Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesionální gambler Dan Milner (Robert Mitchum) přijme záhadnou práci, za kterou dostane 50 000 amerických dolarů, ale musí na rok opustit zemi. Přijme zálohu 5 000 dolarů a letenku do izolovaného mexického letoviska Morro's Lodge, kde má obdržet další instrukce. Milnera cestou přitahuje jediná spolucestující na jeho charterovém letu do letoviska, Lenore Brent (Jane Russell). Když tam dorazí, Milner zjistí, že několik hostů v luxusním letovisku Baja California se chová dosti podezřele. Je zklamaný, když zjistí, že Lenore je přítelkyní slavného filmového herce Marka Cardigana (Vincent Price).
Milner zaslechne dva hosty, údajného spisovatele Martina Kraffta (John Mylong) a muže jménem Thompson (Charles McGraw), jak plánují něco, o čem má podezření, že se ho to týká. Když je Milner konfrontuje, dostane 10 000 dolarů a je mu řečeno, že někdo je na cestě do Baja, aby se s ním setkal. Zdánlivě opilý Bill Lusk (Tim Holt) přilétá do Baja a Milner si myslí, že musí být tím kontaktem, ale když jsou ti dva sami, tak se od Luska dozvídá, že je tajným agentem z Imigračního. Řekne Milnerovi, že americká vláda má podezření, že boss podsvětí Nick Ferraro (Raymond Burr), deportovaný do Itálie o čtyři roky dříve, plánuje dostat se zpět do země, vydávající se za Milnera, kterému je fyzicky podobný... (HTB)

(více)

Recenze (9)

ad142 

všechny recenze uživatele

Veľmi nesúrodý a priveľmi dlhý noir, u ktorého je možné zreteľne vnímať, že došlo k viacnásobnému prerobeniu scenára za pochodu, o výmene režisérov nehovoriac. Robert Mitchum podáva štandardný výkon a takpovediac to celé zachraňuje, ale napriek tomu je tu nakoniec hlavnou hviezdou Vincent Price s ktorým sa pôvodne vôbec nerátalo, a ktorého výkon už silne pripomína jeho slávnu neskoršiu éru gotických hororov, kde hral výrazné a často vtipné postavy. Femme Fatale v podaní Jane Russell je tu úplne nevyužitá, odspieva dve piesne, zaflirtuje s Mitchumom, a to je prakticky všetko. V poslednej, tretej verzii scenára sa s ňou asi už ani nerátalo a preto ju asi Vincent Price radšej zavrie do skrine, aby (možno trochu aj symbolicky) nezavadzala pri veľmi zábavnej záverečnej akcii, kde si práve V. Price definitívne ukradne celý film pre seba a zatieni tak pôvodne hlavné hviezdy, R. Mitchuma aj Jane Russel. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moja noirova jazda o5 pokracuje, tentokrat padla volba na noir film His Kind of Woman. Robert Mitchum mi do noir filmov pasuje, natocil uz kultovu Lovcovu Noc 1955. najlepsi pribeh v noir filme je detektivka, tuna to sedi. Film je hodne dlhy a dost dlho trva kym sa nieco rozbehne, ale od polky filmu som sedel pevne a neochvejne pri filme a uzival si nlelen slusnu reziu,m ale aj pribeh. Pravda, originalitou nijak oslnivy, ale zato s vybornou Jane Russell a hororovou legendou Vincentom Price-om /Pit and The Pendulum/ : 77 % ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Drasticky dlouhý noir s nijak zajímavým příběhem ani postavami. Pravda jedna skutečně zajímavá postava se tu našla. Byl to hollywoodský herec Mark Cardigan, kterého brilantně zahrál Vincent Price. Jeho scény jsem si neskonale užíval a díky jeho výkonu jsem rád, že jsem tento jinak nudný noir viděl. Velká škoda, že se příběh nesoustředil na něj. Taková komedie o filmovém herci, kterému lehce rupne v bedně a rozhodne se přestat představovat hrdiny pouze na plátně a vydá se do boje proti italskému gangsterovi, který se snaží ilegálně dostat do USA přes Mexiko, by vůbec nebyla špatná. ("Kingdom for a ship.") ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Jako bych se dívala na dva úplně odlišné filmy. Ten první slibně pouze začínající, nicméně postupně v slabý odvar se rozbředající film noir, v němž Jane Russell figuruje pouze jako drobná ozdůbka (její postava se omezuje jen na předvádění večerních rób a hezké zpívání - pokud to zpívala fakt ona), a Mitchum je trochu při těle. Ten druhý je výtečná komedie, jíž vévodí úžasná postava Vincenta Price (např. scéna s potápěním loďky byla báječná!). Celkově se jedná o velmi nekonzistentní a zbytečně dlouhý (ani ne polovina je důležitá) film. ()

Ammit 

všechny recenze uživatele

Počkejte si na druhou půlku, tam začíná legrace. Fakt jsem měla stokrát pocit, že to vypnu, plesknu tomu dvě hvězdy a bude pokoj svatej, ale ono se to nakonec s ušima sedřenýma z hlavy vytáhne na tři - ale jenom protože jsem měkkosrdcatá pokaždé, když je někde Vincent Price. Jinak - divné spojení nic neobjevujícího noiru se vtipnými vsuvkami, které jako celek stojí za přeskočení, tedy alespoň pokud se nepovažujete za tak skalního fanouška kohokoli ve filmu se vyskytujícího, že překousnete cokoli, a máte náhodou dvě hodiny volného času, jež za nic na světě nedokážete využít konstruktivněji. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama