Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (851)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Znáte to, jak občas máte chuť sledovat partu buranů v tupé komedii, aby jste se mohli párkrát provinile zasmát a trochu si odpočinout? Well, já dodnes taky ne ale víte co? Nebylo to tak hrozné. Čert ví, jestli za to mohlo těch pár hlášek, MILFka Maria Bello nebo dvouminutový Steve Buscemi - průměrná ptákovina za 3* a jistota, že pokračování v životě vidět nepotřebuju :) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Neustálé, příliš vulgární urážky, které nejsou ani trochu vtipné, laciný situační humor, nesympatičtí pitomci v hlavních rolích, obličej několikrát zabořený v lejně (nechci ani hádat, čí bylo)... To tedy byla komedie. Spíš takový sled skečů. Nevtipných. Hvězdičku dávám za Steva Buscemiho v aquaparku a za Salmu Hayek házející žabky. Jinak nic. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Americká komedie na motivy české komedie S tebou mě baví svět, akorát se neodehrává v zimě a není tak zábavná :-) Ale jinak jde o svěží výlet s 5-ti kamarády a jejich drahými polovičkami a ratolestmi na chaloupku u lesa. K tomu nějaké ty buchty, několik trapasů a samozřejmě...samozřejmě basket. 55% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k obsazení by člověk čekal, že se bude jednat o naprostý komediální nářez. Vyklubal se z toho jakýsi mravokární paskvil s velmi málo vtipnými hláškami a absolutně nulovým situačním humorem. Jediný aspekt, díky kterému stojí film za zhlédnutí je zřejmě velmi pohodová atmosféra, která celý film vyplňuje a nerad bych opomenul šípovou ruletu, která jistě stojí za zahrátí. Jen bych asi nedokázal vystřelit šíp tak, aby dopadnul na místo, ze kterého byl vystřelen. Děj je nemálo ubohý. Parta různě divných lidí jede společně strávit víkend mimo civilizaci, kde dělají přesně to, co lidé s dětmi běžně dělají. Nečekejte žádné šílenosti. Většinu stopáže se jen sedí a kecá a není vidět větší snaha někam s filmem pohnout. Vážně mě film zarmoutil, protože když v komedii chybí humor, tak je něco špatně. Pěknější hvězdička. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tak takhle jsem se dlouho nezasmál. Jedna z nejlepších komedií za poslední roky. Vážně po dlouhé době první komedie, u které jsem se smál dialogům, ty jsou sepsány naprosto grandiózně. Prvních dvacet minut filmu jsem v podstatě nedělal nic jiného, než utíral slzy z toho, co scénarista připravil. Skvělé dialogy doplňují vtipné držkopády a chlapské chvástání, které zde funguje dokonale. Ženská polovička je rovněž vtipná a dobře doplňuje tu mužskou. Herci (ačkoliv některé z nich moc nemusím) zde skvěle zahráli to, co měli a pro některé z nich to byla skutečně jediná vtipná komedie v jejich filmografii. Jsem nadšený, pobavený a pokochaný. 90% 29.08. 2010 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 162 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 271,5 mil. (NIRO)
  • Postava Roba Schneidera Rob Hillard neustále jedáva a pije tie najviac bio potraviny a nápoje. To je presne to, čo robí herec aj v súkromnom živote. (Arsenal83)
  • Maya Rudolph (Deanne McKenzie) během natáčení čekala své druhé dítě. Produkce začala v červnu 2009 a Rudolph porodila v listopadu 2009. (LUKICKK)

Reklama

Reklama