Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Recenze (850)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ďalšia komédia so „scenárom“: Postavíme vedľa seba najpopulárnejších komikov súčasnosti a necháme ich improvizačne blbnúť. Niečo z toho vylezie. Niečo, čo zarobí iba v amerických kinách cez sto mega a všetci budeme vysmiati. Chabý dejový koncept, chabé využitie individualistického prejavu jednotlivých hercov, a osobnostne najhodnotnejší herec filmu, Steve Buscemi, v ňom hrá näjvačšieho idiota. Ďakujem, neprosím. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slabší ukázka toho, co dokáže tým "Sandler a spol.", kterou zachraňuje pouze to, že se pánové očividně dobře baví. Pokud máte okolo sebe pár podobných pitomců a dokážete ocenit to infantilní pošťuchování, budete se slušně bavit, protože "budete doma" (proč ale kvůli tomu utrácet za lístek?). S coby sobotní výplní televizního programu s tím nemám problém. Do kina ale moc Machři nepatří... i když vidět to s kamarády a flaškou, možná bych mluvil jinak. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Trošku to vypadá, jako kdyby si herci, kteří se znají i v civilním životě, natočili film sami pro sebe. Víceméně nic proti, jen kdyby celé to snažení nebylo tak strašně povrchní. Fekální vtipy jsem ustál, zato trapné předvádění Roba Schneidera jsem málem nepřežil, naštěstí se vždy našla scéna se sošnou Salmou Hayek, která snímek trochu rozsvítila. 30%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nevybavuju si s Adamem film, který by mě zklamal. Vyzařuje z něj neskutečně pozitivní energie až mě mrzí že Adam taky není uživatel csfd a nepíše komentáře, takových lidí tady nikdy dost. Tenhle film je tak trošku o střetu priorit dvou generací tak trošku o "no jo kurva, už mě není -náct" a ač je tam pár až příliš provařených scén, zejména v souvislosti s postavou Salmičky i tak jde z filmu především větší než malá množství pohody a zábavy. Steve Buscemi se stavil na krátko, ale zkolit mě dokázal za krátko. Chris si konečně nechal svoje rádoby rasistické hlášky a hned byl snesitelnější a Adam ? To je prostě bourák, hrozně rád bych si s ním někdy zachytal na pasece žížaly. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Omleté přirovnání, ale i Sandler se pokusil o své ‚Expendables‘ a výsledkem je solidní sbírka komiků na metr čtvereční filmového placu, přičemž je jasné, že natáčení si užili všichni bezezbytku. Rodinné hodnoty neprudí, naopak, pánové už nato mají věk, aby mohli mentorovat malé caparty, ale všechny prdící a gerontofilní vtípky bolestně mučí. A navíc vám dojde, že na tuhle sebranku je to i do vtipnosti nakonec relativně chudé. Přesto dobrá ‚trojka‘, jelikož vyjma Schneidera všichni hrají a duo Salma & Maria jsou absolutně dokonalé… mammas! :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler většinou nechybuje, ale občas se z jejich produkční společnosti objeví komedie, která trošku přehání a to úplně ve všech ohledech. Machři nejsou špatná komedie, ale asi jsem od ní čekal trošku něco jiného. Takhle mi to přišlo, jako kdyby si partička kamarádů dojela na víkend zařádit na venkov nebo do aquaparku aniž by přemýšleli, jaký to bude mít výsledek pro diváka. Bavil jsem se, nebudu tvrdit, že ne. Ale z těch bláznivých komedií, ve kterých Adam Sandler hraje je tahle ta nejzvláštnější. Přesto, že má celou řadu jasně bláznivých scén, herci, mi přijde, jí pořád berou dost vážně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $162,001,186 Tržby Celosvetovo $272,223,430Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,966,225Tržby za predaj DVD v USA $49,596,323║ Tomu Sandlerovi vážne dochádza dych, posledné jeho filmy skôr riadne svojou jednoduchosťou a prvoplánovosťou nudia než zabávajú, rovnako ako tento asi bez poriadného scenára skuchtený zlepenec, kde sa nájde niekoľko fajn scén ale celkovo to ako film nefunguje ale skôr miestami neskutočnou vatovou trápnosťou nudí a ešte k tomu hlavne keď tu nabral hromadu ako že komikov, ktorý sú akoby už vo výslužbe, hlavne taký Chris Rock je dosť mimo. No a Salma Hayek príde