Já, mé druhé já a Irena
Me, Myself & Irene
Ja, moje druhé ja a Irena
Komedie
USA, 2000, 116 min
Peter Farrelly, Bobby FarrellyHrají:
Jim Carrey, Renée Zellweger, Anthony Anderson, Mongo Brownlee, Jerod Mixon, Chris Cooper, Cam Neely, Richard Jenkins, Robert Forster, Tony Cox, Traylor Howard, Lenny Clarke, Googy Gress, Richard Tyson, Shannon Whirry, James B. Rogers, Lin Shaye, Ezra Buzzington, Mike Cerrone, Zen Gesner, Michael BowmanPlakáty
Charlie Baileygates dělá už 17 let u policie. Je to dobrácký, tvrdě pracující chlapík vždy ochotný pomoci a také milující otec tří synů. Bohužel trpí poruchou rozdvojené osobnosti. Když přeruší léčbu, Hank jeho druhé já udeří. Je agresivní, pije jako duha a rád se pere. Charlie a Hank zkrátka nemají vůbec nic společného, kromě jedné maličkosti oba se zakoukali do Ireny Waters, půvabné ženy na útěku. Teď spolu budou muset Charlie a Hank svést boj o její přízeň. A jak tohle dopadne? (oficiální text distributora)
Tosim
Až na opravdu vyložené nechutnosti (kojenec) to nebylo tak hrozné, jak jsem si pod dojmem pověsti režisérů představoval.(21.5.2003)
Radyo
A tohle má být komedie? A kde? Asi by k tomuhle filmu měli vydat manuál, aby divák věděl, kdy a čemu se má zasmát. Já jsem to za ty skoro 2 hodiny opravdu nepochopil. Nehledě na to, že už tak chabý dojem ještě prznil Dejdar svým dabingem Jima Carreyho. Bohdan Tůma Forever!(5.12.2002)
gouryella
Po této vskutku trapné a nezábavné komedii jsem bratry Farrelly naprosto odepsal, což se mi jen potvrdilo jejich další komedií Těžce zamilován.(3.6.2003)
Djkoma
Mám to rád, ale věřím, že to nepadne každému.(16.6.2004)
Renton
Scénář: Peter Farrelly, Bobby Farrelly, Mike Cerrone(15.3.2004)
Cervenak
Každý muž, ktorý sa pokúšal močiť tesne po súloži, veľmi dobre vie, že toto je film zo života ;-). Videl som to viackrát a nebyť premrštenej stopáže (asi tak o polhodinu), dal by som o hviezdičku viac. Traja čierni synovia, ktorí sú hyperinteligentní, ale stále používajú černošský slang, sú jedna z najvtipnejších vecí, ake kedy kinematografia vôbec zrodila...(16.7.2007)
Enšpígl
Všechny mé JÁ to hodnotí jako dobrou komedii a to i bez Ireny.(28.7.2006)
AngelAngie
.. můžu se u toho smíchy potrhat! :)(21.5.2008)
Superpero
Náhodou docela zábavná Carreyovina která má docela dost fakt HYPER míst. Občas to ztratí tempo a je to moc dlouhý ale zasmál jsem se a to je to hlavní.(8.4.2005)
║Rozpočet $51miliónov║Tržby USA $90,570,999║Tržby Celosvetovo $149,270,999║ Bžunda ako sa patrí, spojenie Jim Carrey a bratia Farrellyovi vždy dobre klapalo, je to úchylné, zvrhlé a neskutočne zábavné. /videl v kine: 90%/(1.9.2005)
mandes
rozpočet : $51 million tržby celosvetovo : $149,270,999(13.12.2006)
DaViD´82
Po seriózních a perfektně odehraných rolích si Jim Carrey opět odskočil natočit jednu ztřeštěnou komedii. A po hříchu on a stračena jsou jedinými kladnými body celého snímku. Vše ostatní od režie přes scénář až po neúnosnou délku je hrozné. Několik málo (ale skutečně málo) povedených scén celek nemá šanci zachránit.(24.1.2007)
hirnlego
Kdyby tam negříci byli častěji, dala bych si do závorky aspoň 3,5*. Pohoda na nedělní odpoledne.(29.3.2011)
movie
Obludně nechutné a naprosto nechutné.Farrellyové prostě neuměl od "BaB" pořádně rozesmát.(6.6.2002)
Jossie
Bláznivá komedie, šílený Jim Carrey, ale přesto tam bylo pár dobrých hlášek a scéna s mrtvou krávou na silnici, ta neměla prostě chybu.(12.11.2004)
B!shop
Naprosto brutalni komedie s obcas drsnejsima vtipkama a krimi zapletkou. Ale pribeh tu neni dulezitej, tohle je proste jedna velka show krutaka Jima, kterej rozdvojeni osobnosti dotah k naprosty dokonalosti. A nejbrutalnejsi je zaver, kdy uz to neni bud Charlie nebo Hank, ale oba najednou a vzajemne se rubou. Proste nebejt Carreyho, tak je to jen prumerna komedie, ale co ten tady vyvadi, to snad ani neni mozny a posouva tuhle komedii o nekolik trid vejs. Za zminku taky stoji jeste docela pekna Zellweger a tri pekne sprosty synacci. Proste perfektni komedie, ktery tech par hluchejch mist rad odpustim.(30.7.2007)
igi B.
Skvostně >ujetá< PÍČOVINA - a to slůvko zdůrazňuji - protože je maximálně výstižné. I když by to tedy taky mohla být kokotina, že... ;o) . . . Škoda, že humor je v téhle >Fárre-Cárre< taškařici tak nevyrovnaný - od geniálních pšoukůdžouků (scéna s krávou, egovibrátor, ustřelený palec - etcatd... :-) až po zbytečné grimasy a pitomosti (např. kojení)... Nemá asi cenu zybytečně pitvat film tohoto zrna - prostě je to řemeslně zručně natočená a MÍSTY VELMI VTIPNÁ - píčovina... :o)))(17.7.2007)
canakja
Zrovínka vcelku bžunda, postupem času sice trochu upadá, ale těch pár klíčových scén stojí za to(17.11.2009)
Shit
Podle mě je to super komedie, nevim co proti tomu vsichni mate. Já se u toho vždycky dokonale pobavim(9.1.2005)
Dudek
odpad!Ač je to neuvěřitelné, podařilo se mi najít děj a pár vcelku podařených gagů, které filmu zajistily jednu hvězdičku.(23.8.2005)
| V kinech ČR od: | 14.09.2000 |
|---|---|