Reklama

Reklama

Televizní noviny

(pořad)
Publicistický
Česko, 1994, 30 min

Režie:

Václav Svoboda

Účinkují:

Lucie Borhyová, Mirka Čejková, Pavla Charvátová, Renáta Czadernová, Jan Antonín Duchoslav, Pavel Zuna, Pavel Dumbrovský, Markéta Fialová, Eva Jurinová (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Televizní noviny na TV Nova jsou dlouhodobě nejsledovanější zpravodajskou relací. Každý den je shlédne více než dva miliony lidí. Moderuje je vždy dvojice moderátorů (vždy muž a žena). Ucelené zpravodajství doplňuje web tn.cz, který se za krátkou dobu stal jedním z nejnavštěvovanějších zpravodajských serverů u nás. Diky tomu může divák získat ten nejúpnější přehled o domácím i světovém dění. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Dne 4. února 2024 se k oslavám k 30. výročí TV Nova Televizní noviny odvysílaly v přesné kopii studia, kde poprvé začalo vysílání TV Nova, tedy 4. února 1994. (DominatorCZ)
  • Ve studiu se v roce 2022 nacházel obrovský tablet, ze kterého redaktoři často měli strach. Moderátor Rey Koranteng o tom prohlásil: „Jak říká Karel Šíp: Je to jako s cizí ženskou. Víš kam šáhnout, ale nevíš, co to udělá.“ (Vitox)
  • Krom každodenního vysílání je vysílán i Silvestrovský speciál pod názvem Silvestrovské Televizní noviny. (fabecc1222)
  • V neděli 23. 3. divákům představila TV Nova nové zpravodajské studio, grafiku, znělky a logo Televizních novin. (xrubesd)
  • V pořadu se do roku 2013 vystřídalo 19 moderátorů, a to Zbyněk Merunka, Stanislava Wanatowiczová, Eva Jurinová, Martin Severa, Martina Kociánová, Jitka Obzinová, Nicol Lenertová, Lucie Borhyová, Karel Voříšek, Jana Adámková, Pavel Zuna, Mirka Čejková, Pavla Charvátová, Pavel Dumbrovský, Rey Koranteng, Michaela Ochotská, Petr Suchoň, Renáta Czadernová a Markéta Fialová. (chleba24)
  • Moderátor pořadu Karel Voříšek byl ze své posice dne 20. října roku 2012 stažen, a to kvůli obvinění, že jako předseda fakultního Socialistického svazu mládeže donášel Státní bezpečnosti, z čehož ho v knize „Náměstí Krasnoarmějců 2. Učitelé a studenti FF UK v období normalizace“ (2012) obvinili studenti této školy. Dle vedení TV Nova se po očištění svého jména soudní cestou bude moct vrátit. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama