Ztracený svědek

Zabijaci z FBI

Akční / Thriller

Německo, 2008, 95 min

Thomas Jahn

OK, je to opravdu strašný film. Hudba jako by z oka vypadla průměrnému dílu Kobry 11, o hereckých výkonech se nedá mluvit, protože ty prostě neexistují, děj je natolik originální a komplexní, že během pěti minut víte přesně, jak to dopadne (a pokud máte pocit, že vaše teorie nepokryje avizovaných 95 minut filmu, chyba není na vašem přijímači - Ztracený svědek je alespoň z poloviny vystavěný na opakovacích scénách, které "vysvětlují spletitosti děje" za zvuků "dramatické" hudby - některé záběry a scény se prostě opakují několikrát, občas i zpomaleně, kdyby nám náhodou někdy něco nedošlo) a snaha německých tvůrců o to, aby film působil "americky" (všichni herci - kromě ústřední dvojice, kdo by to byl řekl - deklamují své velice hovorovou angličtinou napsané repliky s neuvěřitelně úchvatným německým přízvukem... i když jde o agenty FBI; a exteriéry vypadají asi tak americky, jako dvorek mojí babičky), z něj dělá spíš parodii... Ale je tam jedna opravdu vtipná smrt (kterou se nám tvůrci bohužel rozhodli zrekapitulovat jen jednou) a jedno poměrně překvapivé (!) odhalení (které se bohužel nikdo nepokouší nijak logicky odůvodnit). A Ianovi to sluší (hned jak se zbaví své kenovské vizáže z úvodu filmu...) Ale hlavně - už dlouho jsem se u ničeho tak nebavila. Což sice možná neopravňuje ty 4*, ale co...(13.1.2011)

• alyssa18

Ale jo.. zas tak strašné to nebylo. Když pominu to, že jsem velký fanda kriminálek typu CSI: Las Vegas, Miami a tak podobně a jsem zvyklá na o hodně profesionálnější stíhání "zločinců" a šetření případu, tak se na to celkem dalo dívat. Když už nic, tak jsem se aspoň koukla na fešáka Iana:-)(6.1.2011)

Chvílemi byl děj trochu nesmyslný, ale jinak mě docela bavil. :-) Nevím, proč si ostatní myslí, že tenhle film je "Odpad". Není to možná kdo ví jaká bomba, ale katastrofa taky ne. Od toho jsou tady jiné pokusy o film. Snad se svými čtyřmi hvězdičkami trochu zvednu průměr. ;)(3.1.2011)

Nic až tak speciálního, chvílemi poměrně dost zmatené, pokud ale chcete vypnout hlavu, a jen se na něco kouknout, vcelku to ujde.. S přivřenejma očima, za 3*.(22.9.2010)

Docela se mi to líbilo. Celkem zajímavý scénář (i když ty kecy o osudu mě moc nebrali) a nesouhlasím s nulovými hereckými výkony. Ianovi šlo, hrát takovou roli.. a i Ruta byla celkem sympatická. Myslete si, co chcete, o těch 4*, ale pro mě je tohle příjemný film na odpočinek. :)(3.1.2012)