skôr otravná než aspoň len na ten pohľad príjemná. A toto bláznenie sa na chate stálo ako že $80miliónov??? to asi maximálne tak padlo na honoráre. /videl v kine: 45%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Je to jenom klasická výplňovka, ve které se za velké peníze "fláká" partička Sandlerových kamarádů, ale... fóry se sypou ze všech rukávů a skříní, komedianti si kradou hlášky jako o život a všechno kličkuje skrz předvídatelnou zápletku takovým tempem, že se tomu dá v rámci žánru rodinných sandlerovek jen těžko něco vytknout. Dennis Dugan podobně jako u (J)elit ze střídačky nasadil hladivou vlezlost kombinovanou s podpásovými gagy a věřte, nevěřte... šlape to na plné otáčky. A to mám obyčejně na tyhle "lenivé kamarádčoft filmy" (viz Trable v ráji) vyloženě pifku. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nemozem si pomoct, ale mne sa to pacilo. prijemne herecke obsadenie, niektore hlasky su super, az na tych par fekalnych, ale to k tomu patri... Ani nejde o to, ako to bolo vtipne, ale aka pohodova atmoska z tohto filmu srsi... Ja som sa nenudila. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Strašně americké, ale naprosto cíleně. Mě se na tom líbila taková ta chlapská upřímnost. Kámošství a touha si zase, jen tak z prdky, hrát jako malí na chatě přímo sálá z každýho záběru a já se u toho parádně pobavil. Fakt byla sranda, jak se ty kámoši mezi sebou furt dobírali a navíc mám rád ten Sandlerovskej humor. V jinym filmu neuvidíte, jak tlustá babča-negřice spadne držkou přímo do šlehačkovýho dortu. A je tam aquapark. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tým Sv. Marka z roku 1978 byl jediný trenérův tým s mistrovským titulem .....teď jsou trochu starší, mají děti, ženy a pár kil navíc...... Jo, a trenér je mrtvej.... Nejsem bezbřehým milovníkem filmů s A Sandlerem (a už vůbec ne R.Schneiderem!), a jsem rád, že se to (skoro) celé nese bez výraznějších fekálních vtípků (i když R.Schneider.... no to je jedno..). Jedná se tu spíš o nenáročný druh humoru, všichni dělají věci, které vypadají dobře a je u nich veselo. Chata, aquapark, pohřeb – baví mě sledovat jak si to opravdu užívají! (I S. Buscemi se svými 2 minutami!) Jsou tu věci, které v Miláně nenajdete! Ano, přiznávám, měl jsem upito. A taky mám kámoše, se kterýma se vídám občas (a stojí to zato!). Možná se tu 4* stydím dát jen proto, abych nesklouzl v žebříčku pochybné zábavy moc nízko. Jsem srab! Ale dlouho mě nic tak nepobavilo jako ŠÍPOVÁ RULETA! Tečka. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Dozvím se, co bych si mohl koupit, kdybych režíroval E.T. 2.) Dlouho jsem se nezpumprdlíkoval. 3.) Přemýšlím, zdali psa utratit nebo mu dát podvázat hlasivky. 4.) Zdá se mi divný, že ne každá dcera se podaří. 5.) Mám kromě hlasivek všechno na steroidech. PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rupert Gregson-Williams: 1. Come Back ,2. A Life of Illusion ,3. Lay It On the Line ,4. When Things Go Wrong ,5. A Night Like This ,6. Time for Me to Fly ,7. Just Can't Wait ,8. Come and Get Your Love ,9. Goodnight Tonight ,10. Just Got Back ,11. The Party's Over (Hopelessly In Love) ,12. Sentimental Lady ,13. Two Tickets to Paradise ,14. I Do ,15. Better Things ,16. Count On Me, ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kto je tamtá kurva?“ – „To je naša babysitterka z Číny.“ Mám rád Adama Sandlera, ale toto mu nevyšlo. Je to skôr nevtipné tliachanie piatich kamošov, ktorí sa stretli pri jazere a rozprávajú si vtipy, ktoré, ako to už v dlhoročných vzťahoch býva, pripadajú vtipné len im. So svojimi rodinami blbnú v parádnej chate pri jazere a snažia sa sebe a svojim ženám a deťom dokázať, že hoci pribrali (ale kto od dvanástich nie?), nepatria do starého železa. Tipujem, že šialených 80 miliónov dolárov stála najmä práve chata a honoráre pre všetkých zúčastnených Adamových kamarátov. Bohužiaľ, Sandler mal tentokrát k dispozícii slabý scenár, ktorý pozostáva z neveľmi spolu navzájom (ne?)súvisiacich scén. Občas sú trocha vtipné, občas nie sú vtipné vôbec, no skoro ani raz nie sú vtipné na popukanie. Našťastie, výprava je fakt krásna, herci zohraní (i keď sa mi zdalo, že namiesto tímovej improvizácie každý šiel one man show a spolu mali len minimálnu chémiu, pomaly ako keby každý svoje scény natočil oddelene s dablérmi) a niektoré scény (lano do jazera, šíp) a vtipy na pokračovanie (štekanie psa, ázijská slúžka, tri dcéry) ako-tak pobavia. Divákom to ale stačilo, viď. závratná celosvetová tržba 271 miliónov. