Himalaya, la terre des femmes (TV film)

Himaláje - krajina žien

Himalaya, Land of Women

Dokumentární

Francie, 2008, 79 min

Marianne Chaud

Hrají:

Marianne Chaud

Pro obdivovatele přírodních krás zde až tak moc záběrů není, snad to není ani cestopis, ale za to zajímavě přibližuje život a zvyky lidí v těžko přístupných místech. A možná skromnosti bychom se mohli od nich učit. Skoro se zdá, že tito lidé žijící velice chudě jsou ve své podstatě šťastni. Žel obavám se, že to nebude mít dlouhého trvání, protože tento nepoddajný způsob života pod tíhou naší civilizace jednou úplně zmizí. Mimochodem tento film je stejně záživný svým sdělením jako mnohé snímky z produkce BBC či National Geographic(22.12.2011)

Príjemný dokument. Zaujímavo natočený (autorka je súčasťou "príbehu"). Možno trochu pridlhý, ale inak veľmi zaujímavý i dojímavý pohľad na život nielen žien... Neskorší HIMALÁJE, CESTA DO NEBIES nemá taký presah, ale pôsobí o niečo živšie...(14.5.2011)

,,Kolik je v letadle koberců?" Koberců? ,, No ano koberců, musí tam být nějaké koberce aby lidé měli na čem sedět..." Neskutečně krásný a silný dokument o tak trochu neskutečném a velmi tvrdém životě v Himalájích. Tilidé tam žijí v nepředstavitelně tvrdých podmínkách a bídě. Přesto jsem jim tak trochu záviděl.(24.5.2011)

Na dokumenty o Himalájach som zaťažený odjakživa. Tak tomuto sa hovorí tvrdý život.(17.8.2010)