Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá francouzská komedie o jednom nepoučitelném žákovi, jeho hodně naštvaném učiteli a o dni, během kterého se může stát úplně cokoli.  Píše se červen roku 1990 a v jednom malém provinčním francouzském městečku právě začíná poslední den školy. Ale i když maturitní zkoušky klepou na dveře, koho by to zajímalo. Lepší je začít se co nejdřív pořádně bavit. A možná by mohlo dojít i na upřímnost. I proto, zachvácen euforií z konce školní docházky, odhodí student Lucas všechny zábrany, vyhledá učitele, kterého měl na filosofii, a od plic mu řekne, co si o něm myslí. Což mimochodem nebyl zrovna dobrý nápad, protože děsivý profesor Martineau byl právě vylosován jako Lucasův zkoušející při ústní části maturity. Ale podobných trapasů v tento výjimečný den proběhne ještě několik. A některé se budou opět týkat profesora Martineaua. Lucas se například na první pohled zamiluje do půvabné neznámé dívčiny Clémence, z níž se vyklube pedagogova dcera. Ale co naděláte. V osmnácti nikdo moc neměří a raději rovnou řeže. A navíc právě skončila škola, a to omlouvá cokoli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Francouzská odpověď na americké teenageroviny. 1) Příjemný úsměvný film o tom, co si někteří z nás už ani nepamatují - o chuti prvního polibku, o vášni prvních milostných pohledů, o teenagerovském kamarádství a prostě o tom všem, čím jsme žili, když nám bylo sladkých osmnáct. 2) Neočekávejte nezapomenutelné dojmy, neopakovatelné okamžiky ani velké životní pravdy. Jen trochu milého života mládeže v rozvinuté kapitalistické společnosti s problémy jistě triviálními, přesto však proto ne méně bolestivými. 3) Zvláštní poznámku si zaslouží nepominutelný francouzský esprit a šarm, který provází téměř každou scénku. Eh oui, la France douce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Úplně přesně nechápu, jak to ti francouzi dělají. Laxně přede mne předhodí otřepaný příběh o hledání lásky mezi náctiletými a doposud nezjištěným způsobem mne donutí k tomu, abych se po celou dobu přiblble usmíval, přestože se mne podobné problémy již nějaké to desetiletí netýkají. Já se zkrátka bavil a proto nebudu hvězdami škudlit jenom proto, že tohle má k milníku filmových dějin asi tak daleko jako já k víkendové exkurzi na Jupiter. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Myslím, nebo spíše si troufám tvrdit, že tato teenagerovská komedie z Francie je mimořádně vydařená. A to bude asi tím, že děj je sám o sobě tak trochu jiný, než jaký vídáme v puberťáckých filmech ze Spojených států. Zároveň zde nenajdete žádné fekální scény, nenajdete zde ani sprostou mluvu, a už vůbec hromadu sexy krásek. Tohle je prostě úžasná a inteligentní teenage komedie po evropsku, a Francouzi si s ní poradili s naprstou bravurou. Celá zápletka je velice triviální, ale přesto originální a já sám jsem byl na tento film zvědavý právě po přečtení popisu děje. Takže jen zkráceně. Mladík Lucas je poslední den ve škole a pak ho už čeká jen maturita, a tak řekne svému neoblíbenému profesorovi od plic, co si o něm myslí. Jenže tento profesor bude u maturity jeho zkoušejícím z filosofie. A Lucas se navíc zamiluje do dívky, která je právě dcerou tohoto profesora. Takže zápletka velice zajímavá, ovšem není to jediná zápletka, film se točí i okolo Lucasových kamarádů a kamarádek. A celé je to jedna velmi pohodová a inteligentní komedie o mladých nejen pro mladé. Bylo zde i pár dost dobrých vtípků, takže musím říci, že u mě vládne po zhlédnutí tohoto filmu naprostá spokojenost. Jen víc takovýchto sympatických a inteligentních komedií o puberťácích a budu naprosto spokojený. Je to za čtyři hvězdičky. ()

zuzulend 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie.Začátek byl poněkud zvláštní a vtipný :D Celý film byl takový jiný než ostatní filmy,které jsem viděla.Jde na něm docela hodně poznat,že je francouzský má totiž takový nádech,jiný,než Americké filmy a to se mi na něm líbilo..Chce to změnu a tohle byla příjemná změna.Párkrát jsem se i zasmála a nešlo mi se od něho odtrhnout,takže dávám 3 hvězdy. ()

Bigwave 

všechny recenze uživatele

Velice vydařená teenagerovská komedie z Francie. Všichni známe americké komedie typu prcičky a podobné nesmysly. Je nám osmnáct, stvárňuje čas před maturitou skupiny kamarádů řešící všem známe problémy mladých lidí. Ským se vyspím, kde si vožeru držku a taky jak co nejlépe udělám maturitu, aby se v podstatě nemuseli učit. Celý film začíná scénou, kdy žák jde za svým némoc oblíbeným učitelem a pěkně od podlahy mu vyleje své srdíčko. Vždycky jsem tohle chtěl udělat plno svým učitelům, ale neměl jsem na to koule. Velmi příjemné pokoukání z prosluněné Francie. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama