Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináct let po katastrofickém trapasu na maturitním plesu si nesmělý Ted (Ben Stiller) najímá soukromého detektiva (Matt Dillon), aby mu pomohl nalézt Mary (Cameron Diaz) – dívku, která tenkrát možná mohla být jeho přítelkyní. Pochybný detektiv se však rozhodne získat Mary pro sebe. Připravte se na nestoudně zábavný komediální hit, ve kterém souboj o Maryiny sympatie nabízí prostor pro vtipy všeho druhu! (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (385)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak mě to před těmi 16-ti lety v kině neskutečně bavilo a teď skoro vůbec. Možná proto, že jsem si stihl vybudovat nesympatii ke Cameron Diaz (a každá scéna s ní mi teď přišla skoro jako utrpení), možná proto, že mi došlo, že to jako celek moc pohromadě nefunguje a spousta suchých a vatových scén spojuje pár povedených (Dillon zachraňující psa, výtečná Lin Shaye - ta herečka mě baví čím dál více, stopař, Warren), možná proto, že mě vlastně mrzí, že Dillon ukradl film Stillerovi (který tu je neskutečně suchý). Nikdy předtím by mě to asi nenapadlo, ale najednou mi z toho vyplývá nejslabší kousek co jsem od Farrelly brothers viděl. ()

*Elfík* odpad!

všechny recenze uživatele

Například? Obecně nemám v lásce Cameron Diaz ani Bena Stillera, takže nemám pocit, že by na ní něco bylo. A film v celku? Ben je tu nechutnější než obykle, Cameron se přetvařuje jako obvykle, scénář a vlastně celý příběh je absolutně o ničem, romantika je na konci asi tak deset vteřin a komedie? Kde? Že jsem ztrácela čas..... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Mnozí recenzenti tehdy skřípali zuby, netušíc, že vzniká jeden velký komediální kult. Bratři Farrellyové přes všechna škobrtnutí dokázali balancovat na hranici situační komiky a dobrého vkusu. Pohrdající leckterými tabu se nebáli ničeho, ostatně podobně nevybíraví nebyli ani u svého asi nejslavnějšího kousku Blbý a blbější (mimochodem na rok 2014 chystají ve své značně uvadlé kariéře pokračování). Sestrojili sled komických situací, které fungují i po letech a divák si u nich rád připomene, jak rovnátko Ted (Ben Stiller konečně prorazil) zachraňuje mrkvičku a fazolky, jak si od něho Mary (sladká Cameron Diaz) bere trochu toho tělního gelu do vlasů, jak dopadne jeho souboj se psem nebo jeho oživování Healym (výborný Matt Dillon)!! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziseri Peter a Bobby Farrelly natocili vskutku posobivy film a vybornu komediu, ktora plnila kina v roku 1998 a podla mna ma stale co ponuknut. Ako jo, jo, americky humor je tomu europskemu na kilometre vzdialeny, ale v tomto filme sa ten US humor vynimocne dal stravit. Miestami az fekalny humor je na urovni stale, ci uz roku 1998 alebo 2014. 88 % ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Toto je taková komedie spíše na nižší úrovni. Ale rozhodně se nehrabe někde pozadu za těmi lepšími... Jde tam o romantický příběh Mary a jejich přátel, přičemž dochází ke spoustě vtipných scén... Nejznámější je ta jask si ho mladý muž honí na záchodě u katalogu spodního prádla (ženského :)), a když je po všem tak jasi neví kam se "to" podělo, ale nechal to být. Poté otevře dveře Mary, a zeptá se "to je gel?", a on vůbec nětušíc o co jde, "jó jasně" a Mary si z jeho ucha "to" dá na ruku a jako gelm si je "nageluje", střihem se dostíváme asi o 5 minut vpřed, jak oba s polu sedí u baru a Mary stojí vlasy tam, kde si je "nagelovala"... Toto je také mimo jiné důkaz o vulgárnosti snímku... Vulgární je to opravdu dost, jako třeba polodetail až detail (velikost záběru) na skřípnutý pytel (šourek) v poklopsi atd. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (35)

  • Cameron Diaz (Mary) ve scéně se psem padajícím z okna neječí kvůli psovi, nýbrž kvůli nahému zadku, který na ni v tu chvíli vystrčil jeden z režisérů. (Trainspotter)
  • Brett Favre, tehdejší hvězda amerického fotbalu a vítěz Super Bowlu za Green Bay Packers, hraje sám sebe. (Lajty)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama