Reklama

Reklama

Andělé na kolejích

(amatérský film)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Společně s filmem se vrátíte do dob svého dětství, rošťáckých potyček a parních strojů. Píše se rok 1934 a vzpomínky na dětství jsou hřejivé a hravé. S příběhem poznáte, co všechno se změní s příchodem války. Hlavní dějová linka se totiž odehrává v roce 1944. Výpravný film Vás zavede do života dvou bratrů Martina a zaostalého Michala. Vypráví příběh o jejich vztahu, radostech a těžkostech. Film se natáčel v malebné krajině Východních Čech a pro spolupráci si získal srdce a pomoc mnoha lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (16)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nebýt konce, dám plný počet, ale konec mne zklamal, čekal jsem něco dotvořenějšího, s údernější pointou, takhle to celé budování příběhu a napětí vyšumělo poněkud do ztracena. Ale jinak by se zde mnohý profesionál mohl učit - počínaje kamerou, přes hudbu až po skvělé vedení herců, včetně těch dětských, což je nejtěžší kumšt, urežírovat děti, aby hrály přirozeně! Btw, docela by mne zajímalo, zda stylizace do Toma Sawyera neboli Pánů kluků v sekcích ze 30. let byl úmysl, nebo náhoda. Také scénář se mi líbil - postupně rozvíjí jednotlivé vztahy a podpříběhy, různé zášti a obsese z dětství, a v některých dialozích je dokonce příjemně a inteligentně vtipný. Vážně, ta hra se slovy a dvojsmysly třeba u postavy učitele mne hodně potěšila. Ale jsou zde i jiné mírné a jemné špílce. Podle mne jeden z nejlepších českých filmů posledních let a je proto škoda, že nebyl nasazen ve větší distribuci a dnes si jej mohou pustit asi jen cestující v RegioJetu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já těch 5* nakonec dám. Už jenom proto, že je to o dost lepší než většina nových českých filmů a dokonce to v sobě má víc emocí, než skoro všechny české filmy. Tady jsou hlavní postavy sympatické a jejich osud vás zajímá. Jo, takhle zajímavé postavy, to máte v jednom českém filmu za rok, tohle to zvládá a ještě je to amatérský film, vážení! Být to normální český film, vysílaný v kinech, dám jenom 4*. Ale že je tohle amatérský film, tak to klobouk dolů. Strčilo by to do kapsy skoro celou českou kinematografii. Jako jo, herecké výkony jsou snaživé, ale amatérské - ale vždyť je to amatérský film, tak co čekat? 5* a doufám, že autor brzy natočí celovečerák. Má na to a myslím, že by svým počinem vytáhl tu českou kinematografii trošku z žumpy. ()

Reklama

patrikus 

všechny recenze uživatele

Rošťáci !!! Skvělá podívaná. Škoda, že tvůrci neměli lepší kameru, technologicky je to totiž velmi dobře zpracované a to i literárně a hudebně. Některé dialogy a projevy neherců trošku kolísaly, ovšem celkový dojem to naštěstí nekazilo. Klobouk dolů před Hejnou, který umí obrazově tak krásně vyprávět. Zbytečné řeči nebyly vůbec třeba. A nechyběl, ani humor. Celkově jsem tímto projektem zcela okouzlen !! Dobrá práce, Ondro !!! Tohle je mnohem, mnohem více, než amatérský film :-) ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Na filmu Andělé na kolejích by se jistě dala najít řada chyb - jeho kouzlo spočívá v tom, že je nebudete chtít hledat. Vyzařuje z něj neobyčejné nadšení všech tvůrců, účinkujících a spolupracovníků, které se setkalo s na ametérské podmínky až omračujícím zvládnutím řemesla a výpravností. Své cynické já nechejte doma a běžte se do kina nechat dojmout příběhem dvou bratrů za protektorátu. Vážně. ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála českých amatérských filmů, kde se po filmové stránce již prakticky stírá rozdíl mezi profesionální a amatérskou produkcí. Andělé na kolejích si ovšem zaslouží porovnání rovnou s výpravnými historickými snímky. Je až neuvěřitelné, co všechno dokáže vůle, úsilí a píle s jen minimálními finančními prostředky. Nejde o dílko dokonalé, nějaký šrám či nedostatek se najde (ať už chvilkami zakulhá filmová technika nebo projev neherců - u většiny však jde jen o chvilkovou záležitost), nicméně film si zachovává vysokou míru profesionality po všech filmových stránkách, působí velmi emotivně a především uvěřitelně, což je pro historický snímek stěžejní. V rámci amatérské produkce jde o vlajkovou loď a neváhal bych s plným hodnocením, v rámci zdejší filmové databáze hodnotím 4* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Amatérští filmaři si vlastními silami vyrábí i velkou část techniky! Např. filmové rameno (jeřáb), DOF adaptér pro filmové vyznění obrazu, náhledové monitory pro kontrolu natočeného materiálu, filmové koleje, světla atd… Všechnu tuto techniku půjčují dalším nadšeným tvůrcům, aby tím pomohli vzniku i jiných projektů. [Zdroj: MovingPictures] (POMO)
  • Role obsazují většinou herci z královéhradeckého divadla Jesličky. Do této chvíle je natočeno zhruba 40% filmu. [Zdroj: MovingPictures] (POMO)
  • Film se natáčel v okolí Hradce Králové, konkrétně v lesích kolem rybníku Byřička. Chalupa z filmu se pak nachází v Nebeské Rybné. (ČSFD)

Reklama

Reklama