Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Vaseegaran (Rajinikanth) trávi všetky svoje dni a noci snahou skonštruovať ľudského androida. Po mnohých zlyhaniach sa mu podarí vytvoriť jedného na svoj vlastný obraz. Jeho priateľka Sana (Aishwarya Rai Bachchan) ho pomenuje Chitti a čoskoro sa jej veľmi zapáči odvaha, s ktorou Chitti pristupuje k akýmkoľvek situáciám. Vaseegaran je Chittiho schopnosťou zachraňovať ľudí takisto ochromený, a preto sa rozhodne darovať mu viac ľudskosti tým, že mu umožní prežívať emócie. To však nemal robiť, pretože Chitti sa v okamihu zamiluje do Sany, a chce prekaziť jej vzťah s Vaseegaranom. Ten sa rozhodne androida vypnúť, avšak doktor Bohra (Danny Denzongpa), ktorý v projekte vidí zdroj obrovského bohatstva, ho rekonštruuje s odlišným čipom. Čip z Chittiho robí nepriateľa ľudstva schopného replikovať sa a nielen prenasledovať Sanu, kamkoľvek sa pohne, ale aj osídliť Zem novým druhom „robo-sapiens". (Incantator)

(více)

Recenze (55)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Bollywood v plne sve krase pratele. Terminator, Red dwarf (Rimmerworld), Dr. Dolittle (dojemny pribeh komara), Bicentennial Man, Ironman, Superman a kdovi jeste jakej man, No proste kazdy si najde ten svuj film, v gulasi, ktery dokazi uvarit snad jen v Indii. Tam totiz jsou schopni sestavit dokonaloi UI za deset let, ale polidstit ho staci uz behem mesice. V Indii jsou jedini, kteri dokazi osedlat fyziku a donutit ji, aby fungovala dle jejich pravidel. V jednech scenach jsou prakticky na technicke spicce, aby ve scence druhe totalne propadli a dostali se na uroven Atari. Maji vsak jednu vyhodu a to dost velkou, tou neni nikdo jiny nez Aishwarya Rai... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém jsou současně roboti, tanec a zpěv, střílečky, hromada úmrtí a malebné záběry Kilimandžára, svádí konzervativně založeného diváka k vyslovení frází jako "méně je více" nebo k otřepanému přirovnání ke kulinářské snaze Čapkova pejska a kočičky. To je ten pohodlnější způsob, jak se s Enthiranem vypořádat. Ale pokud se předem připravíte na to, že uvidíte cosi neobvyklého a právě na to se těšíte, třeba stejně jako já shledáte, jak zábavný a osvěžující film to je. Jak obratně kličkuje mezi romantickou komedií, akčním filmem, sci-fi a muzikálem a jak tyto zdánlivě nesourodé žánrové složky vrství v promyšlené hierarchii důležitosti. Tříhodinová stopáž vypadá děsivě, ale film je rozdělen do několika bloků dramatického děje, z nichž každý posune příběh od expozice přes peripetie ke katarzi, načež přijde hudební číslo (jakási záložka mezi jednotlivými kapitolami) a další dějový posun podle tříaktového paradigmatu. Nevím, zda je to u indických filmů obecně zvykem, ale u Enthirana tento postup funguje jako příležitost si v pravidelných intervalech odpočinout od sledování divokého děje a nepropadat malomyslnosti z toho, že konec není ani nadohled. V době, kdy hollywoodské spektákly tohoto typu soutěží o to, který z nich bude "temnější" než ostatní, začíná docházet k tomu, že jsou od sebe v té temnotě navzájem nerozlišitelné. Tento film si s jiným určitě nikdy nespletu. 80% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Přidám se k tvému smíchu přes blootooth." Strávit večer z Enthiranem je sice poněkud nebezpečná záležitost, ale já jsem se skvěle pobavil, na čemž měly nemalý podíl skvělé slovenské titulky. Už ani nevím, zda jsem se víc pochechtával při roztomile naivních textech písní, rozhovoru terminátora s komáry, robotické spartakiádě či při do očí bijících filmových omylech. Přesto si dovolím vyjádřit názor, že pokud nemáte rádi roztomilé kraviny, tak se na tohle nedívejte. Budete zhnuseni stejně jako já při sledování Tarkovského soulože s Bergmanem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Je naprogramovaný inteligencí stovek lidí. Je zručný v každém umění, mluví všemi jazyky, tancuje, bojuje, sportuje. Je odolný vůči ohni a vodě. Pomůže s pokrokem i obranou země..... V Indii vytvořili inteligentní plechovku. No a co, říkám si. Ale zvědavost mi nedala a teď musím napsat, že tohle je (pro mě) nejlepší film pro OPRAVDOVÉ seznámení s Indickou kinematografi! Tady je totiž VŠECHNO!! Fajn, ale 3hodiny??? Asi půl hoďky zaberou videoklipy, které.....tam prostě jsou.... (Tahle hudba není moje krevní skupina -je fakt děsná-, ale klipy jsou barevné, nápadité a pokud dáte ,,špeka“ jistě i inspirativní.) A tak jestli má film nedostatky, určitě to není délka (i když sedět v kině...). Příběh bych rozdělil do tří filmových fází: 1. naivní, akční, dětsky vtipná a milá o zrodu superhrdiny / 2. dramatická, když začne myslet (jako chlap), protože mu polibek prohřeje obvody / 3. akční, kdy se Chitti mění v démona se svými sobeckými zájmy. Hlavně v tom ,,prostředku“ to občas zaskřípe, ale velkolepé finále s neskutečnou monster kreací F/X efektů možná uspokojí i náročnější příznivce akčních sci-fi. Stejně jako příznivce ženské krásy pohled na sympatickou a muzikální A.R.Bachchan. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět nejdražší a nejúspěšnější Indický film. 2.) Zjistím, jaké je nejvyšší prvočíslo. 3.) Zajímá mě, jaký může mít komár tři přání. 4.) Poznám, že ženský jsou nebezpečný už i pro roboty. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Logika na totální nule. Občas zábavné, občas zdlouhavé a nesmyslné. Jsem si schopná představit, že to někoho totálně otrávilo. Některé scény jsem také těžko vydýchávala. Potřebuju pochopit a uvěřit motivaci hrdinů, ale tady mi to fakt nešlo. Ovšem byl jeden okamžik, kdy jsem Aishwaryi Chittiho fakt záviděla. Když potřebovala sousedům ukončit příliš hlučnou zábavu. :-) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Chitti (Rajnikanth) se ve filmu prohání v kabrioletu Mercedes Benz CLK. Při honičce na dálnici je však v některých záběrech nahrazen jeho čínskou kopií BYD S8, lehce upravenou, aby se více podobala originálu, a v jiných sedanem Mercedes C-klasse s uříznutou střechou. Na tom jsou v záběru, kdy Chitti (Rajnikanth) drží auto ve vzduchu, zřetelně vidět zadní dveře, které kabriolet CLK nemá. (Raztubyl)
  • S rozpočtem přes 40 milionů amerických dolarů se jedná o do té doby nejdražší a nejvýdělečnější indický film. (Raztubyl)

Reklama

Reklama