Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináct let po katastrofickém trapasu na maturitním plesu si nesmělý Ted (Ben Stiller) najímá soukromého detektiva (Matt Dillon), aby mu pomohl nalézt Mary (Cameron Diaz) – dívku, která tenkrát možná mohla být jeho přítelkyní. Pochybný detektiv se však rozhodne získat Mary pro sebe. Připravte se na nestoudně zábavný komediální hit, ve kterém souboj o Maryiny sympatie nabízí prostor pro vtipy všeho druhu! (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (385)

tron 

všechny recenze uživatele

„12 detí zahynulo pri dopravnej nehode. Koľko to bude stáť daňových poplatníkov?!“ Ísť v roku 1998 na tento film do kina znamenalo byť husto in. Bratia Farrellyovci strhli divácku pozornosť už svojim geniálne primitívnym debutom BLBÝ A BLBŠÍ, no už ich druhým spoločným filmom boli biedni KRÁLI BOWLINGU. NIEČO NA TEJ MARY JE je ich tretím a znova výborným počinom a na rozdiel od dua Jeff Daniels/Jim Carrey odo mňa získavajú bod k dobru navyše, lebo táto bláznivá komédia je ako keby akousi nepretržitou sériou „reálne trápnych okamihov“. Predsa len, keď mal minule Jeff Daniels problémy s upchaným WC, bola to strašná sranda. Ale taká... troška... komiksová. Keď si ale tentoraz hneď v úvode mladý Ben Stiller „privrie párok s fazuľkami“, mnohí z nás si na jeho mieste (na rozdiel od Jeffa Danielsa) vedia predstaviť samých seba. Snímka ponúka pestrú galériu vynikajúcich postavičiek (Lee Evans ako zdravotne VEĽMI ťažko postihnutý muž, W. Earl Brown ako "brácha s míčkem“, Keith David ako "trocha afroamerický otec“ a skvele slizký Matt Dillon ako súkromné očko), sympatické ústredné duo (Stiller, Diaz) a nezabudnuteľné okamihy (vypočúvanie na policajnej stanici, vlasový gél). Neodporúčam: psíčkarom, alergikom, zrelým ženám, dievčatám, chlapcom, mužom, dôchodcom, zdravotne postihnutým, stopárom a tým, ktorí radi cikajú v moteloch. Brutálny dialóg alebo drastická hláška každú minútu ("On tam asi masturbuje.", Ty si sa posral alebo čo?", "Neboj sa, je to zubná hygienička, určite ti s tým pomôže.", "Ako je možné, že máš guľky nad pipíkom, to už je trochu moc.", "Dobre, urobím to, ale ak tá buchta skončí v márnici, tak si to s vami vybavím."). Kino Považan NMnV 1998 ()

Necron 

všechny recenze uživatele

tragicky hnuj misici se s ukrutnou demenci. uz aspon vim proc jsem se tomu tak dlouho vyhybal a koho pojebu za to, ze mi to vnutil. to melo byt vtipne? romanticke? sexy? dojemne? nebo jake? prazdne? k nasrani? ben stiller je asi nejvetsi trapak v hollywoodu a navic uplne bez jakehokoliv stylu - vetsi loser uz snad nikde byt nemuze. 1* za scenku s ozivovanim psa a nazranym hadem. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Cameron Diaz jako krásná Mary je perfektní a genialita některých vtípků je neuvěřitelná. Vtípky se sp... :) a nebo flashback do mládí prožitého s rovnátky v puse to nemá chybu. Stiller je skvělý! Možná je tato komedie jedna z těch, které musí v člověku dozrát, protože svým způsobem nemusí okouzlit na poprvé a rozhodně vám nemusí pohladit přesně váš smysl pro humor. Je to velmi subjektivní, ale některé vtípky jsou nepopiratelně vtipné. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Haleluja!!! Konečně jsem se k této komedii dostal, jelikož mi tak nějak stále proklouzávala mezi prsty a nechával jsem si ji ujít! Čekal jsem obyčejnou romantickou komedii, která bude vyhaslá a nepřinese nic nového. Tato komedie mi možná tak přinesla skvělou zábavu a to po celých téměř 120 minut. Velká řada vtipných scén a jedna nechutná! Scéna se psem, no to jsem dlouho rozdejchával, opravdu jsem se smál nahlas! Občas jsem se dočkal nějaké té hlášky. Hlavně ve scéně se stopařem. Páradní herecké obsazení. Já osobně Cameron Diaz moc nemusím a navíc mi přijde docela ošklivá. V tomto filmu jí to ale neuvěřitelně sluší!! Ben Stiller zahrál jednu ze svých rolích, kdy představuje smolaře! Výborný a zábavný byl i Matt Dillon. Jedna z nejlepších romantických komedií, co jsem kdy viděl!!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála prekvapení zaradenia do knihy 1001 filmov, ktoré musíte vidieť predtým, než umriete. Videl som viacero vtipnejších komédií v 90tych rokoch, ale ako jeden z najznámejších zástupcov žánru hrubozrnnej komédie snáď obstojí aj tento film bros Farrellyovcov v zmienenej knihe. Je to hrubozrnné, niekedy trápne, niekedy vtipné a celkovo milé a dokonca aj romantické. Svojim spôsobom. Takže aj pri filme som sa pobavil "svojim spôsobom". ()

Galerie (80)

Zajímavosti (35)

  • Při natáčení na golfovém hřišti trefil zbloudilý míček Cameron Diaz (Mary) tak nešťastně, že skončila v nemocnici s otřesem mozku. (lesumir)
  • Cameron Diaz (Mary) před natáčením navštívila svou starou střední školu, aby si připomněla, jak se chovat jako dospívající dívka. (veronikajel)
  • Příhoda se zipem se údajně stala kdysi kamarádovi bratrů Farrellových. (Trainspotter)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama