Reklama

Reklama

Blbý a blbější

  • USA Dumb & Dumber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lloyd Christmas pracuje jako šofér luxusní limuzíny, kterou se ve volných chvílích marně pokouší využít k okouzlování dívek. Jeho nerozlučný kamarád Harry Dunne řídí pro změnu auto psího kadeřnictví, upravené do podoby psí hlavy. Jejich poměrně poklidný život dozná dramatických změn, když oba přijdou o práci. Harry totiž přiveze na výstavu psy, upatlané od různých pamlsků, a Lloyd zase nabourá, okouzlen zákaznicí Mary Swansonovou. Situaci navíc zkomplikuje kufřík, který Mary nechala na letišti, a zamilovaný Lloyd ho sebere s odhodláním vrátit ho půvabné ženě, hned jak ji najde. Netuší, že uvnitř je výkupné, které měla zaplatit únoscům. Ti záhy zazvoní u jeho bytu, ale Lloyd a Harry je považují za úředníky, vymáhající splátky na plyn, a utečou před nimi oknem i s kufříkem. Když se jim nepodaří sehnat práci, rozhodnou se vydat za Mary do Aspenu. Přestože jsou jim únosci v patách, Harry a Lloyd to ve své prostomyslnosti nepostřehnou a vůbec jim nedojde, že jim někdo usiluje o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (733)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Plácala nesmysly o tom, že ji neposlouchám, ale nevím, moc jsem nedával pozor." Ultimátní nářez. Pořád, i po těch dvaceti letech. I po třech různých zvukových verzích (originál v kině, dva různé české dabingy). Pete, masakrální Daniels, který to Carreymu nandává svou bezprostředností (jestli někomu z těch dvou to blbství sežerete, tak Danielsovi, Carrey je přeci jenom trochu afektovaný, což neznamená špatný), sukýnka Lauren Holly, psí dodávka. "A co kdyby tě střelil do hlavy?" ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Vrchol demence, ale co valel jsem se smichy a kdyz vam je kolem 13let, tak me reknete no nebavili byste se_? Sledovat tyhle dva pablby a jejich eskapady byla neuveritelna legrace. Bouhzel musim konstatovat, ze tento snimek odstartoval novou eru komedii ve kterych se tvurci predhaneli kdo zobrazi vetsi prasarnu nebo uchylarnu, ktere byly vetsinou ohledne vymesovani, plynatosi ci rihani apod. Ale stejnak toto byl prvni a pomerne zabavny pocin a jiz z nostalgie nemohu jit pod 4*. ()

Reklama

kobejn 

všechny recenze uživatele

Dlouhá verze komentáře: To sem netušil, že je to taková nuda a navíc z 99% strašně nevtipná, jo zasmál sem se dvakrát, jednou když carrey předváděl že v autě běží, když seděl a podruhý, když předváděl kungfu. Cítíte sami, jak je člověk vděčnej aspoň za todle, jinými slovy, jaká je to bída? Protože jinak je to naprosto o ničem, dvě hodiny a nic...a jediný co je tam dobrý, kromě občasných keryho ksichtů ještě ty songy, i když bros farrelly absolutně neuměj zacházet s ....ničím...ty songy to alespoň trochu zachraňují, což ale opět neni zásluha jejich ale těch interpretů....samozřejmě, dnes už to navíc působí hrozně krotce, těch pár urine and gass fórků - koho to dneska pobouří? Chm, jenže čím blbější, tím větší úspěch - nakonec bros farrelly točí o sobě - to oni sou ti blbý a blbější a jeff a jim jen odvádějí tu dirty work za ně...hmm, co ještě? No nemám nic proti dementní ani stupidní zábavě, jenže todle je jen dementní, zábava tu chybí, což je na komedii dost zásadní nedostatek a tak jak říkám, ze 107 minut je dobrých sotva 5 a to je ta hlavní chyba této nudné a řídké kašičky...jenže money talks a jelikož tato slabota byla veleúspěšná, tak nás dumb bros po 20 letech obšťastní sequelem...jediný na co sem zvědavý, zda se bros naučili za těch 20 let aspoň základům filmařskýho řemesla, který ve svém debutu ještě vůbec neovládali, thank you za pozornost. krátká verze komentáře: just a piece of shit but with terrific soundtrack. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Skvelá demencia power komédia, kde som si prvý krát všimol Jim Carreyho, ktoré má neskutočné grimasy, potom tu je tiež Jeff Daniels, ktorý bol ale v tieni Jima...a nakoniec vynikajúci čierny humor, bez ktorého by som si tento film nedokázal predstaviť...klincom je záverečná scéna s modelkami....tá nemá chybu ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Lloyd Christmas a Harry Dunne sú dvaja nerozluční priatelia, ktorým to síce moc nemyslí, ale za to vždy verne stoja pri sebe, čo im pomôže prekonať nejednu prekážku. Ktorý z nich je blbý a ktorý blbší ťažko povedať. Pravideľne si to počas filmu striedajú, popričom ma dokázali fajn pobaviť. Herci, Jim Carrey a Jeff Daniels, stvárnili týchto dvoch sympatických hlupákov perfektným spôsobom. Dobrá, americká, bláznivá komédia. *** ()

Galerie (129)

Zajímavosti (65)

  • Lloyd (Jim Carrey) strčí ruku do hrudníka šéfkuchára a vytiahne z tela jeho srdce. Je to odkaz na známu videohru "Mortal Kombat" (1992), ktorej postava - Kano - takýmto spôsobom zabíja svojich protivníkov. Tiež môže ísť o odkaz na film Indiana Jones a Chrám skazy (1984), v ktorom hlavná záporná postava vytiahne srdce z hrudníka dedinčana počas rituálnej obety. (WalterIK7)

Související novinky

Carrey a Daniels opět za blbce?

Carrey a Daniels opět za blbce?

29.10.2011

Jim Carrey ví, že návrat do čela komerčního žebříčku mu už zajistí jen pokračování některého z velkých hitů z 90. let. Blbý a blbější s rozpočtem 16 milionů dolarů vydělal celosvětově 250 milionů.… (více)

Kašpaři Carrey, Penn a Del Toro

Kašpaři Carrey, Penn a Del Toro

26.03.2009

U některých projektů člověk jenom nechápavě zírá a ptá se, jak k spojení takových jmen vůbec mohlo dojít. Stručně: Farrellyovic bráchové připravují pro studio MGM další ze svých potrhlých komedií, v… (více)

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Svatý muž versus flákač

Svatý muž versus flákač

17.04.2006

Jeden z dvojice ukázkových hlupáků v trháku Blbý a blbější, Jeff Daniels, doplní zkušenou Diane Keaton a mladíka Jona Hedera v hereckém obsazení bláznivé komedie MAMAS BOY. Režie se ujme Tim Hamilton… (více)

Reklama

Reklama