Reklama

Reklama

Po posledním teroristickém útoku se vláda USA rozhodne pro speciální opatření. Vytvoří tzv. ODIN, centrální pozorovací systém, který využívá sítě miliónů robotů. Jejich videozáznamy mají sloužit jako důkazní materiál a odhalovat kriminální činnost. Jenže celá síť se jaksi vymkne kontrole a začíná žít svým vlastním životem. Inteligentní ODIN pomalu splétá své sítě a nenápadně získává nadvládu nad lidstvem. Z robotů se stávají plně ozbrojená monstra, která zlikvidují každého, kdo by mohl odhalit jejich tajemství. Lidstvo udělalo obrovskou chybu: dalo robotům inteligenci a právo zabíjet! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Vzpoura strojů je další z mnoha zavádějících názvů, který zní lépe než název originální, takže čekáte něco "lepšího". V tomto případě se měl film správně jmenovat Viziboti. Ale to by nikoho nezaujalo a nikoho by nenapadla souvislost s Terminátorem. Což by bylo v pořádku, protože s ním má společného jen velmi málo. I když jsou triky na výborné úrovni a roboti vypadají dobře, tak děj, dialogy, kamera i hudba mají všechny atributy béčkového filmu. Filmaři se rozhodli zabrnkat na paranoidní strunu většiny lidí a operují s myšlenkou, že jsou roboti schopní vymyslet plán a jednat podle zcela lidských pohnutek. A dokonce že jsou na tom tak špatně, že budou jednat i značně neefektivně. Takže se například sníží k tomu, že se budou fackovat s člověkem, kterého budou chtít odstranit. Chápu že mělo jít především o podívanou plnou akce, ale pokud stvořím svět, kde vše monitorují roboti a nakonec ho i ovládají, tak musím vytvořit a respektovat i pravidla a všechny postavy by měly reagovat adekvátně. Kdyby to nebyli roboti, ale třeba zajíci, také by vás rozladilo, že se chovají jako lidi, místo aby šli spíš po mrkvi. V Matrixu se strhla bitva o energii, v Terminátorovi šlo spíš o časové paradoxy a pohnutky UI nebyly odhaleny. Tady jste postaveni před hotovou věc. Roboti si hrají na Big Brother a je na vás, domyslet si proč. Vzpoura strojů je vcelku sympatický pokus, který se podle mě nezdařil. PS: Co se týká nelákavého názvu, tak mě napadá třeba Merkborg, Optibot, Controlbot, Safeborg... :o) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vláda Spojených států schválí nový bezpečnostní zákon, umožňující monitorovat bezdrátovou komunikaci, propojit veškeré sledovací systémy do centrální kybernetické sítě ODIN. Nově vyvinutý typ robotů jde ještě dál - v případě, že zjistí jakékoliv porušení zákona, a v blízkosti není žádný policista, může proti pachateli sám zakročit. Nikdo si ale neuvědomuje, že ODIN tímto získal jistou autonomitu - a udělá vše proto, aby získal nadvládu nad lidstvem. A kdokoliv, kdo by jeho cíl mohl ohrozit, se stává nepohodlným ... Říkal jsem si, že je pomalu čas si pustit nějaké zajímavé béčko - a ty, o ovládnutí světa počítačovou sítí nikdy nezklamou. A stejně tak tomu je i se Vzpourou strojů - velmi zajímavý námět, docela dobré vizuální zpracování - (Eyeborgs - nebo Viziboti, v českém dabingu jsou docela roztomilí alespoň než vytáhnou své zbraně). Bohužel ale zhruba ve dvou třetinách autorům došla invence, a tak do poslední třetiny naflákali veškerá filmová klišé, která je napadla - a podle toho to taky s hodnocením vypadá... ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Mám tu něco velkýho, ale nevím co to je. Já měl s toho filmu šok. Je to docela blbost. Probuď se Ameriko !!! Snad jediný klad tohoto snímku je, že ve filmu hraje Danny Mechette Trejo, což je však špatná reklama pro něj. CITÁT - Ty to nevidíš na vlastní oči, vidíš to skrze jejich oči........ Mé oči vidí odpad. Věřím, že může být taková budoucnost, ten film je jen prostě špatně natočený. CITÁT - Odin s náma. Zajímavost - V 70 - tý minutě prohlásí president Spojených států, že program Odin se zaplatí sám, protože se zvedl daňový základ.....všichni vesele aplaudují a křičí.... ikdyž jim vlastně právě oznámil, že zvýšil daně......... Bůh žehnej Americe. Danny Trejo si zahrál G - Mana a za to si ode mně vysloužil jednu hvězdu. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Podle plakátu to vypadá jako infantilní debilita, ve stylu Povstání strojů Jima Wynorskiho, ale skutečnost je naštěstí jiná. Eyeborgs jsou velmi decentně udělanou nízkorozpočtovou sci-fi (rozpočet 4 miliony dolarů), která docela zajímavě a chytlavě rozvíjí dnes tak přetřásané téma bezpečí, kvůli kterému se lidé vzdají i svého soukromí. Triky jsou povedené, tempo solidní a Adrian Paul v hlavní roli charismatický. Jasně, Minority Report to není, ale v rámci nízkorozpočtových filmů, je to počin, který si někdo pečlivě napsal a natočil a vůbec to neodfláknul. Solidní, příjemně paranoidní zábava. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Proboha, chlapi !! Prezident nám lže !!" Nic nového pod sluncem ovšem, mí milí Američané !! ;) Béčkový kameraman Richard Clabaugh znovu fušuje do řemesla režisérům a scénáristům, a znovu si tak jen na hodně slušných motivech váže smyčku kolem krku !! Takže rovněž nic nového !! Opravdu zoufale příšerný film, který v důsledku vypadá a pobaví asi jako mechanické prase na chůdách, nezachrání ani formální úlety, ani Danny Trejo.. Ani Troju !! Důsledně bizarní břečka !! Clabaugh dolů !! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Severní Karolíně. (Terva)
  • Tvůrci vydali prohlášení, že během natáčení nebylo zabito žádné zvíře a že byl poškozen jen jeden robot. (Terva)
  • Vo filme sa objavilo celkovo 7 typov robotov (6 druhov “Eyeborgs“ a 1 kamerový robot “Camera-borg“). (fefee)

Reklama

Reklama