Reklama

Reklama

Andělé na kolejích

(amatérský film)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Společně s filmem se vrátíte do dob svého dětství, rošťáckých potyček a parních strojů. Píše se rok 1934 a vzpomínky na dětství jsou hřejivé a hravé. S příběhem poznáte, co všechno se změní s příchodem války. Hlavní dějová linka se totiž odehrává v roce 1944. Výpravný film Vás zavede do života dvou bratrů Martina a zaostalého Michala. Vypráví příběh o jejich vztahu, radostech a těžkostech. Film se natáčel v malebné krajině Východních Čech a pro spolupráci si získal srdce a pomoc mnoha lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nebýt konce, dám plný počet, ale konec mne zklamal, čekal jsem něco dotvořenějšího, s údernější pointou, takhle to celé budování příběhu a napětí vyšumělo poněkud do ztracena. Ale jinak by se zde mnohý profesionál mohl učit - počínaje kamerou, přes hudbu až po skvělé vedení herců, včetně těch dětských, což je nejtěžší kumšt, urežírovat děti, aby hrály přirozeně! Btw, docela by mne zajímalo, zda stylizace do Toma Sawyera neboli Pánů kluků v sekcích ze 30. let byl úmysl, nebo náhoda. Také scénář se mi líbil - postupně rozvíjí jednotlivé vztahy a podpříběhy, různé zášti a obsese z dětství, a v některých dialozích je dokonce příjemně a inteligentně vtipný. Vážně, ta hra se slovy a dvojsmysly třeba u postavy učitele mne hodně potěšila. Ale jsou zde i jiné mírné a jemné špílce. Podle mne jeden z nejlepších českých filmů posledních let a je proto škoda, že nebyl nasazen ve větší distribuci a dnes si jej mohou pustit asi jen cestující v RegioJetu. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Na filmu Andělé na kolejích by se jistě dala najít řada chyb - jeho kouzlo spočívá v tom, že je nebudete chtít hledat. Vyzařuje z něj neobyčejné nadšení všech tvůrců, účinkujících a spolupracovníků, které se setkalo s na ametérské podmínky až omračujícím zvládnutím řemesla a výpravností. Své cynické já nechejte doma a běžte se do kina nechat dojmout příběhem dvou bratrů za protektorátu. Vážně. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Vojnový príbeh z obdobia Protektorátu, spoločne s retrospektívou z obdobia nástupu Hitlera k moci cez silnejúci tlak na oblasť Sudet, ktoré pre neznalcov boli aj v Kráľovo hradskej oblasti. Nakoľko mapa Poľska sa po vojne posúvala hodne na západ. Vojna je ale len kulisou, v skutočnosti sa vo filme objavujú aj odbojári (reprezentovaní postavou učiteľa) ale aj zradcami. Reálne je však film o láske dvoch bratov z ktorých jeden bol mentálne a zdravotne postihnutý. Mal som čiastočné problémy s retrospektívnymi skokmi, ktoré nám tie udalosti nerozviedli a ohraničovali sa len detskými vojnami a nezaoberali sa samotnou dobou. Neviem či sú na mieste tie chválospevy od komentujúcich divákov, ale aj tak klobúk dole pred vekom tvorcov, nadšením a aj pred predvedeným finálnym produktom. Záverom využijem oficiálny podtitul filmu, že je to ľudský príbeh z neľudskej doby, škoda, že je vyslovene fiktívny a tvorcovia si nedali väčšiu námahu zo zháňaním reálnym historickým príbehom, ktorých v tej dobe sa odohrávala obrovské množstvo. ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála českých amatérských filmů, kde se po filmové stránce již prakticky stírá rozdíl mezi profesionální a amatérskou produkcí. Andělé na kolejích si ovšem zaslouží porovnání rovnou s výpravnými historickými snímky. Je až neuvěřitelné, co všechno dokáže vůle, úsilí a píle s jen minimálními finančními prostředky. Nejde o dílko dokonalé, nějaký šrám či nedostatek se najde (ať už chvilkami zakulhá filmová technika nebo projev neherců - u většiny však jde jen o chvilkovou záležitost), nicméně film si zachovává vysokou míru profesionality po všech filmových stránkách, působí velmi emotivně a především uvěřitelně, což je pro historický snímek stěžejní. V rámci amatérské produkce jde o vlajkovou loď a neváhal bych s plným hodnocením, v rámci zdejší filmové databáze hodnotím 4* ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já těch 5* nakonec dám. Už jenom proto, že je to o dost lepší než většina nových českých filmů a dokonce to v sobě má víc emocí, než skoro všechny české filmy. Tady jsou hlavní postavy sympatické a jejich osud vás zajímá. Jo, takhle zajímavé postavy, to máte v jednom českém filmu za rok, tohle to zvládá a ještě je to amatérský film, vážení! Být to normální český film, vysílaný v kinech, dám jenom 4*. Ale že je tohle amatérský film, tak to klobouk dolů. Strčilo by to do kapsy skoro celou českou kinematografii. Jako jo, herecké výkony jsou snaživé, ale amatérské - ale vždyť je to amatérský film, tak co čekat? 5* a doufám, že autor brzy natočí celovečerák. Má na to a myslím, že by svým počinem vytáhl tu českou kinematografii trošku z žumpy. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Rošťáci !!! Skvělá podívaná. Škoda, že tvůrci neměli lepší kameru, technologicky je to totiž velmi dobře zpracované a to i literárně a hudebně. Některé dialogy a projevy neherců trošku kolísaly, ovšem celkový dojem to naštěstí nekazilo. Klobouk dolů před Hejnou, který umí obrazově tak krásně vyprávět. Zbytečné řeči nebyly vůbec třeba. A nechyběl, ani humor. Celkově jsem tímto projektem zcela okouzlen !! Dobrá práce, Ondro !!! Tohle je mnohem, mnohem více, než amatérský film :-) ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Jestli někdo dokázal že amatérský film v Čechách se může velice snadno ( ne tak snadno - je zatím úsilí , nadšení a píle a samozřejmě dřina ) stát nezávislým a oslovit tak širokou škálu diváků tak je to právě film Andělé na kolejích. Nejenže prakticky bortí hranice mezi neprofesionálním a profesionálním filmem ale navíc ještě vypráví příběh tak silně jako to dělali staré české filmy. A právě to je na tomto snímku to nejkrásnější - ukázka toho že český film ještě nevymřel a že stále existují lidé kteří ho umějí dělat tak jako dřív. Velká poklona a obrovský dík patří nejen Hejnovi ale všem kdo se na tomto filmu podíleli. Těším se na jakýkoliv další film od této skupiny. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Film je sice po technické stránce na úrovni profesionálního filmu, ale není to pouze nejsilnější stránka, ale i nejslabší, neboť se z filmu díky tomu vytrácí kouzlo amatérského filmu. Povrchní scénář s naivní a předvídatelnou zápletkou spolu s drobnou historickou nevěryhodností dokáží zážitek znechutit natolik, že je téměř jedno, jakou má film technickou stránku. *** Ve zkratce: Film působící mezi ostatními amatérskými filmy jako anděl s obrovskými křídly, která jsou však dosti děravá. ()

