Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (851)

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Opät jedna z dalsich podobnych komedii rezisera Dennisa Dugana v spolupraci s Adamom Sandlerom a dalsich komikov, na ktorej som sa celkom fajn pobavil, ale neviem sa rozhodnut medzi 3* a 4*, pretoze som cakal trosicku viac. Trailer vyzeral byt super, ale nakoniec som sa nedockal toho, co som ocakaval, ale na nedelne popoludnie je to prijemna komedia, netreba mat ziadne velke ocakavania. Dennis Dugan natocil napriklad ZOHAN: KRYCI JMENO KADERNIK (2008), KDYZ SI CHUCK BRAL LARRYHO (2007), (J)ELITA ZE STRIDACKY (2006), POLICAJTI NA BATERKY (2003) alebo VELKY TATA (1999)... 10.08.2010 ________ Adam Sandler - (Lenny Feder) +++ Kevin James - (Eric Lamonsoff) +++ Chris Rock - (Kurt McKenzie) +++ David Spade - (Marcus Higgins) +++ Rob Schneider - (Rob Hilliard) +++ Salma Hayek - (Roxanne Chase-Feder) +++ Maria Bello - (Sally Lamonsoff) +++ Maya Rudolph - (Deanne McKenzie) +++ Steve Buscemi - (Wiley) +++ Produkcia: Adam Sandler +++ Hudba: Rupert Gregson-Williams +++ Nemecka Cinema - 25% ()

imf 

všechny recenze uživatele

Je to jenom klasická výplňovka, ve které se za velké peníze "fláká" partička Sandlerových kamarádů, ale... fóry se sypou ze všech rukávů a skříní, komedianti si kradou hlášky jako o život a všechno kličkuje skrz předvídatelnou zápletku takovým tempem, že se tomu dá v rámci žánru rodinných sandlerovek jen těžko něco vytknout. Dennis Dugan podobně jako u (J)elit ze střídačky nasadil hladivou vlezlost kombinovanou s podpásovými gagy a věřte, nevěřte... šlape to na plné otáčky. A to mám obyčejně na tyhle "lenivé kamarádčoft filmy" (viz Trable v ráji) vyloženě pifku. ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Byl by to moc příjemně působící snímek, už kdyby byl celou dobu záběr jen na srub u jezera, kam si na weekend partička zamířila. Jen u prostředí to ale neskončilo. Objevuje se dokonce pětice skvěle se doplňujících komiků, kterým to společně parádně šlape. Hlášky sypou jednu za druhou a rýpou do sebe o stošest. Narážky ale zuby nehty drží na decentní vlně, a film tak spadá spíše do rodinného šuplíku. Není to tak jedna z komedií, u které by se divák umlátil smíchy, zároveň se ale filmu nedá upřít, že fórů se tvůrcům podařilo do 102 minut namontovat znaměnitě mnoho. Podobně příjemnou záležistí o starých puškách je Divočáci. Alternativa: Wild Hogs. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tak takhle jsem se dlouho nezasmál. Jedna z nejlepších komedií za poslední roky. Vážně po dlouhé době první komedie, u které jsem se smál dialogům, ty jsou sepsány naprosto grandiózně. Prvních dvacet minut filmu jsem v podstatě nedělal nic jiného, než utíral slzy z toho, co scénarista připravil. Skvělé dialogy doplňují vtipné držkopády a chlapské chvástání, které zde funguje dokonale. Ženská polovička je rovněž vtipná a dobře doplňuje tu mužskou. Herci (ačkoliv některé z nich moc nemusím) zde skvěle zahráli to, co měli a pro některé z nich to byla skutečně jediná vtipná komedie v jejich filmografii. Jsem nadšený, pobavený a pokochaný. 90% 29.08. 2010 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tahle průměrná komedie si tak silný herecký obsazení snad ani nezaslouží. Hodně komiků na moc malym prostoru. Připadalo mi to, že si tam spíš překážej. Aspoň teda nezbylo moc prostoru pro fakany, kterejch je ve filmu celkem početný stádo. Hlavní hvězdou je asi Adam Sandler. On je sice sympaťák, ale má na svym kontě rozhodně mnohem lepší filmy. A mě teda určitě mnohem víc pobavil Kevin James. I ta jeho rodinka mi přišla asi nejzábavnější. Naopak takovej Chris Rock tam byl vyloženě navíc. Kdyby ve filmu nehrál, ani si toho nevšimnu. Salma Hayek a Maria Bello nějak nemaj moc, co hrát a v podstatě akorát předváděj, že i v poněkud pokročilejšim věku může vypadat ženská pořád celkem dobře. Zbytek herců je tam spíš do počtu. Ale hlavně jsem nepochopil, co tam pohledával Steve Buscemi. Ukáže se dohromady asi tak na 5 minut a z toho 4 minuty má na sobě sádrovej krunýř a plácá tam nějaký blbosti. Došly mu snad prachy nebo co? Kýč a moralizování na konci filmu jsem očekával celou dobu, takže mě to zase až tak neznechutilo... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • Adam Sandler (Lenny Feder) ve filmu nosí triko UNH (University of New Hampshire). Sandler se narodil v Brooklynu (New York), ale vyrůstal v Manchesteru (New Hampshire). (Miuri)
  • Postava Roba Schneidera Rob Hillard neustále jedáva a pije tie najviac bio potraviny a nápoje. To je presne to, čo robí herec aj v súkromnom živote. (Arsenal83)

Reklama

Reklama