Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (851)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nevybavuju si s Adamem film, který by mě zklamal. Vyzařuje z něj neskutečně pozitivní energie až mě mrzí že Adam taky není uživatel csfd a nepíše komentáře, takových lidí tady nikdy dost. Tenhle film je tak trošku o střetu priorit dvou generací tak trošku o "no jo kurva, už mě není -náct" a ač je tam pár až příliš provařených scén, zejména v souvislosti s postavou Salmičky i tak jde z filmu především větší než malá množství pohody a zábavy. Steve Buscemi se stavil na krátko, ale zkolit mě dokázal za krátko. Chris si konečně nechal svoje rádoby rasistické hlášky a hned byl snesitelnější a Adam ? To je prostě bourák, hrozně rád bych si s ním někdy zachytal na pasece žížaly. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Je to jenom klasická výplňovka, ve které se za velké peníze "fláká" partička Sandlerových kamarádů, ale... fóry se sypou ze všech rukávů a skříní, komedianti si kradou hlášky jako o život a všechno kličkuje skrz předvídatelnou zápletku takovým tempem, že se tomu dá v rámci žánru rodinných sandlerovek jen těžko něco vytknout. Dennis Dugan podobně jako u (J)elit ze střídačky nasadil hladivou vlezlost kombinovanou s podpásovými gagy a věřte, nevěřte... šlape to na plné otáčky. A to mám obyčejně na tyhle "lenivé kamarádčoft filmy" (viz Trable v ráji) vyloženě pifku. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k obsazení by člověk čekal, že se bude jednat o naprostý komediální nářez. Vyklubal se z toho jakýsi mravokární paskvil s velmi málo vtipnými hláškami a absolutně nulovým situačním humorem. Jediný aspekt, díky kterému stojí film za zhlédnutí je zřejmě velmi pohodová atmosféra, která celý film vyplňuje a nerad bych opomenul šípovou ruletu, která jistě stojí za zahrátí. Jen bych asi nedokázal vystřelit šíp tak, aby dopadnul na místo, ze kterého byl vystřelen. Děj je nemálo ubohý. Parta různě divných lidí jede společně strávit víkend mimo civilizaci, kde dělají přesně to, co lidé s dětmi běžně dělají. Nečekejte žádné šílenosti. Většinu stopáže se jen sedí a kecá a není vidět větší snaha někam s filmem pohnout. Vážně mě film zarmoutil, protože když v komedii chybí humor, tak je něco špatně. Pěknější hvězdička. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pro Sandlera a jedo dementní humor jsem měl vždycky slabost (lépe řečeno špetku pochopení), vždyť u Zohana jsem se válel smíchy, ale tam kde bojový kadeřník skóroval totalní absurdností, tam Machři cpou kecy o ztraceném mládí a síle ducha, aby se následně tlustá černoška usrala přec celou chatu. Fuck off, jeden z nejdebilnějších a nejtrapnějších a především nejnudnějších filmů od Sandlera a vůbec. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tímhle si u mě Dennis Dugan napravil po Zohanovi reputaci. Vlastně jsem se na tenhle film téměř bála jít. Sandlera mi totiž v Zohanovi znechutil dostatečně! Naštěstí mě Machři dost pobavili. Vlastně ani nevím proč... vždyť udělali jedinou věc... vyhodili skupinu (docela) úspěšných herců a jezera a řekli. "něco vtipného tam zahrajte". Možná pan Dugan dokonce nebyl přítomen. a tak to dopadlo nad očekávání dobře. 3,5* ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Na vytvorenie slnečného svitu bolo využité CGI, pretože počasie bolo počas väčšiny natáčania škaredé. (Arsenal83)

Reklama

Reklama