Ihuj 

všechny recenze uživatele

Že se jedná o amatérský film, jsem zjistil až v titulcích. Vůbec mě to nenapadlo. Na konci trochu chybí výraznější vyvrcholení ()

Miksa 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný a nečekaný zážitek z amatérského velkofilmu. To co umí tito lidé udělat za 80tis a výtěžek ze vstupenek poslat na charitu je smeknutí klobouku hodné. A tak jim rád prominu trochu nedostatků. Kučis rulez! ()

PozorGranat 

všechny recenze uživatele

Nejen, že je to jedničkou mezi amatérskými filmy, ono je to jedničkou i mezi světovými filmy! Atmosféra, herecké výkony, děj .. úžasné! Jedinou chybu lze najít v tom, že to má pouze 61 minut. Za mě 95% - 5/5 ()

Miba1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší dílo než parodie na Facebook, tohle jde alespoň opravdu považovat za "film". Mám rád, když mě film překvapí, tenhle to neudělal. ()

Allica 

všechny recenze uživatele

Nevím, co bych tomu měla vytknout - nekoukala jsem na amatérský ale profesionální film. Kvalitu by zde mohlo závidět mnoho filmů z České televize. ()

Horal.P 

všechny recenze uživatele

Blbý je, že 8 let po vzniku tohoto snímku, jej nemůžete nikde vidět, pokud nepojedete na nějakou akci , která se koná vyjímečně. Rád bych si film koupil, ale asi nikdy nebude v distribuci anio na žádném nosiči... bohužel ()

Reklama

Reklama