Reklama

Reklama

Po posledním teroristickém útoku se vláda USA rozhodne pro speciální opatření. Vytvoří tzv. ODIN, centrální pozorovací systém, který využívá sítě miliónů robotů. Jejich videozáznamy mají sloužit jako důkazní materiál a odhalovat kriminální činnost. Jenže celá síť se jaksi vymkne kontrole a začíná žít svým vlastním životem. Inteligentní ODIN pomalu splétá své sítě a nenápadně získává nadvládu nad lidstvem. Z robotů se stávají plně ozbrojená monstra, která zlikvidují každého, kdo by mohl odhalit jejich tajemství. Lidstvo udělalo obrovskou chybu: dalo robotům inteligenci a právo zabíjet! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Andersis 

všechny recenze uživatele

No rozhodně, za málo peněz hodně muziky. Triky sice nejsou extra, ale sou docela uspokojivé a nepůsobí nák šíleně uměle jak to bývá zvykem třeba u nových filmů pana Winorskeho. KAmera působí uměle, ale při soubojích je sice chaotická, ale přesto přehledná. Kulisy některých domů sou viditelně umělé. Dany trejo jako třešnička na dortu bohužel jen chvíli. Adrian Paul předvádí standard. Když vypnete mozeček a necháte se unášet dějem filmu, tak je závava zaručena aspon na 50%. ()

survik1 

všechny recenze uživatele

S počátku jsem si myslel, jestli se nekoukám na kino rip. Tak roztřesenou kameru jsem dlouho neviděl. Herce výkony průměrné, efekty naprosto nulové. Dokud se k robotům nepřidali na konci ti dva velcí, v akční scéně která sama degradovala celý film, dalo se jim věřit. Ti dva to však zabili. Dvě hvězdičky a jsem zvědav na druhý díl, se kterým se podle konce určitě počítá. ()

Reklama

zjs 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mohl být trhák, lepší než minority report. První polovina skvělá i napínavá. Všechno dobré ale končí, když lidé začnou s roboty bojovat. Takové nelogické a komické bojové akce film totálně shodily. Taková dokonalá robotika a nakonec, když dají robotům zbraně, tak z nich najednou udělají malé hloupé tančíky, kteří se nemůžou trefit a jen čekají, až jim lidé sundají zaměřovací kamerku. ()

Tipko 

všechny recenze uživatele

Stále aktuálna myšlienka o sledovaní a odstaňovaní nepohodlných občanov a to skrze robotov, je opäť riešená v deji filmu. Myslím, že ľudia, nielen v USA, by sa mali mať preto na pozore a nenechať si zobrať slobodu prejavu, a boj za pravdu a spravodlivosť. Inak slušný scenár(okrem tej nemravnej scény), i predstavenie robotov. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Podle plakátu to vypadá jako infantilní debilita, ve stylu Povstání strojů Jima Wynorskiho, ale skutečnost je naštěstí jiná. Eyeborgs jsou velmi decentně udělanou nízkorozpočtovou sci-fi (rozpočet 4 miliony dolarů), která docela zajímavě a chytlavě rozvíjí dnes tak přetřásané téma bezpečí, kvůli kterému se lidé vzdají i svého soukromí. Triky jsou povedené, tempo solidní a Adrian Paul v hlavní roli charismatický. Jasně, Minority Report to není, ale v rámci nízkorozpočtových filmů, je to počin, který si někdo pečlivě napsal a natočil a vůbec to neodfláknul. Solidní, příjemně paranoidní zábava. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme sa objavilo celkovo 7 typov robotov (6 druhov “Eyeborgs“ a 1 kamerový robot “Camera-borg“). (fefee)
  • Natáčení probíhalo v Severní Karolíně. (Terva)
  • Tvůrci vydali prohlášení, že během natáčení nebylo zabito žádné zvíře a že byl poškozen jen jeden robot. (Terva)

Reklama

Reklama