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni pohodicka, jak kdyby herci ani netocili film, ale proste si vyrazili na vikend odpocinout a dobre se u toho bavili. Problem je, ze ackoliv jim to spolu skvele jde, kazdej z hlavni petky komiku utahne komedii sam a kdyz jsou takhle spolu, nikdo nedostane poradne prostor, aby neco poradnyho rozjel. Dalsi problem je, ze to neni jen nejaka dobytkarska komedie, ale rodinna komedie, takze tu mame hlavni bandu i s manzelkama a detma, tudiz to neni jen ciste komedie, ale resi se taky problemy rodiny, vztahy a podobne a ve vysledku se u toho clovek nijak zvlast nezasmeje. Navic vetsina forku se da dopredu cekat, i kdyz par je jich fakt masakralnich. Nicmene i pres tohle a diky pohodovy hudbe to dokaze skvele zvednout naladu a 100 minut pohodove bavit, takze nemam duvod nedat 4*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Znáte to, jak občas máte chuť sledovat partu buranů v tupé komedii, aby jste se mohli párkrát provinile zasmát a trochu si odpočinout? Well, já dodnes taky ne ale víte co? Nebylo to tak hrozné. Čert ví, jestli za to mohlo těch pár hlášek, MILFka Maria Bello nebo dvouminutový Steve Buscemi - průměrná ptákovina za 3* a jistota, že pokračování v životě vidět nepotřebuju :) ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Tady si někdo ukousl příliš velké sousto. Nevím, co přesně tvůrci zamýšleli natočit, ale je zřejmé, že tento film nefunguje ani jako komedie, ani jako buddy movie ani jako rodinný film. Jde pouze o sled velmi povrchních scének, které na sebe nijak zvlášť nenavazují. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Moc dobrých ohlasů se na GROWN UPS nesneslo... a o to milejší překvapení to pro mě bylo. Dokonalá komedie v tom smyslu, že jsem se zasmál, bavil se po celou dobu a tak nějak to na mě po všech stránkách zafungovalo. Každá z celebrit se vyplatila a navíc mezi nimi panuje dobrá chemie. Nejvíc jsem nemohl z kokotskýho Schneidera a Buscemiho v menší troubovitý roli - oba super a pro smích. Čekal jsem nudu, bylo to vcelku parádní! [HD] ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tak takhle jsem se dlouho nezasmál. Jedna z nejlepších komedií za poslední roky. Vážně po dlouhé době první komedie, u které jsem se smál dialogům, ty jsou sepsány naprosto grandiózně. Prvních dvacet minut filmu jsem v podstatě nedělal nic jiného, než utíral slzy z toho, co scénarista připravil. Skvělé dialogy doplňují vtipné držkopády a chlapské chvástání, které zde funguje dokonale. Ženská polovička je rovněž vtipná a dobře doplňuje tu mužskou. Herci (ačkoliv některé z nich moc nemusím) zde skvěle zahráli to, co měli a pro některé z nich to byla skutečně jediná vtipná komedie v jejich filmografii. Jsem nadšený, pobavený a pokochaný. 90% 29.08. 2010 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Machři jsou snímkem rozdováděných komiků, kteří, evidentně bez starosti o zaplacení hypoték, ležérně předvedli dějově nesourodé skeče v průměrné kvalitě, z níž vybočilo přibližně stejné množství trapnosti jako geniality. Chtěl bych se bavit tak, jak se bavili oni při natáčení, ale nějak jsem tu pohodovou atmosféru nedokázal správně nasát. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tímhle si u mě Dennis Dugan napravil po Zohanovi reputaci. Vlastně jsem se na tenhle film téměř bála jít. Sandlera mi totiž v Zohanovi znechutil dostatečně! Naštěstí mě Machři dost pobavili. Vlastně ani nevím proč... vždyť udělali jedinou věc... vyhodili skupinu (docela) úspěšných herců a jezera a řekli. "něco vtipného tam zahrajte". Možná pan Dugan dokonce nebyl přítomen. a tak to dopadlo nad očekávání dobře. 3,5* ()

Reklama

Reklama