Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (851)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slabší ukázka toho, co dokáže tým "Sandler a spol.", kterou zachraňuje pouze to, že se pánové očividně dobře baví. Pokud máte okolo sebe pár podobných pitomců a dokážete ocenit to infantilní pošťuchování, budete se slušně bavit, protože "budete doma" (proč ale kvůli tomu utrácet za lístek?). S coby sobotní výplní televizního programu s tím nemám problém. Do kina ale moc Machři nepatří... i když vidět to s kamarády a flaškou, možná bych mluvil jinak. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $162,001,186 Tržby Celosvetovo $272,223,430Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,966,225Tržby za predaj DVD v USA $49,596,323║ Tomu Sandlerovi vážne dochádza dych, posledné jeho filmy skôr riadne svojou jednoduchosťou a prvoplánovosťou nudia než zabávajú, rovnako ako tento asi bez poriadného scenára skuchtený zlepenec, kde sa nájde niekoľko fajn scén ale celkovo to ako film nefunguje ale skôr miestami neskutočnou vatovou trápnosťou nudí a ešte k tomu hlavne keď tu nabral hromadu ako že komikov, ktorý sú akoby už vo výslužbe, hlavne taký Chris Rock je dosť mimo. No a Salma Hayek príde skôr otravná než aspoň len na ten pohľad príjemná. A toto bláznenie sa na chate stálo ako že $80miliónov??? to asi maximálne tak padlo na honoráre. /videl v kine: 45%/ ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Byl by to moc příjemně působící snímek, už kdyby byl celou dobu záběr jen na srub u jezera, kam si na weekend partička zamířila. Jen u prostředí to ale neskončilo. Objevuje se dokonce pětice skvěle se doplňujících komiků, kterým to společně parádně šlape. Hlášky sypou jednu za druhou a rýpou do sebe o stošest. Narážky ale zuby nehty drží na decentní vlně, a film tak spadá spíše do rodinného šuplíku. Není to tak jedna z komedií, u které by se divák umlátil smíchy, zároveň se ale filmu nedá upřít, že fórů se tvůrcům podařilo do 102 minut namontovat znaměnitě mnoho. Podobně příjemnou záležistí o starých puškách je Divočáci. Alternativa: Wild Hogs. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kto je tamtá kurva?“ – „To je naša babysitterka z Číny.“ Mám rád Adama Sandlera, ale toto mu nevyšlo. Je to skôr nevtipné tliachanie piatich kamošov, ktorí sa stretli pri jazere a rozprávajú si vtipy, ktoré, ako to už v dlhoročných vzťahoch býva, pripadajú vtipné len im. So svojimi rodinami blbnú v parádnej chate pri jazere a snažia sa sebe a svojim ženám a deťom dokázať, že hoci pribrali (ale kto od dvanástich nie?), nepatria do starého železa. Tipujem, že šialených 80 miliónov dolárov stála najmä práve chata a honoráre pre všetkých zúčastnených Adamových kamarátov. Bohužiaľ, Sandler mal tentokrát k dispozícii slabý scenár, ktorý pozostáva z neveľmi spolu navzájom (ne?)súvisiacich scén. Občas sú trocha vtipné, občas nie sú vtipné vôbec, no skoro ani raz nie sú vtipné na popukanie. Našťastie, výprava je fakt krásna, herci zohraní (i keď sa mi zdalo, že namiesto tímovej improvizácie každý šiel one man show a spolu mali len minimálnu chémiu, pomaly ako keby každý svoje scény natočil oddelene s dablérmi) a niektoré scény (lano do jazera, šíp) a vtipy na pokračovanie (štekanie psa, ázijská slúžka, tri dcéry) ako-tak pobavia. Divákom to ale stačilo, viď. závratná celosvetová tržba 271 miliónov. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na hodnocení ostatních, tak mám asi malé nároky, ale mě Machři bavili tak moc, že jim prostě musím dát plný počet. A proč? Kvůli té skvělé letní pohodové náladě, kterou na mě přenesli, i když léto už skončilo. Navíc to obsazení! Tohle je bez nadsázky komediální Expendables! Kde jinde můžete najít spolu herce jako Sandler, Hayek, James nebo Buscemi, který si (mimochodem) i na prostoru pár minut ukradne jedny z nejlepších hlášek, které ve filmu zazní! Já dostal to, co jsem chtěl - mnoho podařených hlášek (pro představu, na jednu slabší připadají asi dvě skvělé), krásné ženy (Salma, Maria) a hlavně jak jsem uvedl nahoře, naprosto pohodovou atmosféru. Bez nadsázky zřejmě komedie roku 2010 a vím určitě, že u jednoho zhlédnutí (alespoň u mě) rozhodně nezůstane! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • Natáčení probíhalo od 18. května 2009 ve Southborough ve státě Massachusetts. Dále pokračovalo ve Východním Warehamu, Essexu a Marbleheadu. (forsberg)
  • Adam Sandler (Lenny Feder) ve filmu nosí triko UNH (University of New Hampshire). Sandler se narodil v Brooklynu (New York), ale vyrůstal v Manchesteru (New Hampshire). (Miuri)

Reklama

Reklama