hippyman)
hippyman
hmm... no zas tak vtipné to nebylo a natočit stroje v akci taky není zrovna dechberoucí... ale tu chvíli to zabije celkem bezbolestně. přesvědčit se můžete tady... 50%(16.5.2009)
KrajicHlad
„Návod na použitie“ možná poslouchal za dveřmi „Sexuálních praktik pozemšťanů“. Moc se s tím ovšem nezdržoval a chopil se úkolu popsat výřez z nás nepozemské civilizaci odlišně. Tentokrát šlo o oči vlastní, ne jinoplanetární. Snad proto (a nepochybně také pro výrazně kratší stopáž) byla terminologická stránka našich reálií ve srovnání s „Praktikami“ tak ledabyle načrtnuta (ale ufouni si s tím určitě poradí). Komentář Marka Majeského sice drží oproti tomu v podání Vladimíra Čecha linii téměř meditativní a je úsečnější (někdy ke škodě, jindy pro dobro věci), což ale koresponduje s vizuální i hudební složkou. Zobrazení plynoucího času prostřednictvím strojově neúprosného rytmu pásové výroby rekvizit našeho života rozhodně funguje.(3.10.2010)
doseda
tento dokument jsem si legálně stáhnul a musím říct, že jednou za čas si ho s radostí pustím. Moc se mi líbí ten strojově přesný pohyb na statických záběreh doplněn opravdu krásnou hudbou. Obsahová stránka trochu pokulhává, myslím, že téma by se dalo zpracovat buď obsáhleji, nebo aspoň kompaktněji, studentské práci se ale asi toto promíjí. Jak to celé působí minimalisticky, tak těch pár obsažených vtípku v monotóní slovenštině docela pobaví.(26.9.2010)
Monyfik
Povedená ukázka života v kostce.:)(24.10.2009)