Televizní komedie o moderních praktikách seznamování.
V televizní hře "Za svědka půjde počítač" se tvůrci podívali vesele na věci mnohdy bolavé a vážné. Zubařka Eva Janotová je svobodná třicetiletá žena, která se ve volném čase věnuje šití. Její sestra Hana, kterou doma obskakuje manžel Eman, i matka Evu přemlouvají, aby si konečně začala hledat muže a začala chodit do kurzů vaření. Eva se nakonec na radu sestry opravdu sejde s mužem z inzerátu, ale je zklamaná, neboť ing. Vojtíšek neustále mluví jen o svém psovi. Eva se nechá inspirovat televizní besedou o seznamování pomocí počítače a vyplní přihlášku, do dotazníku ovšem uvede "upravené" informace. Brzy obdrží jméno partnera, kterého jí počítač vybral, k jejímu překvapení je to ovšem její soused, nepříliš sympatický domovní důvěrník Jan Chládek, s nímž má neustále spory... (oficiální text distributora)
TheMaker
Viděno na ČT1 v 10:50, 28.5.09: Na tento film jsem narazil úplnou náhodou, když jsem si ráno jen tak zapnul TV. Milý film s výbornou Šafránkovou a Jiřím Krampolem. Jsem rád, že jsem tento film viděl. Krásně jsem si při něj odpočinul a ani chvíli se nenudil.(28.5.2009)
LiVentura
Roztomilá blbůstka o lásce.(28.5.2009)
veronikav
Dobrá oddechovka :-)(5.2.2010)
Rhed
Pejsek vyhrává soutěže až v Nyíregyháze a Madame to není schopna ocenit. Ještě, že je zde soused Havelka, aby zachránil situaci a postupně se prolhal k vytouženému seznámení.(23.12.2009)