Reklama

Reklama

Van Diemen's Land

Trailer

Obsahy(1)

Macquarie Harbour je brutální australská kolonie pro trestance nacházející se v Tasmánii. Trestanci byli odsouzeni hnít tu tisíce mil od domova. Ploty nebyly potřeba, protože nepřátelská krajina kolem se ukázala být více nepřekonatelnou hranicí než klec.  Film je založen na skutečné události a vypráví příběh osmi odvážných uprchlíků, kteří se v roce 1822 snaží uniknout z tohoto pekla do neznámé buše. Skupinku z Irska, Skotska a Anglie spojuje jedno - chuť po svobodě. Buš je však neúprosná. Zoufalí a ztracení jsou nakonec hlady dohnáni k stále děsivějším činům. (beran-ek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nádherná příroda Tasmánie, tedy pokud tam zrovna nejste v trestanecké kolonii, živoříte a rozhodnete se pro útěk. Tamní krajina je totiž sice nádherná, ale zároveň drsná, nelítostná a hlavně taky záleží, s kým utečete. Pokud totiž nemáte dostatečné zásoby a jediným zdrojem potravy se můžete stát vy sám, je tady problém – zvláště když ostatní mají velký hlad a žádné morální zábrany. Některé scény byly vážně docela drsné (zvláště pak zabití prvního z vězňů), některé pasáže zas pro změnu zbytečně nudné a nezáživné. Tady si člověk prostě nevybere. Příběh zajímavý, krutý – drsný, herecké výkony některých zúčastněných taky nebyli marné, nicméně jsem postrádal pořádně vygradovaný a brutální závěr – pak už jen závěrečné titulky a jak dopadl jediný přeživší – nu špatně… ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Trestanci jedné z kolonií Jejího veličenstva se rozhodnou zkusit štěstí v Australské buši a prchnou strážím z nucených prací. Uprlíci jsou zprvu stíháni od čehož je po čase upuštěno a tak jim nebrání nic ve vychutnávání svobody. Problém je jen jediný. V buši není vůbec nic k snědku. A taková Austrálie skutečně je... Když dojdou zásoby, někteří zeslábnou natolik, že jen těžko jdou dál. Myšlenka se kterou si pár mužů hrálo již delší čas přeroste v čin a spícího muže zabijí sekerou. Maso pak upečou a nabídnou ostatním. Tím se celkem jednotná ač z hlediska národností nesourodá skupinka rozdělí na ty co ve jménu Boha nepozřou lidské maso a raději nejí a dál čekají na nalezení potravy a na ty bez předsudků, jež začnou znovu nabývat sil. Jenže zabitý nebožák je za čas sněden a skupina má dále hlad a tak vyhlíží dalšího kandidáta... V partě začne fungovat těžká paranoia, nikdo nikomu nevěří ač se jednotliví muži mezi sebou navzájem ujišťují, že se budou chránit před ostatními....Divák je nucen přemýšlet , jak by se v podobně krajních situacích choval on... Snímek končí naprosto drsně a ještě drsnější na tom je, že byl natočen podle skutečné události.... ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Pred projekciou Van Diemensovej krajiny doporučujem divákovi minimálne tri dni nejesť a popíjať len čistú vodu. Zážitok z filmu sa tak možno zdvojnásobí. Mal som tú smolu, že som sa pred filmom napratal domácou pečenou klobásou o veľkosti bejzbalovej pálky, ktorú som zalial dvoma pivami. Počas hlasného grgania som potom zachytil len pár vydarených dialógov bez podmazu, pomerne slušnú atmosféru a tri či štyri drsné scénky. Zbytok ma celkom slušne nudil. Tých 60% je presných. ()

Kudly4 odpad!

všechny recenze uživatele

Film si nezaslouží ani jednu hvězdičku. Za co jako ? Osobně jsem čekal nějaký maso, ale bohužel. Koukat se na vězně jak celý film pochodují po lese a jeden po druhem odpadá a to myslím jako "odpadá". Děj nic, herci nezajímavý. Dejte mi kameru a natočím vám něco podobného - za barákem mám pěknej les. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Drsné, syrové, krvavé, nechutné. Velmi rozporuplný film, který jednoho nadchne, druhého unudí k smrti. Pomalý styl vyprávění je asi hlavním důvodem tak nízkého hodnocení. Stopáž je možná zbytečně dlouhá a místama nemá co nabídnout. Takovéto filmy se nedají dělat akční, nebo zábavné, zvlášť když musí podrobně zachytit psychologii postav a jejich vývoj. Jen díky tomu jsem akceptoval rychlost děje, ačkoliv podobně utahané filmy bytostně nenávidím. Film poukazuje na nehezkou lidskou vlastnost a to je nenasytnost, zde představena smutným příkladem minulosti. 60% 24.08. 2010 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Okrem ostrova Tasmánia sa filmovalo aj v jednom z austrálskych národných parkov. (MikaelSVK)
  • Malú rolu vo filme si zahral aj samotný režisér Jonathan Auf Der Heide, a to vojaka v člne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama