Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (850)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ďalšia komédia so „scenárom“: Postavíme vedľa seba najpopulárnejších komikov súčasnosti a necháme ich improvizačne blbnúť. Niečo z toho vylezie. Niečo, čo zarobí iba v amerických kinách cez sto mega a všetci budeme vysmiati. Chabý dejový koncept, chabé využitie individualistického prejavu jednotlivých hercov, a osobnostne najhodnotnejší herec filmu, Steve Buscemi, v ňom hrá näjvačšieho idiota. Ďakujem, neprosím. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Curani do jezera, curani do bazenu, curani do skrine... tohle vazne nekomu prijde vtipne? Mozna kdyz se k tomu prida par kurich ok, je to vrchol chlapske zabavy. Tak si to uzijte, hosi, ale beze me! Vlastne nevim, proc se na tenhle druh filmu jeste zkousim divat, dopadne to vzdycky stejne - jeste dlouho se nemuzu zbavit znechuceneho vyrazu. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Machři jsou snímkem rozdováděných komiků, kteří, evidentně bez starosti o zaplacení hypoték, ležérně předvedli dějově nesourodé skeče v průměrné kvalitě, z níž vybočilo přibližně stejné množství trapnosti jako geniality. Chtěl bych se bavit tak, jak se bavili oni při natáčení, ale nějak jsem tu pohodovou atmosféru nedokázal správně nasát. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Kdo z nás by se nechtěl vrátit alespoň na chvilku do svého dětství a připomenout si, jaké to tehdy bylo, jací jsme byli my i ti ostatní, zkrátka jak to bylo tehdy fajn? Já osobně bych to bral všema deseti. Ale protože lidstvo zatím neumí cestovat v čase, tak si všichni musíme vystačit se vzpomínkami a případně s místy, ke kterým se naše vzpomínky z dětství vážou. A přesně o tom je tento film. Parta pěti kamarádů z dětství se po 30 letech vrací k domu u jezera, kde si kdysi užívali radovánek a oslav. Ovšem každý z těchto kamarádů (s výjimkou jednoho, který přijíždí osamocen) si s sebou tentokrát přiváží i svou rodinu a je jasné, že o zábavu nemůže být nouze. Já jsem si tuhle komedii užil opravdu do sytosti, úžasně jsem se bavil a nic mi zde nechybělo, zkrátka úchvatná bezchybná a dokonalá zábava, kterou stálo za to vidět. A celou tuto zábavu korunoval srandovní Steve Buscemi ve vedlejší roli, kterou zvládl s bravurou sobě vlastní. A kromě hlavní pětice herců ještě dokázala potěšit Salma Hayek, která je opravdu nádhernou herečkou, na kterou je radost se dívat. Já jsem v tomto případě maximálně spokojený a neváhám udělit pět hvězd. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slabší ukázka toho, co dokáže tým "Sandler a spol.", kterou zachraňuje pouze to, že se pánové očividně dobře baví. Pokud máte okolo sebe pár podobných pitomců a dokážete ocenit to infantilní pošťuchování, budete se slušně bavit, protože "budete doma" (proč ale kvůli tomu utrácet za lístek?). S coby sobotní výplní televizního programu s tím nemám problém. Do kina ale moc Machři nepatří... i když vidět to s kamarády a flaškou, možná bych mluvil jinak. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • V čase 54:14 má Roxanne (Salma Hayek) zavřenou pusu, v dalším záběru ji má však otevřenou a na obličeji jiný výraz. (Iveet)
  • Produkcia bola zameraná na životné prostredie, všetkým dvestopäťdesiatim hercom a štábu boli vydané vlastné fľaše s vodou, ktoré používali počas nakrúcania, čím sa znížil počet plastových jednorazových fliaš na vodu, ktoré sa zvyčajne používajú pri výrobe filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama