Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (35)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 162 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 271,5 mil. (NIRO)
  • Kurt (Chris Rock) řídí Volvo XC90 Gen.1 z roku 2007. Rob (Rob Schneider) řídí Smart Fortwo (typ 451) z roku 2008. Higgins (David Spade) řídí Ford Mustang (S197) z roku 2009. Lamonsoff (Kevin James) řídí Cadillac Eldorado Coach Builders Limited Convertible z roku 1996. (LUKICKK)
  • První sestříhaná verze filmu měla tři hodiny a dvanáct minut. (LUKICKK)
  • Maya Rudolph (Deanne McKenzie) během natáčení čekala své druhé dítě. Produkce začala v červnu 2009 a Rudolph porodila v listopadu 2009. (LUKICKK)
  • Adam Sandler (Lenny Feder), jehož postava v tomto filmu pracuje jako agent v Hollywoodu, telefonuje na začátku filmu s osobou jménem Sandy ohledně pracovních záležitostí. V roce 2017 si však Sandler zahrál postavy Sandyho Wexlera, který má shodou okolností velmi podobné povolání, ve stejnojmenném filmu. Je tedy teoreticky možné, že telefonuje s postavou, kterou si později sám zahrál. (slipknotfan)
  • Adam Sandler (Lenny Feder) ve filmu nosí triko UNH (University of New Hampshire). Sandler se narodil v Brooklynu (New York), ale vyrůstal v Manchesteru (New Hampshire). (Miuri)
  • Natáčení probíhalo od 18. května 2009 ve Southborough ve státě Massachusetts. Dále pokračovalo ve Východním Warehamu, Essexu a Marbleheadu. (forsberg)
  • Protože tvůrci chtěli natočit snímek co nejrealističtěji, bylo v plánu použít skutečné exteriéry. Jejich přání nejlépe naplnila stavba s pozemkem o rozloze 25 akrů v Essexu v Massachusetts. Nemovitost, ve které se chystali natáčet, patřila městu, a tak nebyl problém si ji na delší dobu pronajmout. Na tomto již několik let nepoužívaném objektu, který dříve sloužil jako rekreační středisko, bylo ale potřeba odvést mnoho práce. Uvnitř byla vybudována nová koupelna a řada místností, venku pak nový vstupní trakt a několik dalších konstrukcí, které sloužily jen jako kulisy. Po skončení natáčení plní rekonstruovaný dům funkci rekreačního sídla pro děti. (oje)
  • V scénach pri bazéne má postava Lennyho (Adam Sandler) tričko s logom bývalého hokejového klubu z NHL, Hartford Whalers, ktorý sa v roku 1997 presťahoval do Severnej Karolíny. (NG)
  • Produkcia bola zameraná na životné prostredie, všetkým dvestopäťdesiatim hercom a štábu boli vydané vlastné fľaše s vodou, ktoré používali počas nakrúcania, čím sa znížil počet plastových jednorazových fliaš na vodu, ktoré sa zvyčajne používajú pri výrobe filmu. (Arsenal83)
  • Na vytvorenie slnečného svitu bolo využité CGI, pretože počasie bolo počas väčšiny natáčania škaredé. (Arsenal83)
  • Scéna, v ktorej všetkých 5 hlavných postáv sedí na stoličkách pred domom pri jazere na slnku, bola v skutočnosti extrémne chladná. Mimo záber boli umiestnené vonkajšie ohrievače, aby sa herci, ktorí boli všetci oblečení v tričkách a šortkách, mohli medzi jednotlivými zábermi zahriať. (Arsenal83)
  • Postava Roba Schneidera Rob Hillard neustále jedáva a pije tie najviac bio potraviny a nápoje. To je presne to, čo robí herec aj v súkromnom živote. (Arsenal83)

Reklama

Reklama